Rain man 14.08.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Czuję się wywołany: Fidelis wiele produktów z Chin też jest przemyślanych, cóż z tego... Co do poróżniania osadnika to pomyślałeś o tłuszczach skoro w tym cudzie, które posiadasz nie ma osadu? Jak kupisz marketówke za "tysiąć pińcet" złotych to filtra choćby z puzzolany nie będzie. Co do WUKA- przeczytaj, proszę jeszcze raz mój post ze zrozumieniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 15.08.2013 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Ja mam studnię o pow. chłonnej przekraczającą jakieś 10x możliwości tradycyjnego drenażu rozsączającego, IDEALNE warunki gruntowe a studnia stała się niewydolna. (...) Zajrzałem i sondowałem po 1,5 roku osadnik, to oprócz "świeżego" papieru (jeszcze nie rozłożonego) NIE MA TAM ŻADNEGO OSADU - cały "osad" jest przez enzymy i bakterie rozpuszczony. Ja mam biologiczną/mechaniczną i studnię chłonną do niej Jak wygląda twój zestaw? Jaki osadnik, co za nim? Ile osób użytkuje? Brak osadu w osadniku nie jest normalnym zjawiskiem. To może być jakaś drobna przyczyna, która powoduje, że wszystko przelatuje dalej i zatyka następne urządzenia. Być może tak właśnie się dzieje, sądząc z twoich wcześniejszych wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman_lodz 14.08.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Od trzech lat użytkuję przydomową oczyszczalnię ścieków z drenażem rozsączającym. Ostatnio zauważyłem, że drenaż rozsączający słabiej odbiera wodę z oczyszczalni. Stąd moje pytanie - czy ktoś spotkał się z preparatami odmulającymi drenaż rozsączający ? Stałego osadu jaki zbiera się w drenażu nie usuniesz żadną chemia - takie zanieczyszczenie możesz usunąć tylko mechanicznie małym wuko. Odkopujesz koniec drenażu i używasz małego wuko do wymycia i usunięcia zanieczyszczeń z rury drenażowej. W taki sprzęt wyposażone są firmy trudniące się czyszczeniem kanalizacji. A sprzęt możesz zobaczyć tutaj [moderowano]. Dodam że myjki do mycia typu karcher mają za małą wydajność choć działają podobnie ale efekt czyszczenia zasadniczo jest inny... fachman_lodz Edytowane 1 Lutego 2016 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts