talgo 30.07.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Hej, Havena możesz mi powiedzieć czy podnosiliście ścianę kolankową? Jeśli tak to o ile, bo się nad tym zastanawiam, a nie wiem jak wysoko podnieśc. Mój majster powiedział tylko, żeby nie przesadzić bo będzie taki ku..s wystawał z ziemi. Z góry dzięki za info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 30.07.2010 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Nie, nie podnosilismy, bo wg mnie zaburzyloby to bryle budynku. Gorgolka chyba podnosila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 14.08.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Wczoraj w nocy mielismy w domu pierwszych gosci (pielgrzymow). Jak sie okazuje, duzo ludzi sie zmiesci A dzis zalozyli nam wodomierz. Będzie komu wodę lać Żarty, żartami - woda w domu prawie najważniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 07.09.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Super, że wypoczynek się udał. Widzę, że każdy zbiera siły na dalszą walkę A gdzie fotki z postępu prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.09.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Cieszę się że macie już drzwi ,daj znać jak Ci się podobają, bo my też będziemy mieć takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 16.09.2010 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Basiu, drzwi bardzo mi sie podobaja - sa solidne, porzadnie wykonane. Pochwyt jest super Maz troszke marudzi, ze kolor nie taki. Ale ja nie wyobrazam sobie innego przy bialych oknach i czarnym dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 U nas będzie dach grafitowy-łupek ,drzwi drewno- kolor nie wybrany i chcemy kupić grafitowe drzwi.Jeszcze ich na żywo nie widzieliśmy, tak jak i dachówki.Najlepsze jest to że membrana na dachu jest a dachówka ma być wypalana 18 , czyli ma być w Polsce pod koniec września.Drzwi jedziemy zobaczyć w przyszłym tygodniu bo trzeba je kupić przed końcem roku, poczekają nie zamontowane do wiosny bo wtedy ruszamy ostro.Pisałaś wcześniej ze jak chodzisz po domu to Ci się coraz bardziej podoba, wiesz ja mam takie same odczucia.Nie do końca jestem z projektu zadowolona,zmieniła bym kilka rzeczy -chociaż to projekt indywidualny-ale mi się coraz bardziej podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.09.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 A bramę masz jakiej firmy zamówioną, my też hormanna żeby kolory współgrały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 17.09.2010 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Nie strasz mnie tymi kolorami... Brame mamy Normstahl, bo tylko oni mieli jakis specjalny mechanizm zamykania, na ktory uparl sie moj maz. Mam nadzieje, ze bialy, to bialy... Jesli nie, to i tak chyba wilkiej tragedii nie bedzie, bo nie sa umieszczone obok siebie... No nic, dzis maja potwierdzic montaz tej bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.09.2010 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Nie z tymi kolorami to mówiłam o mnie , o kolorze grafitowym.Biały będzie na pewno ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 21.09.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 eh, drzwi.... są super. My jesteśmy właśnie na etapie wybierania i przebierania w katalogach. Zaczyna mi się w oczach mienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.09.2010 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Havena, piekne te drzwi. Tez chcemy kupić ten model, tylko Titan Mettalic. Na razie nie ma kiedy podjechać, żeby obejrzeć je na zywo. Gdzie kupowałaś drzwi i bramę? Mam też pytanie o podłogówkę. Rozumiem, że robicie ją na całości? Możesz podesłac cenę na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 26.09.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Ech, przylazłam, bo Milek znalazła u Ciebie moje drzwi na żywca w salonie widziałam w kolorze drewna, a też chcę białe- Twoje są cudne, to znak, że moje też będą Domek śliczny, na pewno będę podglądać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.09.2010 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Dziekuje, dziewczyny Drzwi wciaz mi sie bardzo podobaja. Zdecydowanie polecam, sa solidnie wykonane. Spirea, brame garazowa zamawialismy w Renovii (maja biuro na Krakowskiej), a drzwi w http://milan-firma.pl/. Najlepiej zadzwonic na infolinie Hormanna i zapytac o dostawce najblizej Twojej budowy (mysmy tak zrobili). Jesli chodzi o koszty samej podlogowki, to trudno mi powiedziec, bo firma Mir tobila nam kompleksowo - kotlownie, hudraulike, podlogowke. Placilismy chyba ok. 90zl/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.09.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 to chyba dobra cena. Możesz podesłać na priv kontakt do nich. Jesteście z nich zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.09.2010 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Spirea, jestesmy zadowoleni. Pracowali solidnie. Oczywiscie, trzeba miec na nich oko, jak na wszystkich i kontrolowac na biezaco... Tu jest ich strona: http://www.pompycieplamir.pl/kontakt Wydaje mi sie, ze calosciowo troche nadplacilismy, ale przynajmniej mamy pewnosc, ze jest dobrze i ze biora odpowiedzialnosc za swoja robote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 04.10.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ale ja Ci już zazdroszczę - też chcielibyśmy być na takiem etapie U nas wchodzą z więźbą jutro. Mam nadzieję, że terminu dotrzymają. Właśnie się zastanawiamy nad ogrzewaniem podłogowym na całym parterze zamiast kaloryferów, ale ciągle mam wątpliwości odnośnie tego czy w całości ogrzewanie podłogowe ogrzeje dom. Wyczytałem, że nie ma szans i należy używać jako wspomnaganie np. kaloryferów. jakie wrażenia u Was? )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 04.10.2010 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Zwykle zle o podlogowce mowia ci, co jej nie maja A tacy, co polozyli tylko na parterze, zaluja, ze nie na calosci. U nas teraz, na etapie wygrzewania, jest bardzo goraco - przy 8st na zewnatrz dochodzilo do 27, a jak bylo cieplej, to powyzej 30st. Makabrycznie goraco. Poza tym ciepla podloga jest swietna! Zwlaszcza jak sie lubi chodzic na boso (jak moje dziewczyny). Kaloryferow nigdzie nie dalismy. Strasznie szpeca i jakos nie widze nawet miejsca na nie w Krzysiu. Tak na wszelki wypadek robimy kominek. Jesli masz ochote, zapraszam - sam sie przekonasz jak jest cieplo. A dom jeszcze nie jest ocieplony z zewnatrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 04.10.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 (edytowane) Jeśli mogę jeszcze zapytać, jaki macie piec? Gazowy, olejowy? Będę wdzięczny za ewentualną nazwę firmy I powiem jeszcze jedno,,, najlepszego bo zaraz Ci "STÓWKA" stuknie Edytowane 4 Października 2010 przez talgo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 04.10.2010 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 talgo, mamy pompe ciepla Taka Stowka juz, mowisz? Wow, czas sie wprowadzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts