Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-43.12 pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

Witam Dom z założenia niewielki, mały - co nie znaczy że i wad ma mało

Od dołu...

- sień mikroskopijna bez szansy na szafę, porządny wiesiak;-), szafkę na buty - rozbieramy się w hallu, ciuchy zanosimy.... no gdzies

- dodatkowy pokój na parterze nazwany gabinetem... i drzwi wejściowe i drzwi na balkon otwierają się na ścianę, jak w bloku z ruskiej wielkiej płyty co sprawi, że pokój zrobi się mniejszy, tak na oko o 2-3 m2 - bo nic na tej ścianie nie ustawimy...(można powiesiec kolekcje obrazów, tudzież reprodukcyj). Sytuację troche może uratowac rezygnacja z drzwi balkonowych w tym pokoju i zastapienie ich oknem na środku ściany

-kibel - bez natrysku sam wychodek ;-)... a pokój dodatkowy na dole jest, więc chociaż natrysk by sie przydał

-garaż - jeśli ktos wykona sobie, jak w projekcie skład opału - za chiny nie wyjdzie z samochodu bo garaż będzie miał tak ze 3 metry... czyli gasimy silnki przed garażem wpychamy samochód, rozbieramy się (no bo mała sień) w garażu ... no i jesteśmy u siebie

-pokój dzienny i kuchnia ok - co prawda pokój dzienny nie za duży ale dom mały więc jest ok

-w miare ok... choc pomieszczenie dostepne z łazienki a opisane jako strych, budzi usmiech na twarzy :lol:

Bryła

-dom by był "lepszy gdyby nie był nakryty dachem kopertowym , a dwuspadowym. Powierzchnia byłaby wykorzystana dużo efektywniej. Pozatym w obecnej wersji cos się dzieje niedobrego z proporcjami tego domu... za dużo ścian za mało dachu

Wydaje mi się, że warto jeszcze chwilę poszukac - podobnych projektów powinno byc sporo... podobnych, ale jednak troche lepszych

Pozdrawiam

• 1 year później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 4 months później...
Witam ! Wraz z żoną wybraliśmy ten projekt,ale dopiero mamy fundamenty. W przyszłym roku w marcu zamierzamy budować dalej. Post który wyżej przeczytałem jest starszy, może w takim razie wybudował ktoś już ten domek i mógłby Nam udzielić informacji ile wyniosły koszta jego budowy. Za wszelkie informacje będziemy wdzięczni, a jeśli posiadacie już zdjęcia po jego budowie chcielibyśmy też zobaczyć.Za wszelkie informacje będziemy wdzięczni!pozdrawiamy :wink:

Właśnie kończę mój pierwszy etap budowy w-43.12a. Mam stan surowy otwarty (bez okien i drzwi wejściowych i garażowych, zrezygnowałam też z komina do kominka :wink: ) - koszt ok. 154 tys. (jeszcze czeka mnie ostatnia zapłata murarzom za postawienie ścianek działowych na piętrze, więc koszt bez tej kwoty). Domek prezentuje się ciekawie, nie załuję wyboru własnie tego projektu.

Witam! Jesteśmy wdzięczni za informacje. Mamy prośbę czy mógłby pan wysłać nam kilka zdjęć e- mailem na nasz adres: [email protected]

bo ciekawi jesteśmy jak wygląda ten domek w środku i na zewnątrz czy nie jest zbyt mały salon państwa zdaniem?bo zastanawiamy się czy nie zrezygnować na dole z pokoju na rzecz większego salonu. Czym Państwo kryliście dach bo mamy dylemat nad rodzajem pokrycia między dachówką a blacho-dachówką. Za wszelkie informacje będziemy wdzięczni Pozdrawiamy! :) :lol:

• 3 months później...