oliwcia 17.06.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam wszystkich i prosze o radę, a raczej doświadczenia związane z mieszkaniem bez drzwi wewnętrznych. Miałam zamówić urzędowskiego... do czasu jak zobaczyłam u przyszłych sąsiadóww drzwi od stolarza. Piękne, dębowe, w okleinie, ościeżnice na wymiar, starannie wykonane (a "znam " sie na tym bo mam stolarkę dębową urzędowskiego, która też jest piękna) cena niższa niż za u z ościeżnicami na wymiar tylko jeden mankament, trzeba czekać aż rok!!! No i czy da się mieszkać bez drzwi i czy czekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł70 17.06.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 my się właśnie przeprowadzamy , drzwi mamy zamówione i dopiro będą najwcześniej za pięć tygodni stwierdziliśmy że da się mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagne 17.06.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Mieszkać się da, mój brat z rodziną mieszkali tak ze...3 miesiące chyba. Czekali właśnie na zamówione drzwi. To zależy od wielu czynników: Czy są dzieci i czy potrafią spać jak jest głośniej (bez drzwi będzie pewnie słychać każde słowo) czy klatka schodowa jest bardzo otwarta- wtedy sie niesie bardziej dźwięk z góry, choć nie zawsze. czy często bywają goście (jeśli chce się pójść spać wcześniej niż wyjdą goście, to będzie bardzo mało prywatności i bardzo dużo hałasu) czy jest dostępne wc na dole, tak żeby goście nie chodzili na górę i nie zaglądali w każdy prywatny kąt Wydaje mi się, że dobrze jest zrobić sobie właśnie taką listę za i przeciw, a następnie podsumować Ja uważam, że jeśli się coś sobie wymarzy, to nie ma co stosować półśrodków. Trzeba zacisnąć zęby i czekać, aż sie to dostanie:) Ale ja nie mam dzieci więc mi łatwo tak mówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 17.06.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Pewnie że się da! Ja tak mieszkam już pół roku i nie jest źle Wprawdzie jest nas tylko 2óch, na dole mamy większość pomieszczeń bez drzwi (otwarte przestrzenie), a na górze korzystamy tylko z 1 pokoju (sypialnia) i łazienki (tu by się przydały normalne drzwi ale póki co wisi zasłonka ) Ja bym więc czekała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 17.06.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Ja już mieszkam (co prawda na razie w mieszkaniu) od ponad roku bez drzwi wewnętrznych - tylko do łazienki są. Tak jak pisze Dagne. Rozważ czy brak drzwi a co za tym idzie "otwartość" tych pomieszczeń nie będzie Wam przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 17.06.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Hihihi, tu rekordzistka, trójka dzieci pies i bez drzwi 5 lat, (są tylko do kibelka), brak kaski na porządne itp. ale juz, już są zadatkowane i się robią kurcze, mam nadzieję, ze się przyzwyczaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullhorn 17.06.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 do kibelka to rzeczywiście mus Ale pozostałe? To juz zależy od zachowań i przyzwyczajen domowników.Ja uważam, że zdecydowanie można. Poza tym jeżeli u Ciebie jest kwestia tylko tymczasowego mieszkania w tym stylu... Poza tym tak jak pisze Dagne: "jeśli się coś sobie wymarzy, to nie ma co stosować półśrodków" cierpliwości:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 17.06.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 ja tak mieszkałam ponad rok i nawet przestało mi to przeszkadzać. Za to znajomi mieli zgryz jak chcieli do łazieneczki skoczyć , a tam tylko zasłonka hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 18.06.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja tak mieszkam od 3 tyg i jest OK. Mamy zaslonke w kibelku ale tylko goscie z niej korzystaja Drzwi beda za jkies 3 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 18.06.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 pewnie, że się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 18.06.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 na chwile obecna mieszkamy bez drzwi wewnetrznych ale najstarsze dziecko ma 4 lata wiec nie ma problemow. Niemniej w nowym miejscu drzwi beda musiały sie pojawic coby dziecko nie patrzyło co rodzice czasem robią pod kołdrą a pare lat pozniej - by rodzice sie nie stresowali co syn robi z koleżanka na biurku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 18.06.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Pluszko jesteś facetem, prawda:) Bo jakoś faceci luzacko podchodzą do "syn z koleżanką na biurku", a slyszeć nawet nie chcą: "córka z kolegą na biurku":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 18.06.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Pluszko jesteś facetem, prawda:) Bo jakoś faceci luzacko podchodzą do "syn z koleżanką na biurku", a slyszeć nawet nie chcą: "córka z kolegą na biurku":) NIe masz racji. Po prostu syn jest starszy od corki. NIe mniej doskonale zdaje sobie sprawe ze corki nie chowam dla siebie tylko dla jakiegos innego faceta i fakt ze corka bedzie baraszkowac na biurku, w schowku pod schodami czy stryszku nad jetkami nie napawa mnie przerazeniem - taka jest kolej zycia. Na chwile obecna trudno jest mi to sobie wyobrazic bo corka ma dopiero 14 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analena 18.06.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Hihi, mieszkałam tak półtora roku!!Wszystkie 3 pokoje oraz...łazienka:)))Były tylko w wc.Przeżyliśmy, ale momentami było męczoco, wiadomo:)A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz 18.06.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 My mieszkaliśmy 4 miesiące bez drzwi Nawet do łazienki ich nie było , co czasem miło wspominam Wiec nie macie się, co bać Mieszkać sie da Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.06.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 No i czy da się mieszkać bez drzwi i czy czekać? To zależy ile osób mieszka. My mieszkaliśmy we dwójkę, znaczy ja i mąż, i mieliśmy tylko zasłonkę w łazience ze względu na ewentualnych gości. Ale myślę, że nawet z dziećmi tak się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 19.06.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Co ma sie nie dac? Mieszkalem tak 5miechow zanim gosciu zrobil drzwi. W tym czasie porobilem gdzie trzeba prowizoryczne z gips-karton na zawiasach. Tak przy okazji, za sosnowe 6 zwyklych i 3 podwojne przeszkolone (skrzynkowe wszystkie) z szybami, malowaniem i montazem dalem 11tys.PLN. Jak u was cenowo to bylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 19.06.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Co ma sie nie dac? Mieszkalem tak 5miechow zanim gosciu zrobil drzwi. W tym czasie porobilem gdzie trzeba prowizoryczne z gips-karton na zawiasach. Tak przy okazji, za sosnowe 6 zwyklych i 3 podwojne przeszkolone (skrzynkowe wszystkie) z szybami, malowaniem i montazem dalem 11tys.PLN. Jak u was cenowo to bylo? Ja mieszkałam 10 miesięcy bez drzwi Fakt mieszkałam tylko z Synem który miał 4 lata więc większych problemów nie było.Dla gości przygotowałam "trendy" zasłonkę w łazience Co do ceny to ja 7 par drzwi ,sosnowe ,według mojego "widzi mi się " -czytaj projektu ,plus ościeżnice pod wymiar,4krotne lakierowanie ,klamki,uszczelki ,montaż = 7tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ohh 19.06.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Da radę. Co prawda mieszkałam bez drzwi tylko 1 miesiąc, ale teraz gdy już są, to i tak są pootwierane Myślę, że warto poczekać na drzwi, które Ci się podobają. Stolarki w końcu nie zmienia sie tak często jak koloru na scianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 19.06.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 czy da się mieszkać bez drzwi i czy czekać? są dwa uda albo się udo albo się nie udo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts