ullerowa 30.07.2008 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Dzisiaj Inwestor juz taki uśmiechniety nie śmigał po dachu Sielanka sie skończyła a wróciła szara rzeczywistość. Niestety nasi wykonawcy nie popisali się (delikatnie to ujmując) i trzeba po nich poprawić i ponieść dodatkowe koszty , szczęście w tym wszystkim jest takie, ze nie mamy jeszcze połozonych karton-gipsów i wszystko widać a mianowicie piękne stuzki przeciekajacej wody nie tylko przy kominach ale i na koszach Jeszcze budowa nie skończona a juz dach w remoncie Ale lepiej teraz niż później No i stara maksyma znowu sie sprawdziła Chcesz mieć zrobione dobrze to zrób to sam Tylko skąd mieć na to wszystko czas? Czy ja kiedykolwiek trafię na prawdziwych fachowców po których nie trzeba będzie poprawiać??????? No to sie wyżaliłam, bo niestety cały urlop upłynie nam na szczytach tyle ze nie górskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 31.07.2008 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Dzisiaj znowu świeci słońce A my malutki krok do przodu Chyba znaleźlismy ekipę od tynków , jeszcze tylko glazurnik i ktoś do zrobienia podbitek oraz podłóg i schodów, no i bedzie prawie wszystko Humor Inwestora uległ znacznej poprawie - jeden kosz i komin po lekkim tuningu , został jeszcze jeden komin i 3 kosze A dzisiaj wazny dzień, idziemy do banku podpisac umowę (mam nadzieję że wszystko bedzie jak w reklamie ) Pozdrawiam i zapraszam do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 31.07.2008 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 I juz po wszystkim Dziwna sprawa zeby dostac kasę to my najpierw musimy zapłacić a potem jeszcze cały ten kredyt spłacac I jeszcze jedna wazna decyzja zapadła Jakby ktoś zapomniał to cały czas szukamy glazurnika, kogoś do wylewek, parkieciarza i stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 01.08.2008 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 W dniu dzisiejszym drugi komin został uszczelniony aktualnie uszczelnia się kolejny kosz Wszystkie formalnosci zwiazane z uruchomieniem kredytu mam juz za sobą, pół dnia spedziłam w urzedach . A poza tym machina wykończeniowa nabiera rozpedu i najwyzsza pora zacząć kupowac potrzebne materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 01.08.2008 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Parapety wewnetrzne: http://photos03.allegro.pl/photos/oryginal/408/41/91/408419138 tylko jaki kolor wybrać?takie jak drzwi czy jak podłoga? Pomózcie wybrać, plizzzzzz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 01.08.2008 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Parapety zewnętrzne z brazowego duromarmuru: http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal/402/73/56/402735699 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 02.08.2008 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 No i kolejna rzecz namierzona - schody na strych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 04.08.2008 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 A dzisiaj po przeczytaniu czego to kobiety nie potrafia zrobic pobiegłam na zakupy Tak wiec nabyłam 3 kartoniki bezowego gresu szkliwionego i worek zaprawy klejowej za niecałe 100 zł, miałam jeszcze elektryczna przycinarke do płytek ale odłozyłam spowrotem po telefonie do małza ze on wolałby uczestniczyc w takich zakupach narzedziowych Juz jestem po pierwszych przymiarkach i wychpdzi mi ze jakieś 13 płytek trzeba bedzie dociać Jak cos z tego wyjdzie to sie wam pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 04.08.2008 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Mąż to Mąż i bez niego ani rusz Tak więc mam już odpowiednie narzędzie do docinania i szlifowania płytek, teraz jeszcze musze się naumieć je układac No ale nie świeci garnki lepią i może ja tez naucze sie układac płytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 05.08.2008 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Dzięki pomocy Małża grunt przygotowany (sama gruntowałam) a narzedzia czekaja w gotowosci Jak nie pojawia sie niespodziewane okolicznosci jutro układanie a relacja pewnie dopiero wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 06.08.2008 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Uffff, udał się, powiedzmy;) ale garderoba ma juz kafelki, jeszcze tylko cokolik i fuga i powiem że skonczyłam. A chwilowo muszę posprzatać i pomyć wszystkie narzedzia ale wczesniej zjem obiadek Zdjecie za chwile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 06.08.2008 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Befor http://images31.fotosik.pl/343/c9d307b71424676amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 06.08.2008 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 After http://images33.fotosik.pl/344/fe07aab1cd825497med.jpg jeszcze bez fug i cokolika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 07.08.2008 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Znaczy się nie jest tak źle. Mąż robote odebrał i troszeczke wspomógł fachowym doradztwem przy poprawianiu progu i wyszło tak: http://images34.fotosik.pl/337/66b21cf62c30419emed.jpg Koszty za całość: ok. 100 zł (płytki + klej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 09.08.2008 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Aktualny stan garderoby: płytki z cokolikiem wzdłuz jednej ściany wyfugowane, pozostałe sciany bez cololoka bo beda zabudowane. Poza tym przygotowujemy front robót tzn. poddasze opuszczaja zbedne rzeczy i sa upychane co prawda tymczasowo gdzie sie da A nazbierało sie tego tam troche Powoli zczynamy przenosic rzeczy z piwnicy do domku gospodarczego (oczywiscie tylko te mniej wartosciowe ) bo lada chwila wkroczy tam ekipa od tynków. To chyba tyle na dzisiaj A teraz do babci odebrac dzieciaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 10.08.2008 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 A ze dzisiaj niedziela to i wpis mało budowlany będzie Dzisiaj pogoda dopisała a my bylismy w zoo. Było po prostu super Chłopakom bardzo się zwierzaczki podobały i chociaz nózki ich rozbolały dzielnie maszerowali aż malutki zasnął Wielką niespodzianka była kotlina dinozaurów gdzie mozna nieźle pobrykać A wszedzie pytać co niemiara Tak to zakończyłam urlop A jutro do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.08.2008 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 A dzisiaj pobudkę o świcie zrobiły nam wielkie kule gradowe. Niestety nie obylo sie bez strat: powgniatane maski samochodów i wybity wyłaz dachowy, a pokrycie piaskownicy wyglada jak ser szwajcarski Jeszcze takiego gradu wielkosci duzych jaj nie widziałam. Zdjęcia są i wkleje póżniej Mam nadzieje ze inni nie zostali bardziej poszkodowani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.08.2008 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Tak wygladało podwórko w trakcie gradobiciahttp://images34.fotosik.pl/346/96d17024901a5b6cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.08.2008 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Tak wygladała piaskownica po... http://images44.fotosik.pl/1/13c8cfc0b2070f44med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 15.08.2008 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 A tak wyglada samochód http://images44.fotosik.pl/1/db8c89d052ff0e1bmed.jpg i chyba na dłuzej mu pozostanie, drugi samochód w podobnym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts