Havena 26.01.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witaj, Megano Tez mi sie ten ciemnoszary kolor podoba! Choc myslalam raczej o jakiejs jasnej elewacji. Zobaczymy. Tynki beda, jak sie mocno ociepli Na razie zabraklo nam styro, a tego szarego nigdzie nie mozna dostac... Wiec czekamy. A wykonawcow mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 26.01.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Havenko, To może pochwal się ile teraz sobie krzyczą za m2 tynku zewnętrznego i z czego się przymierzcie go zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 27.01.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Jeszcze nie mam pojecia, z czego...Nie wiem, ile za samo tynkowanie - nam calosc elewacji z dociepleniem wycenili na 65 zl/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.01.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Havena, rozumiem, że to 65 zł to robocizna? A wiesz już może ile mniej więcej wyjdzie materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 28.01.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Tak, robocizna. Nie mam pojecia, ile beda kosztowac materialy... Na razie mamy polozony tylko styropian, ktory kosztowal ok. 160 zl/m (ale nie jestem pewna czy kwadratowy, czy szescienny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 29.01.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Dzięki za informację.Zastanawiałam się, czy otynkowanie + materiał wyjdzie 8 tyś, czy więcej za same tynki.Wiem, że zależy dużo od materiału jakiego się użyje do położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 18.02.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Havena, w marcu planujemy spotkanie, może wybierzesz się. Plany powstają u mnie w komentarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 22.02.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Megano, bardzo dziekuje za pamiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 08.03.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witaj! Trafiłam do Ciebie z google , bo szukam opinii na temat drzwi Hormann Renodoor. Wprawdzie nie masz ich za długo, no ale pierwszą zimę mają już za sobą. I jakie wrażenia? A jak sprawuje Ci się pompa ciepła i podłogówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.03.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Witaj! Trafiłam do Ciebie z google , bo szukam opinii na temat drzwi Hormann Renodoor. Wprawdzie nie masz ich za długo, no ale pierwszą zimę mają już za sobą. I jakie wrażenia? A jak sprawuje Ci się pompa ciepła i podłogówka? też jestem ciekawa. Takie drzwi na forum ma też Olgusieniunieczka, ale montowane niedawno. Ma je też Marcin Cetera i w jednym z wątków (http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172918-Czy-mój-dom-będzie-energooszczędny ) napisał "ja mam drzwi hormana Reno door, nie wiem o ile cieplejsze są te twoje termo, ale moje to jest najsłabszy punk w domu. przy mrozach ościeżnica jest mokra. " Czy u Ciebie Haveno tez występuje coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 09.03.2011 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Czesc, dziewczyny Poczatkowo bylismy bardzo zadowoleni z tych drzwi - naprawde ladnie sie prezentuja. Ale z czasem zaczely nas denerwowac. Przede wszystkim to stukanie, zeby je zamknac. Czasami trzeba trzaskac dwa lub trzy razy, zeby sie zamknely... Zwlaszcza, jak 'prztyczek' jest przestawiony ma mozliwosc otwierania pchnieciem z zewnatrz. Wiec raczej z tego nie korzystamy i otwieramy kluczem. Problemy z zamykaniem nasilily sie podczas mrozow, teraz jest lepiej. Byc moze to kwestia montazu. Facet juz nam raz poprawial, bo krzywo zamontowal, pewnie trzeba go jeszcze raz wezwac. Nie zauwazylam, zeby oscieznice byly mokre podczas mrozow. Ale jak dotykalam drzwi od srodka, byly bardzo zimne. Gdyby nie promocja, to chyba bym tych drzwi nie wybrala... Wygladaja niezle, ale to wszystko... Jesli chodzi o pompe i podlogowke, to jestesmy z nich bardzo zadowoleni Teraz w calym domu jest stala temperatura ok. 21st i to jest wystarczajace. Bezobslugowosc ogrzewania jest bezcenna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.03.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Właśnie wizualnie bardzo nam się te drzwi podobały, ale nie zdążyliśmy na promocję. W tej sytuacji może i dobrze.Haveno, czy masz podłogówkę również na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 09.03.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Hej, co do drzwi to się nie chcę wypowiadać, bo stoją u mnie zaledwie od miesiąca. Ale grubość ościeżnicy nie powala...Havena robiliście też gładzie na suficie? Dobrze widzę na zdjęciu, ze macie g-k na suficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 10.03.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) Spirea, mamy podlogowke w calym domu i jestesmy bardzo zadowoleni Polecam takie rozwiazanie. W ogole nie ma problemu szpecacych czy zagracajacych przestrzen grzejnikow. Zwlaszcza w naszym przypadku, kiedy nie mamy scianki kolankowej. Olu, mamy gladzie wylacznie na scianach. Wszedzie mamy sufity podwieszane. Glownie dlatego, ze mamy troche podciagow i chcielismy wyrownac plaszczyzne. [edit] Zajrzalam do Twojego dziennik (fajny domek!). Z tego, co sie orientuje, na plytach k-g nie daje sie gladzi, jedynie na laczeniach i kolkach. Edytowane 10 Marca 2011 przez Havena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.03.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 my właśnie jesteśmy przekonani do podłogówki na całości, ale nam podpowiadają różnic ludzie, w tym instalator, żeby nie robić, bo jednak może za zimno, niekorzystny klimat, może ciec z połaciówek, bo tam powinno się dawać grzejniki. Szwagier też mówi, że jak włączą grzejnik, to po chwili już grzeje. A na podłówkę trzeba czekać i siedzi się w zimnym. Jak to u Was wygląda. Rzeczywiście podłogówka tak późno reaguje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 10.03.2011 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Trudno mi odpowiedziec na to pytanie, bo jeszcze nie mieszkamy, choc duzo czasu spedzamy w nowym domu... Pompa utrzymuje stala temperature w domu niezaleznie od tej na zewnatrz. Mamy zatem teraz ustawione na 21st i to jest wystarczajace. Na razie przetestowalismy jedynie podnoszenie temp. o jakies 3-4 stopnie: przestawiamy po godz. 22 krzywa grzewcza na pompie i rano jest juz zadana temperatura. Na pewno nie rozgrzewa sie tak szybko jak przy zwyklych grzejnikach badz piecyku elektrycznym. Jedyny problem, to dlugotrwaly brak pradu i to mnie przekonalo do wstawienia kominka. To, ze cieknie przez polaciowki, to kwestia zlego montazu, nie daj sie nabrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 10.03.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) Dziękuję Haveno za odpowiedź. Jednym słowem nie ma idealnych drzwi. Również czytałam o tym, że połaciówki przy podłogówce mogą "płakać", ale u mnie mimo tego podłogówka będzie w całym domu (właśnie się robi ). Kominek oczywiście też będzie. A macie już jakiś wybrany? Przejrzałam teraz cały Twój Dziennik i Komentarze. Domek bardzo mi się podoba. I zmiany, które wprowadziliście wydają się b.korzystne. Ja również przeraziłam się, jak zobaczyłam moje rury od wentylacji. Jakoś trzeba będzie je zamaskować. Edytowane 10 Marca 2011 przez Viga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 23.03.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Rzeczywiście podłogówka tak późno reaguje? Pozwolę sobie napisać co nie co Do podłogówki wpuszczana jest woda o nie większej temp jak 50 st natomiast do grzejników 70-80 st. Poza tym podłogówka napierw musi nagrzać jastrych, dopiero później oddaje ciepło, a przy takiej temperaturze trochę to trwa. Ja po kilku dniach nie palenia w kominku (mam płaszcz wodny i podłogówkę w salonie, jadalni i kuchni) jest 15stpo ok 2h jest 20st. Nie wiem jak to wygląda przy pompie ciepła czy ten czas jest krótszy czy dłuższy. Co do grzejników to raz że temp jest wyższa a po drugie kaloryfer od razu oddaje ciepło na zewnątrz i robi się szybciej ciepło, ale jak już napisała Havena nic nam nie wisi na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 23.03.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Dobrze, ze talgo do mnie zajrzal, bo nie odpowiedzialam na pytanie Vigi!Tak, mamy wybrany kominek. Dzieki za mile slowa! Przydaja sie, kiedy czlowieka dopada zniechecenie do tej calej budowy...U nas bezwladnosc podlogowki jest dosc duza z tego powodu, ze mamy bardzo gruba wylewke. Zanim sie rozgrzeje, uplywa kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 23.03.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witaj Havena! Może znasz jakieś miejsce w naszej okolicy gdzie można by za rozsądne pieniądze zakwaterować 2 osoby na parę dni? Mamy ekipę do elewacji ale żeby nie tracili czasu na dojazdy chcą gdzieś spać - nawet w garażu. Ale mało nam się to podoba i szukam jakiś kwater itp.Jakbyś miała jakiś namiar to z góry dziękuję.PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts