Leszko 19.09.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Witam! Mam problem który muszę rozwiązać do jutra rana, Jutro trzeba dostarczyć cegłę klinkierową na komin,fachowców multum jedni radzą cegłę pełną ,a inni tzw. dziurawkę u góry zakończyć trzy rzędy pełną. Dziurawka zdecydowanie tańsza. Jaka jest różnica co mam robić? pozdrawiam Leszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 19.09.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Lepiej zainwestuj trochę więcej i daj pełną. Będziesz spał spokojnie i nie będziesz sobie potem pluł w brodę. W takiej cegle łatwiej wykonać bruzdę pod obróbkę. No i prawdopodobieństwo przecieku i pęknięcia jest mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 19.09.2003 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Lepiej zainwestuj trochę więcej i daj pełną. Będziesz spał spokojnie i nie będziesz sobie potem pluł w brodę. W takiej cegle łatwiej wykonać bruzdę pod obróbkę. No i prawdopodobieństwo przecieku i pęknięcia jest mniejsze. Skąd może być przeciek jeżeli może być dobrze murowane i fugowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 19.09.2003 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Dobrze napisałeś - jeśli są dobrze wymurowane i zaspoinowane to OK. Ale po czasie jeśli gdzieś spoina się rozszczelni ( np. wewnątrz komina - przecież komin jest otwarty np. od kominka) to woda dostanie się do wnętrza cegły dziurawki a potem tylko myk , myk , myk i jest w domu. Jak masz cegłę pełną to masz spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 19.09.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Dałem dziurawkę i z wierzchu pełną, ale w obu kominach (dymowy i spalinowy)mam wkłady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 20.09.2003 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 Dzięki za posty chyba zdecyduję się na pełną,ciekawi mnie fakt że nikt nie skarży się na dziurawkę chodzi mi o to że doświadczył iż zrobił błąd z dziurawkąpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hinos 20.09.2003 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 Miałem ten sam problem, przekonał mnie kolega, który wybudował dom przed 10 laty- cegła dziurawka,dwie górne warstwy pełna i...można być spokojnym jeżeli murarz sprawdzony. Ja takich mam i tak zrobię -zaczynam od poniedziałku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts