Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

samochód z US

joan

Recommended Posts

Ceny na stronach internetowych samochodow z amerykanskich salonow maja sie nijak do cen faktycznych. Trzeba do danej ceny ze strony internetowej doliczyc jeszcze jakies 4-5 tys. $.

... :o coś takiego ... czasami nawet więcej, ... zależy od ceny podstawowej samochodu (MSRP)

... Pirus ... http://www.automobilemag.com/am/2008/toyota/prius/prices.html

buziaczki

ps - najlepiej po auto przyjechać samemu :) ... kupić w salonie, odprowadzić do portu, załatwić formalności, (najlepiej w międzyczasie mieszkając w luksusowym hotelu i jeżdżąc wypożyczonym samochodem lub taksówką) ... good luck :) ... można równiez zlecić bezrobotnemu "kuzynowi" z Jackowa (który zamiast wyprawy "na ryby", będzie się uganiał za naszym wymarzonym autkiem) ;)

JOAN !! Wejdz na strone : SAMOCHODY z USA ,tam masz ceny i wyliczenie kosztow p0rzy kupnie do Polski. Pochwalam pomysl kupna japonczyka ,amerykanskim autem mozna jezdzic po prostrej drodze ! Gaz jak mowi taksowkarz ktory mnie wozi najlepszy do gotowania ! samochody generalnie sa na benzynke lub ON

AMEN :wink:

waldi, i tu się nie zgodzę :wink: . Mamy passata 99r na gazie sekwencyjnym. Chodzi super, nie ma z nim żadnego problemu. W ogóle nie czuję, że jeżdżę na gazie. Odczuwam to na stacji. Zimą gaz kosztował 2,32zł, teraz 2,17zł. Ropa w dniu dzisiejszym 4,80zł. Spala 9-10l/100km

waldi, i tu się nie zgodzę :wink: . Mamy passata 99r na gazie sekwencyjnym. Chodzi super, nie ma z nim żadnego problemu. W ogóle nie czuję, że jeżdżę na gazie. Odczuwam to na stacji. Zimą gaz kosztował 2,32zł, teraz 2,17zł. Ropa w dniu dzisiejszym 4,80zł. Spala 9-10l/100km
Ile tys km przejechalas na gazie??? Moja zona ma meska na gazie ,tez sekwencja,przejechane jakies 60tys ,od roku walcze z gazem firma ktora montowala instalacje niemoze sobie z nia dac rady znudzilo mi sie ciagle do nich jezdzenie i jezdzimy na benzynie.

Mimo zwyżki cen ON :evil: preferuję wynalazek pana Rudolfa Diesla. Koszt jazdy niewiele wyższy niż na gazie, a w bagażniku nie mam butli lub koła zapasowego.

Obecnym samochodem przejechałem 315.000 km i nic się nie dzieje.

hmmm...

ale ja nie chce super wypasionego 4 litrowego pólciężarowca tylko Malutką Toyotę Prius...(z "misiowymi" obiciami foteli)...bo hybrydowa ona, ekologiczna ...

tjaaa....ekologiczna.tak se tlumacz. chyba modna. a w stanach szczególnie cool...

pozdrawiam

to chyba dobrze że zwłaszcza TAm jest modna - zbaczy że jednak coś się w świadomosci ludzkosci zmienia... :roll:

ja się 5 l potworow boję i totalnie nie rozumiem potzreby posiadania takich samochodów...przestrzeń mnie nie przekonuje bo ja - 1,76 m wzrostu mieszczę się w Yarisie , jest mi w nim tak samo wygodnie jak w każdym innym, bo zwykle jak prowadzę to w fotelu siedzę i nóg na tablicy nie rozrzucam... :wink:

jeśli moja Corolla pali 8-9, a Prius 4-5 , to jest to dla mnie oszczędność paliwa, i oznacza mniejszą emisję CO2....

gaz odpada- nie znoszę zapachu który rozsiewaja zagazowane samochody...psują mi komfort jazdy :wink:

hmmm...

ale ja nie chce super wypasionego 4 litrowego pólciężarowca tylko Malutką Toyotę Prius...(z "misiowymi" obiciami foteli)...bo hybrydowa ona, ekologiczna ...

tjaaa....ekologiczna.tak se tlumacz. chyba modna. a w stanach szczególnie cool...

pozdrawiam

to chyba dobrze że zwłaszcza TAm jest modna - zbaczy że jednak coś się w świadomosci ludzkosci zmienia... :roll:

ja się 5 l potworow boję i totalnie nie rozumiem potzreby posiadania takich samochodów...przestrzeń mnie nie przekonuje bo ja - 1,76 m wzrostu mieszczę się w Yarisie , jest mi w nim tak samo wygodnie jak w każdym innym, bo zwykle jak prowadzę to w fotelu siedzę i nóg na tablicy nie rozrzucam... :wink:

jeśli moja Corolla pali 8-9, a Prius 4-5 , to jest to dla mnie oszczędność paliwa, i oznacza mniejszą emisję CO2....

gaz odpada- nie znoszę zapachu który rozsiewaja zagazowane samochody...psują mi komfort jazdy :wink:

Qrcze, ale ten prius jest po prostu brzydki ;)

Joan chodzi Ci o coś takiego?

Na gratce znalazłam

Ładna ta Toyotka :lol:

nooo :D choć jak tak patrzę z profilu to faktycznie doopkę mogłaby mieć wyżej...

ale droga jest jednak... :roll: niewspółmiernie do tego co oferuje... :cry:

KiZ - może zatem jakies alternatywy - już nie tak "brzydkie"?

a ha- z brzydali przypadl mi do gustu jeszcze Nissan Note - niby malutki a ogromnie mnie zaskoczył...w każdym calu... :roll:

Joan chodzi Ci o coś takiego?

Na gratce znalazłam

Ładna ta Toyotka :lol:

nooo :D choć jak tak patrzę z profilu to faktycznie doopkę mogłaby mieć wyżej...

ale droga jest jednak... :roll: niewspółmiernie do tego co oferuje... :cry:

KiZ - może zatem jakies alternatywy - już nie tak "brzydkie"?

a ha- z brzydali przypadl mi do gustu jeszcze Nissan Note - niby malutki a ogromnie mnie zaskoczył...w każdym calu... :roll:

Jesli gustujesz w Japonczykach (niewiele cali mają ;) ) to tylko mazda 8) Własnie ponownie weszli do Polski i maja bardzo ciekawe oferty.