Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wkańczalnik czyli idziemy na kompromis

Recommended Posts

• 5 months później...
  • Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
Piesio rośnie ciut za szybko, chyba. Niestety teraz trochę cierpiący jest z tego powodu:cry: w jednej łapie złapał zapalenie stawu (tzw młodzieńcze) no i teraz ma zastrzyki... Nie wiem jak jeszcze można mu pomóc....Jak ktoś ma jakieś sprawdzone sposoby to śmiało proszę pisać. A tak poza tym to super zwierz nam się trafił, taki do miziania i przytulania :yes:

Dzisiaj już i tak jest zdecydowanie lepiej, wrócił humor i ochota do zabawy:) ale łapka jeszcze nie odzyskała całkowitej sprawności. Mam nadzieje ze jutro po drugim zastrzyku będzie jeszcze lepiej. Chyba oprócz zbilansowanej karmy powinnam dodać jakiś takich chrząstkowych różności do codziennego menu:cool:, może jakieś kurze łapki, nóżki wieprzowe... Podpytam weta w czasie wizyty.

• 1 month później...
Jaki dziwny ten rok, dynamiczny i jak sinusoida raz w górę raz w dół. teraz dla odmiany pod wozem...no nic, życie uczy pokory, a może nie życie tylko ludzie, inni, którzy pojawiają się w naszym życiu niespodziewanie. Gorsza sprawa że potrafią odebrać radość z codziennych drobiazgów i błahostki przestają cieszyć bo potem przychodzi smutek...Urodziny też miałam w tym roku "niezapomniane", prawie do białego rana z policją, która starała się zebrać jakieś ślady po kolejnym włamaniu...Dobrze, że wszyscy zdrowi, i pies mimo próby otrucia przeżył. Niestety strach pozostał...Mam nadzieje, że z czasem mi przejdzie...Zamki wymienione, alarm założony trzeba żyć dalej, chociaż bez niektórych pamiątek cenniejszych nich ich materialna wartość.

U nas dalej upalnie...ale w perspektywie mamy nocne opady, zobaczymy:yes:

a z "przyjemniejszych" to moje ogrodzenie jest w trakcie zmiany image:D , w końcu jesteśmy na etapie wymiany zwykłej siatki na normalne słupki z wypełnieniem:) i będe mogła ogród jakoś zaaranżować. Szukam ciekawych propozycji roślin nie angażujących właściciela :cool:

Pozdrawienia zostawiam

ide na kawę.... do kantyny, jak szaleć to szaleć:D

Raczej thuj nie zaliczam do ciekawych propozycji. Bardziej myslałam o hortensji, klonie palmowym, jeżówkach, trzmielinie, kalinie, tawule...tylko nie wiem czy polubiom się z sosnami:rolleyes: Thuje są u sąsiada;) Teraz myśle o frontowym ogrodzeniu, a i jeszcze jedno te rośliny będą przed ogrodzeniem, żeby pies ich nie zadeptał:) Jakieś 20m jest do obsadzenia, miejsce średnionasłonecznione.

Wczoraj burza była, fajnie popadało, temperatura spadła do przyjemnych 20*C. Dzisiaj niebo zachmurzone więc na upał się nie zapowiada :yes: Macie jakieś sprawdzone, skuteczne metody na bolący kręgosłup w odcinku piersiowym? Poduszka ortopedyczna jest, materac tez...zabiegi rehabilitacyjne były (w sumie już 6 serii) a on dalej daje się we znaki...Normalnie oddychać nie mogę, upierdliwe to takie...Chyba jakiejś akupresury jeszcze spróbuję...Niestety mimo ze nie jestem zwolenniczką będę musiała sięgnąć po jakieś środki przeciwbólowe bo inaczej to nic dzisiaj nie zrobię... poza tym że będę narzekac:cool: