Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy da się mieszkać bez drzwi wewnętrznych?

oliwcia

Recommended Posts

Pluszko jesteś facetem, prawda:)

Bo jakoś faceci luzacko podchodzą do "syn z koleżanką na biurku", a slyszeć nawet nie chcą: "córka z kolegą na biurku":)

NIe masz racji. Po prostu syn jest starszy od corki.

NIe mniej doskonale zdaje sobie sprawe ze corki nie chowam dla siebie tylko dla jakiegos innego faceta i fakt ze corka bedzie baraszkowac na biurku, w schowku pod schodami czy stryszku nad jetkami nie napawa mnie przerazeniem - taka jest kolej zycia. Na chwile obecna trudno jest mi to sobie wyobrazic bo corka ma dopiero 14 dni :lol:

Ach... żeby moja mama miała takie podejście do życia ;)

A wracając do tematu. Ja uważam, że w kibelku muszą być obowiązkowo drzwi ;). Osobiście polecam zasłonki, żeby było trochę intymności przed ewentualnymi gośćmi. To jest chyba najlepsze tymczasowe rozwiązanie. A co to jest rok czekania, przy następnych kilkudziesięciu oglądania tych drzwi :)

• 2 weeks później...

Wiele raz ywidziałem Klientów mieszkajacych bez drzwi. Z różnych powodów - raz bo sie fabryka strasznie spoźniała, dwa bo drzwi byly wymarzone a brakowało śródków..

Faktycznie - problemem jest tylko łazienka dla gości.. i zasłonka nie zawsze daje komfort posiedzenia ze względu na brak tłumienia akustyczno - zapachowego;)

dlatego jak juz trzeba to moze warto kupic jakąś tanią ościeżnicą (do 100 zł można spokojnie coś wybrac) i odpowiednie skrzydło - pelne, najtansze w marketowych poromocjach sa po 99zl a w normalnej sprzedazy do 200zl.

I mozna tak przetrwac spokojnie dlugie miesiace.

• 7 months później...

da się - mieszkam tak od 2 miesięcy, ale tylko na górze - na dole do łazienki drzwi są. na te górne z powodu braku kasy i mnogości innych wydatków sobie jeszcze poczekamy.

na upartego goście zawsze mogą iść na górę, jeżeli drzwi na dole do łazienki nie ma - ale komfort wizyty znacznie się obniża :)

zatem da się, ale szczerze mówiąc, już mnie wkurza brak tych drzwi - człowiek by sobie czasem chciał porządnie drzwiami trzasnąć, a tu nic!