Havena 16.06.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Zapraszam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 17.06.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 No, najwyższy czas! Trzymam kciuki I mam nadzieję, że nie będzie to wpis raz na miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 17.06.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Jak widzę zmiany, to... widzę ;P bo czytając opis nie wszystko widziałem... Drzwi z garażu do kotłowni to generalnie fajny pomysł, ale patrząc na ten rzut wg mnie nie za bardzo będzie to praktyczne - w zimie w zaśnieżonych buciorach trzeba będzie przejść pół domu, żeby pójść do holu i się rozebrać... tak więc dosyć spora część salonu, przy schodach na piętro, będzie musiała mieć np kafelki. Chyba że w garażu będzie szafka na buty i wieszak dla męża Szkoda, że musicie likwidować te okna z tyłu. Teraz w małym pokoju na parterze nie będzie w ogóle dużego okna, a tylko takie malutkie wychodzące na taras. Czy z tyłu domu (tam gdzie te duża okna) planujecie jakiś wylewany taras? Jak tak, to czy na pewno warto? Bo zaraz po wyjściu z niego będziecie mieć płot sąsiada... My też tak zrobiliśmy, mamy wyjście z boku na płot sąsiada, i jak już stoją mury to dziwnie to wygląda - może będzie ładniej, jak skończymy Natomiast na poddaszu - dobrze widzę, dwa duże pokoje i powiększona garderoba? To z tego by wychodziło, że będą tylko 3 pokoje - trochę mało jak na taki duży dom. A jak Ci się szwagier na noc zwali, to w salonie będzie spał? Chyba że ta powiększona garderoba to będzie malutki pokoik. Do jakich wymiarów chcecie zmniejszyć górną łazienkę? Pamiętajcie, że to będzie Wasza główna łazienka - chyba że źle się domyślam funkcjonalności sypialni - chcecie całą rodzinką na górze, a pokój na dole dla gości/gabinet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 17.06.2008 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Juz sie tlumacze Drzwi z garażu do kotłowni to generalnie fajny pomysł, ale patrząc na ten rzut wg mnie nie za bardzo będzie to praktyczne - w zimie w zaśnieżonych buciorach trzeba będzie przejść pół domu, żeby pójść do holu i się rozebrać... tak więc dosyć spora część salonu, przy schodach na piętro, będzie musiała mieć np kafelki. Chyba że w garażu będzie szafka na buty i wieszak dla męża Obie bramy na pilota, wiec nawet nie bedzie musial wychodzic z cieplego auta A kafelki planujemy wszezie ze wzgledu na podlogowke w calym domu A ta szafka i wieszak - do przemyslenia Szkoda, że musicie likwidować te okna z tyłu. Teraz w małym pokoju na parterze nie będzie w ogóle dużego okna, a tylko takie malutkie wychodzące na taras. Z jednej strony zaluje tych okien, ale z drugiej - ich likwidacja ma swoje plusy: to strona pln-zach, wiec niezbyt ciekawa... A ten pokoj na parterze, to nie taki maly - ok. 16m2 - i ma byc nasza sypialnia. Okno ma byc takie 'od gory do dolu'. Moze nie bedzie za ciemno jak na sypialnie? Czy z tyłu domu (tam gdzie te duża okna) planujecie jakiś wylewany taras? Jak tak, to czy na pewno warto? Bo zaraz po wyjściu z niego będziecie mieć płot sąsiada... My też tak zrobiliśmy, mamy wyjście z boku na płot sąsiada, i jak już stoją mury to dziwnie to wygląda - może będzie ładniej, jak skończymy Tak chcemy zrobic taras na tym malutkim kawalku miedzy scianami domu, zeby mozna bylo wyjsc w kapciach. Glowny taraz bedzie od ulicy. Tak wyszlo - to strona pd-zach. Natomiast na poddaszu - dobrze widzę, dwa duże pokoje i powiększona garderoba? To z tego by wychodziło, że będą tylko 3 pokoje - trochę mało jak na taki duży dom. A jak Ci się szwagier na noc zwali, to w salonie będzie spał? Chyba że ta powiększona garderoba to będzie malutki pokoik. Poddasze bedzie krolestwem dziewczyn i nie mam zamiaru tam czesto bywac Dobrze kombinujesz - garderoba bedzie chyba malym pokoikiem komputerowym. Gosci z noclegiem nie planujemy A tak serio - majac obok drugi dom nie wyobrazam sobie problemow z noclegiem - goscie beda mieli do dyspozycji dwa pokoje, kuchnie i lazienke - moga nawet na wakacje zostac Do jakich wymiarów chcecie zmniejszyć górną łazienkę? Pamiętajcie, że to będzie Wasza główna łazienka - chyba że źle się domyślam funkcjonalności sypialni - chcecie całą rodzinką na górze, a pokój na dole dla gości/gabinet? Hehe, mamy troche inna koncpcje. Jak wiesz, jestesmy juz dojrzalymi ludzmi i chcemy spedzac zycie na parterze, a nie latac po schodach. Nasza glowna lazienka bedzie na dole (dlatego zalezalo mi, zeby byla w miare duza), sypialnia rowniez. Cala gora dla dzieci. Tak to sobie wykombinowalismy. Ze sie tak niegrzecznie zapytam - a gdzie u Was bedzie pokoj dla gosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 17.06.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Ze sie tak niegrzecznie zapytam - a gdzie u Was bedzie pokoj dla gosci? Ze tak niegrzecznie odpowiem - mając 100m obok drugi dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HRABSKA 13.08.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 NOOOO Havena widze że łopata wbita, gratuluję Jak będę szła do sklepu , to musze Cie odwiedzić, tylko musisz wyjść na drogę żebym nie zabłądziła Rowerów sie jeszcze nie dorobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwkowo_Mi 17.08.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 z lektury pozostalych dziennikow niestety wniosek wysnuwa sie jeden - budowa nie jest lekka, ale jest tez wielki plus - radosc tworzenia !!! ja na pewno bede Ci mocno kibcowac, gdyz Krzys jest jednym z moich faworytow jezeli chodzi o projekty ... (ja jestem narazie na etapie szukania dzialki ) trzymam kciuki i czekam na relacje ps. zastanawialisce sie juz nad koncowym wygladem elewacji? zastosujecie kamien lub drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 17.08.2008 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 NOOOO Havena widze że łopata wbita, gratuluję To na razie pod slupek w plocie Jak będę szła do sklepu , to musze Cie odwiedzić, tylko musisz wyjść na drogę żebym nie zabłądziła Rowerów sie jeszcze nie dorobiłam Zapraszam, zapraszam! Dryndnij, to wyjde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 17.08.2008 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 ja na pewno bede Ci mocno kibcowac, gdyz Krzys jest jednym z moich faworytow jezeli chodzi o projekty ... Super, ciesze sie, ze wreszcie komus sie ten Krzys podoba (ja jestem narazie na etapie szukania dzialki ) Trzymam kciuki, poczatki sa zawsze najtrudniejsze! ps. zastanawialisce sie juz nad koncowym wygladem elewacji? zastosujecie kamien lub drewno? Drewno nam sie nie podoba, o kamieniu nie myslelismy. Czas pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 14.10.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Gratulujemy, jestesmy na tym samym etapie.Pozdrawiamy i zyczymy powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 20.10.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Pozdrawiamy sąsiedzko. Gratuluję wykonania "zrębów i podwalin". Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 20.10.2008 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Rowniez witam i serdecznie dziekuje Zycze solidnych ekip i zadowolenia z mieszkania w takim przytulnym domku jak Wasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 21.10.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Widzę, że prace idą pełną parą! Trzymamy kciuki i zyczymy ładnej pogody! Pozdrawiamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 23.10.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 WOW - sloneczko swieci .... u nas niestety pogoda jest marna Wielu slonecznych chwil i szybkich robot zyczymy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 25.10.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Dziękujemy za życzenia:) Oby szło Wam szybciej niż to sobie zaplanowaliście:)Ładnie podciągnęli Wam budowę dzisiaj. U nas na początku szło niemrawo. Może dlatego, że mamy piwnicę. Tez myśleliśmy nad stanem zero do zimy, ale zmieniliśmy zdanie. Zastanawiam się jak będzie wyglądała ta pusta przestrzeń nad pokojem dziennym. Szkoda, że zobaczę ją dopiero w następnym roku. Może być fantastyczne wrażenie:)Pozdrawiamy i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 27.10.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 No Havenka widze ze idziecie jak burza. Szkoda tylko ze mieliscie problemy z bloczkami ... ale widze ze wybrneliscie .... Nasze pustaki przyjechaly dzisiaj, od rana lał deszcz więc myślalam, że nasza ekipa ma wolne. Pojechalam na dzialke, patrze - przyjechal transport solbetu, podjezdzam blizej - a nasza ekipa zasuwa ze scianami Mamy juz pol parteru i widac juz gdzie beda okna Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 29.10.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Witam serdecznie bardzo ładny domek i ciekawy dziennik ...od czasu do czasu będę tu zaglądał i wam kibicował. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 04.11.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Hej Havenko!Co tam slychac ciekawego?Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tyson 06.11.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 No Havenka widze ze roboty ida do przodu... dajcie znac kiedy stan zero bedziecie konczyc to pooblewamy razem Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soltissimus 06.11.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Nie wyrywaj się tak sam do przodu Tyson. Nie tylko Wy oglądacie ten dziennik:) To co, impreza w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts