Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykańczamy czyli jak biec do końca, a potem...

Recommended Posts

Dzisiaj Inwestor juz taki uśmiechniety nie śmigał po dachu :-?

Sielanka sie skończyła a wróciła szara rzeczywistość.

Niestety nasi wykonawcy nie popisali się (delikatnie to ujmując) i trzeba po nich poprawić i ponieść dodatkowe koszty :evil: , szczęście w tym wszystkim jest takie, ze nie mamy jeszcze połozonych karton-gipsów i wszystko widać a mianowicie piękne stuzki przeciekajacej wody nie tylko przy kominach ale i na koszach :evil:

Jeszcze budowa nie skończona a juz dach w remoncie :evil: Ale lepiej teraz niż później 8)

No i stara maksyma znowu sie sprawdziła :roll:

Chcesz mieć zrobione dobrze to zrób to sam 8)

Tylko skąd mieć na to wszystko czas?

Czy ja kiedykolwiek trafię na prawdziwych fachowców po których nie trzeba będzie poprawiać???????

No to sie wyżaliłam, bo niestety cały urlop upłynie nam na szczytach :-? tyle ze nie górskich :evil:

• Odpowiedzi 73
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj znowu świeci słońce :lol:

A my malutki krok do przodu :roll: Chyba znaleźlismy ekipę od tynków :lol: , jeszcze tylko glazurnik i ktoś do zrobienia podbitek oraz podłóg i schodów, no i bedzie prawie wszystko 8)

Humor Inwestora uległ znacznej poprawie - jeden kosz i komin po lekkim tuningu 8), został jeszcze jeden komin i 3 kosze :-?

A dzisiaj wazny dzień, idziemy do banku podpisac umowę :wink: (mam nadzieję że wszystko bedzie jak w reklamie 8) )

Pozdrawiam i zapraszam do komentarzy :D

W dniu dzisiejszym drugi komin został uszczelniony :lol:

aktualnie uszczelnia się kolejny kosz 8)

Wszystkie formalnosci zwiazane z uruchomieniem kredytu mam juz za sobą, pół dnia spedziłam w urzedach :-?.

A poza tym machina wykończeniowa nabiera rozpedu :wink: i najwyzsza pora zacząć kupowac potrzebne materiały :roll:

A dzisiaj po przeczytaniu czego to kobiety nie potrafia zrobic :oops: pobiegłam na zakupy 8)

Tak wiec nabyłam 3 kartoniki bezowego gresu szkliwionego i worek zaprawy klejowej za niecałe 100 zł, miałam jeszcze elektryczna przycinarke do płytek ale odłozyłam spowrotem po telefonie do małza ze on wolałby uczestniczyc w takich zakupach narzedziowych :roll:

Juz jestem po pierwszych przymiarkach i wychpdzi mi ze jakieś 13 płytek trzeba bedzie dociać :-?

Jak cos z tego wyjdzie to sie wam pochwalę :oops: :lol:

Aktualny stan garderoby: płytki z cokolikiem wzdłuz jednej ściany wyfugowane, pozostałe sciany bez cololoka bo beda zabudowane.

Poza tym przygotowujemy front robót tzn. poddasze opuszczaja zbedne rzeczy i sa upychane :oops: co prawda tymczasowo gdzie sie da :roll:

A nazbierało sie tego tam troche :roll:

Powoli zczynamy przenosic rzeczy z piwnicy do domku gospodarczego (oczywiscie tylko te mniej wartosciowe 8) ) bo lada chwila wkroczy tam ekipa od tynków.

To chyba tyle na dzisiaj :lol:

A teraz do babci odebrac dzieciaki :lol: :lol: :lol:

A ze dzisiaj niedziela to i wpis mało budowlany będzie :lol:

Dzisiaj pogoda dopisała a my bylismy w zoo. Było po prostu super :lol: :lol: :lol:

Chłopakom bardzo się zwierzaczki podobały :lol: i chociaz nózki ich rozbolały dzielnie maszerowali aż malutki zasnął :roll:

Wielką niespodzianka była kotlina dinozaurów :D gdzie mozna nieźle pobrykać :lol:

A wszedzie pytać co niemiara :wink:

Tak to zakończyłam urlop :-?

A jutro do pracy 8)

A dzisiaj pobudkę o świcie zrobiły nam wielkie kule gradowe. Niestety nie obylo sie bez strat: powgniatane maski samochodów i wybity wyłaz dachowy, a pokrycie piaskownicy wyglada jak ser szwajcarski :evil:

Jeszcze takiego gradu wielkosci duzych jaj nie widziałam. Zdjęcia są i wkleje póżniej :-?

Mam nadzieje ze inni nie zostali bardziej poszkodowani :)