kasia 23 17.06.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam.Czy mogę liczyc na pomoc kogos kto ostatnio sporządzał kosztorys do tego banku?własnie musimy takowy zrobic a nie wiemy jak sie za to zabrac.( kredyt na 350 tys, domek 130 m2)Bardzo prosze o jakiekolwiek rady.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 17.06.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam.Czy mogę liczyc na pomoc kogos kto ostatnio sporządzał kosztorys do tego banku?własnie musimy takowy zrobic a nie wiemy jak sie za to zabrac.( kredyt na 350 tys, domek 130 m2)Bardzo prosze o jakiekolwiek rady.pozdrawiam A jaki masz formularz? Millenium ma od niedawna nowy wzór, taki w poprzek strony. Tydzień temu robiłam taki kosztorys i nikt w oddziale mi nie pomógł gdyż byłam pierwsza. Dokładnie nie wiedziała jak rozplanować transze i zrobiłam po swojemu. Pani w banku przyjęła. Kosztorys na 400tyś dom 165m2. Podaj e-maila to jak chcesz to ci podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 23 17.06.2008 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam.Czy mogę liczyc na pomoc kogos kto ostatnio sporządzał kosztorys do tego banku?własnie musimy takowy zrobic a nie wiemy jak sie za to zabrac.( kredyt na 350 tys, domek 130 m2)Bardzo prosze o jakiekolwiek rady.pozdrawiam A jaki masz formularz? Millenium ma od niedawna nowy wzór, taki w poprzek strony. Tydzień temu robiłam taki kosztorys i nikt w oddziale mi nie pomógł gdyż byłam pierwsza. Dokładnie nie wiedziała jak rozplanować transze i zrobiłam po swojemu. Pani w banku przyjęła. Kosztorys na 400tyś dom 165m2. Podaj e-maila to jak chcesz to ci podeślę. Dokładnie, chodzi o ten nowy formularz maila podalam na priv.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 17.06.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Czy ja również mogę prosić o wzór tego kosztorysu?Ja buduję dom 138m pu, 198 netto, jaką powierzchnią tutaj operujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 17.06.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Kosztorysy poszły.Domek prosty, dwuspadowy dach, bez lukarn, bawolich oczu, balkonow itp.Powierzchnia użytkowa 165m2, całkowita ok 200m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.06.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Metoda jednego z biur kosztorysowych, excel i wg poniższego:http://img178.imageshack.us/img178/91/kosztoryson0.jpgWystarczy podać zakładaną kwotę i rozbić wartości wg procentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 27.06.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Metoda jednego z biur kosztorysowych, excel i wg poniższego: http://img178.imageshack.us/img178/91/kosztoryson0.jpg Wystarczy podać zakładaną kwotę i rozbić wartości wg procentów. ha ha ..... Niestety każdy bank ma inny fomularz. Szkoda że nie widziałeś tego co ma od niedawna Millenium. Nie jest to takie prościutkie jak podajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 27.06.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 To co załączyłem dotyczyło kosztorysu zrobionego przez biuro zlecone przez bank i w tej formie trafiało do analityka. Sam druk który ze 3 tygodnie temu wypełniałem zawierał pola: l.p. Elementy budowy1 Roboty ziemne2 Fundamenty, piwniceI. RAZEM STAN ZEROWY (1 - 2) 3 Ściany konstrukcyjne - nadziemia4 Ścianki działowe5 Stropy, balkony, tarasy6 Schody7 Dach - konstrukcja, ocieplenie8 Dach - pokrycie, obróbki9 Stolarka okienna z oszkleniem10 Stolarka drzwiowaII. RAZEM STAN SUROWY (3-10) 11 Podłogi i posadzki12 Tynki wewnętrzne, okładziny13 Malowanie14 ElewacjaIII. RAZEM STAN WYKOŃCZENIOWY (11 - 14) 15 Instalacja wod.- kan.16 Instalacja c.o. i c.w.17 Instalacja gazowa18 Instalacja elektrycznaIV. RAZAEM INSTALACJE WEWNĘTRZNE (15 - 18.) 19 Przyłącza: - wodne20 kanalizacyjne21 energetyczne22 gazowe23 cieplneV. RAZEM PRZYŁĄCZA DO BUDYNKU (19 - 23) Dokumentacja, nadzór Roboty zewnętrzne Inne praceVI. Ogółem koszt budowyVII. Aktualna wartość działki Wartość całkowita nieruchomości (koszt budowy + wartość działki) Powyższy sam przygotowywałem i praktycznie łączna kwota pokrywała się z wyliczoną przez rzeczoznawcę. Co zmieniło się w porównaniu z obecnym drukiem? ps. poprawka, właśnie oglądam plik:http://www.millenet.pl/images/PL/zal_-_kosztorys27.01.2008_1684884.pdfPoza dodaniem rozliczenia transz, niewiele się zmieniło. Co tak Cię zaskoczyło, że wcześniejszy druk był "prościutki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rachela 30.06.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Inches bardzo dziękuje za przesłanie kosztorysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 01.07.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Poza dodaniem rozliczenia transz, niewiele się zmieniło. Co tak Cię zaskoczyło, że wcześniejszy druk był "prościutki"? Co mnie zaskoczyło....... otóż w banku nikt mi nie był w stanie powiedzieć czy w kosztorys mam robić na kwotę kredytu czy na całość inwestycji. Wszystko fajnie jak kredyt jest na całośc inwestycji, ja cześć środków włożę po sprzedaży mieszkania. Własciwie nie wiem kiedy je sprzedam i miałam problem z rozbiciem tych transz, na co dokładnie przeznaczę pieniądze z kredytu + rozbicie % Pracownicy w banku nie byli w stanie mi pomóc więc zrobiłam po swojemu. Kosztorys zrobilam na całość a w transzach rozbiłam kwotę kredytu. Nie mam decyzji kredytowej (wnisek złożony 5.06 ) więc nie wiem jak się spodobał mój kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tbmonter 03.07.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Jeszcze nie ma decyzji po takim terminie?W GE powiedzieli ze w ciągu 2 tygodni powinni się uwinąć. Myślę że generalnie tak do miesiąca to będą sie namyślali... Napisałem PW z prośbą o kosztorys, w piątek idę do Mill... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts