Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Preparat do czyszczenia drenażu rozsączającego

JANK

Recommended Posts

Czuję się wywołany:

Fidelis wiele produktów z Chin też jest przemyślanych, cóż z tego...

Co do poróżniania osadnika to pomyślałeś o tłuszczach skoro w tym cudzie, które posiadasz nie ma osadu?

Jak kupisz marketówke za "tysiąć pińcet" złotych to filtra choćby z puzzolany nie będzie.

Co do WUKA- przeczytaj, proszę jeszcze raz mój post ze zrozumieniem.

Pozdrawiam.

Ja mam studnię o pow. chłonnej przekraczającą jakieś 10x możliwości tradycyjnego drenażu rozsączającego, IDEALNE warunki gruntowe a studnia stała się niewydolna.

(...)

Zajrzałem i sondowałem po 1,5 roku osadnik, to oprócz "świeżego" papieru (jeszcze nie rozłożonego) NIE MA TAM ŻADNEGO OSADU - cały "osad" jest przez enzymy i bakterie rozpuszczony.

Ja mam biologiczną/mechaniczną i studnię chłonną do niej

Jak wygląda twój zestaw? Jaki osadnik, co za nim? Ile osób użytkuje?

Brak osadu w osadniku nie jest normalnym zjawiskiem. To może być jakaś drobna przyczyna, która powoduje, że wszystko przelatuje dalej i zatyka następne urządzenia. Być może tak właśnie się dzieje, sądząc z twoich wcześniejszych wpisów.

• 1 year później...
Od trzech lat użytkuję przydomową oczyszczalnię ścieków z drenażem rozsączającym. Ostatnio zauważyłem, że drenaż rozsączający słabiej odbiera wodę z oczyszczalni. Stąd moje pytanie - czy ktoś spotkał się z preparatami odmulającymi drenaż rozsączający ?

Stałego osadu jaki zbiera się w drenażu nie usuniesz żadną chemia - takie zanieczyszczenie możesz usunąć tylko mechanicznie małym wuko. Odkopujesz koniec drenażu i używasz małego wuko do wymycia i usunięcia zanieczyszczeń z rury drenażowej. W taki sprzęt wyposażone są firmy trudniące się czyszczeniem kanalizacji. A sprzęt możesz zobaczyć tutaj [moderowano]. Dodam że myjki do mycia typu karcher mają za małą wydajność choć działają podobnie ale efekt czyszczenia zasadniczo jest inny...

fachman_lodz

Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum