magda26 16.06.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 nie wiem zupełnie czym usunąć zacieki z drzwi w kabinie prysznicowej, drzwi są ze szkła (brodzik biały plastikowy), próbowałam juz płynami do okien z alkoholem i bez, płynem do glazury..ehh i nic nadal są białe zacieki które pod paznokciem są twarde nie wiem co z tym zrobić, poradźcie jak sie z tym uporać, mam nadzieje ze ktoś ma jakiś patent...bo w sklepie też mi nie pomogli. słyszałam o jakichś mieszkankach z sody i octu ale nie wiem na ile to działa. nie chce tez na własna rękę praktykować jakimiś ostrymi specyfikami żeby czegoś nie uszkodzić. z góry dziekuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkrzyz 16.06.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Octem albo innym słabym kwasem możesz spróbować. Jeśli to jest kamień to powinno zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 16.06.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Trzeba długo nawilżać te zacieki aby zmiękły, praktycznie kilka godzin. Potem dają się mechanicznie usunąć.Pomyśl o zmiękczaczu wody, aby w przyszłości nie mieć takich kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz-Milano_Style 16.06.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Zobacz jak zareaguje ten osad na kwasek cytrynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AIA 16.06.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Ja tez uzywam octu do kamienia w łazience.Czasami jest nawet lepszy od tych najdrozszych odkamieniaczy... Ja jednak najpierw go podgrzewam w czajniku bezprzewodowym (przy okazji czajnik tez sie odkamienia albo w garnuszku.Nie da sie jednak ukryc,ze ocet jak paruje smierdzi...wystarczy jednak wietrzenie i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 16.06.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Niezły i tani jest odkamieniacz W5 z lidla. W skrajnych przypadkach używałem preparatu PH- Sery, ale to moje zboczenie akwarystyczne działa super Co do sody z octem mam wątpliwości, soda (znów akwarium) służy do podnoszenia PH. Chyba że użyć wyłącznie jako zagęszczać/pasta dla octu - nie próbowałem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonieczka 16.06.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Nie używaj kwasku cytrynowego, tylko octu. Jest też bardzo dobry płyn niemiecki na bazie octu. Można go kupić na stoiskach, gdzie handlują art. chemicznymi z Niemiec. Bardzo ładnie też czyści glazurę, armaturę. Wszystko błyszczy po nim ładnie. A jak już będzie czysta, spróbuj po kąpieli wycierać parę ze szkła w kabinie ściereczką z mikrofibry (bez żadnych środków).Ja tak robię od kilku lat użytkowania i praktycznie nic sie nie osadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 16.06.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Wprawdzie kabiny jeszcze nie mam ale takie białe osady zostają mi na ciemnym zlewozmywaku i dobrze sobie z nimi radzi Cillit kamień i rdza (do szkła też sie nadaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 16.06.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 tez popieram cilit, mialam rdzawe, kilkumiesięczne "obrączki "wokół kranu i cilit dał radę. Musi być ten do rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_p 17.06.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Polecam Cif- żel do łazienek. Też mam szkalną kabine i wypróbowałam już wszystko i jak narazie ten środek jest najlepszy.A jeśli masz kogos za granicą np. w Londynie to poproś zeby ci kupił VIAKAL-żel do łazienek - rewelacyjny. A tak poza tym to proponuje ci kupić ściągaczke do wody i po każym kąpaniu ściągać wodę , nie jest to pracochłonne i pożniej nie ma potrzeby szorowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda26 17.06.2008 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 dziekuje za odpowiedzi, chyba wypróboje na początek ocet wczoraj już zakupiłam, rozcieńczać czy takim prosto z butelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 17.06.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Polecam Plyn z Obi nie stety nie pamietam nazwy a nie mam teraz mozliwosci sprawdzenia, jest on w takiej bialej mlecznej nieprzezroczysyej butelce z rozpryskiwaczem, kosztuje cos ok 9,9zl. Jest naprawde rewelacyjny, po naniesieniu go na dzwi kabiny powstaje biala pianka, ktora trzeba wytrzec do sucha, usowa wszystko i tworzy powloke na ktorej kamien sie mniej osadza. rewelacyjnie czysci tez zlew, armature i glazure, jedyny mankament jest taki ze trzeba go wycierac do sucha, ale jak sie pozniej wszystko blyszczy Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda26 18.06.2008 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 uhm szkoda że nie pamiętasz nazwy..a może chociaz wyglad opakowania? podejrzewam ze w obi takich cudów jest sporo wiec ciezko bedzie trafic na ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 18.06.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Już w tej kwestii się wypowiadałem parę razy i powiem, że lepiej zapobiegać niż leczyć. Czyli po kąpieli wytrzeć kabinę do sucha (lub prawie sucha).Przetrenowałem kilka sposobów i najlepszym obecnie stosowanym jest ściągaczka gumowa z miękkiej gumy, a to co zostanie bo np w okolicy uchwytu nie da się zebrać ściągaczką do sucha poprawki ręcznikiem. Wisi osobny ręcznik do tych celów i powiem że od kilku miesięcy nie trzeba robić nic z kabiną nawet nie trzeba jej okresowo doczyszczać. Wygląda jak nowo zainstalowana. Od czasu do czasu (co dwa tygodnie odświeżam sam brodzik octem i jest OK. Brodzik z konglomeratu RAVAKa. Innej metody nie ma. Jak się nie dba na bieżąco to żadne powłoki czy zmiękczacze wody nie pomogą. Zawsze będzie problem brudnej kabiny. Popatrzcie na to z takiej strony - nie wycierać i kabina czysta przez pół dnia po jej umyciu i do pierwszej kąpieli lub kabina lśniąca czystością każdego dnia. Chyba miło wtedy wejść do łazienki i popatrzeć jak wygląda. A do doczyszczenia najlepiej ocet, jak pisali przedmówcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żorka1719502433 18.06.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Niezły i tani jest odkamieniacz W5 z lidla. Potwierdzam w 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 18.06.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 jest taki ajax w spraju ,ostatnio czysciłem i poszło idealnie, a wodę mamy tfu tfu taka, że piasek z niej mozna wytrącać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda26 18.06.2008 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 święte słowa, jak sie nie dba to sie tak ma...nie przeczę bo rano to ja spię pod prysznicem, a co dopiero jakieś wycieranie kabiny, ledwo się sama wycieram żart oczywiście ale ciężko jest mi dbać systematycznie o takie rzeczy z braku czasu, dziś będę testować ocet zobaczymy...życzcie pwodzenia żebym się oparami nie udusiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaR 19.06.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Niezły i tani jest odkamieniacz W5 z lidla. Potwierdzam w 100 % ja też potwierdzam odkamieniacz W5i płyn w cytrynowy W5 do czyszczenia łazienek - tanie i skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 19.06.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Niezły i tani jest odkamieniacz W5 z lidla. Potwierdzam w 100 % ja też potwierdzam odkamieniacz W5i płyn w cytrynowy W5 do czyszczenia łazienek - tanie i skuteczne ja też potwierdzam... po raz kolejny... ps no to może wreszcie ktos z LIdla zacznie mi płacić za tą ogólnopolską reklamę czekam na czeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda26 19.06.2008 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 hehe albo firmy produkujące ocet powinny się zrzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts