Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

listwy sufitowe

ashca

Recommended Posts

Czy możecie mi doradzić, które listy sufitowe są lepsze (spotkałam 3 rodzaje)

- styropianowe

- gipsowe

- i z pianki poliuretanowej

Ma ktoś może jakieś doświadczenia jeśli chodzi o jakoś tych listew?

I w którym momencie powinny one być założone, w tej chwili jesteśmy na etapie gipsowania tynków cementowo-wapiennych?

Polecam pod sufit styripianowe ale dobrej firmy np.NMC są profesionalnie wykonane.Zajmuje sie takimi listwami od paru lat.Najgorsze są te z marketów.Listwy powinny być przyklejone prze malowaniem ścian.Obrobione, łączyny obszlifowane tak aby po pomalowaniu tworzyły jedną całosć.Ja maluje je w kolor sufitu a dolną czesc listwy w kolor ścian w taki sposób jest idealne ocięcie.

http://images26.fotosik.pl/232/1a2a99b9c06619a9m.jpg

krispodkarpacie nikt nie wnika w takie szczegóły dla klienta jest to styropian albo pianka.Podejrzewam że NMC jest najlepszą firmą w tego typu produktach.Dochodzi jeszcze do tego precyzja montażu co prowadzi do wspaniałego wyglądu.Widziałem takie listwy montowane przez pseudo fachowców w różne sposoby i to zniechęca klientów.Takie listwy są piękną ozdobą mieszkania.

nmc nie produkuje styriopianowych wszystko co ma to poliester ekstrudowany albo laminowany albo zwykly czyt biale listwy jednolity mat. lub biala lub zoltawa piana i biale pokrycie zew, firma nmc to nie styropiany z a 3-8 zl za mb

Czyli wniosek jest jeden, bo zmierza do tego samego :)

Zdecydowanie listwy z pianki poliuretanowej i do tego firmy NMC, oglądałam te listwy i są bardzo ładne i twarde (styropian jednak wygina się na wszystkie strony)

Doradźcie jeszcze czy warto kupować ich klej taki w tubkach do przyklejania tej sztukaterii? Kosztuje około 11 zł i podobno jest b. wydajny, używaliście go?

Potrzebowałabym około 15 tub, więc koszt nie mały.

Tak ten klej jest przystosowany do tych listew i bardzo dobry.Ciekawe czy masz w miare proste ściany, czasami giętkość styropianu można wykorzystać do równania a twardsze listwy mogą ci sie nie naddać no ale jak masz bardzo krzywe ściany to lepiej podrównać bo później może być widać krzywości.