FREDY 19.09.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Wkrótce wstawiam okna do mojego nowowybudowanego domu i mam pytanie; Gdzie można ubezpieczyć budowę w stanie zamkniętym od kradzieży. Ile to kosztuje i czy macie jakieś doświadczenia w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.09.2003 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Ja ubezpieczyłam dom w Compensie - w przypadku kradzieży zwracają 30% wartości ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 22.09.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Czesc W piatek montowali mi okna - chałupa ubezpieczona od soboty w COMPENSIE ... składka roczna od kwoty 150 tys - ok 340 zł - pakiet pełen wykupiłem (w pełnym oprócz kradzieży jest też dewastacja ) Nie było problemów - potrzebny dziennik budowy (ksero pierwszej strony) + pozwolenie na budowe. Pani z compency przyjechała porobiła fotki i podpisalismy umowę. Mozna spać spokojnie ... Pirat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.09.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 A jak ukradną coś z budowy, to jak udowodnisz że to tam było? Nie będzie problemu? Zwłaszcza, że budowa się ciągle zmienia. Co ubezpieczenie obejmuje? Stropy, okna, ściany, kaloryfery, drzwi, inne urządzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 22.09.2003 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Nie wiem czy ubezpieczenie o którym mówicie to odpowiedni produkt do budowanego domu. Czy aby ubezpieczyć dom w budowie nie trzeba być tam zameldowany, oraz jakie warunki musi spełnaić aby można było się ubiegać o wypłacenie odszkodowania. Zawarcie ubezpieczenia to fakt opłacenia składki, ale trzeba bardzo uważnie przeczytać inny dokument, o nazwie "Ogólne Warunki" bo tam zawiera się sedno sprawy, czyli co inwestor musi spełnić aby ubezpieczyciel nie wymigał się od wypłaty odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 22.09.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 to ubezpieczenie które mam obejmuje tylko elementy zainstalowane (zamontowane) czyli no okna które sa wmontowane a nie okna składowane . tak samo no piec CO jak bedzie zamontowany to obejmuja jak dopiero go kupiłes i stoi gdzieś w kartonach to nie ... ukradną wiertarke nie obejmuje ... nie trzeba być zameldowanym. chyba Hestia ma tez jakies ubezpieczenie domu i rzeczy wartosicowych w nim poostawionych ...ale mają duze wymagania no w drzwiach dwa atestowane zamki dokładnie nie powiem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 22.09.2003 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 W Compensie trzeba przez cały czas dostarczać kopię nowych wpisów do dziennika i tam będzie wszystko wyszczególnione co zostało zainstalowane a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LK 22.09.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Z firmami i ubezpieczeniami różnie bywa... Wiem z doświadczenia, że kasę biorą chętnie , za to bardzo nie chętnie wypłacają...A to nie zabezpieczone było, a to brak dowodów że już na budowie a nie w transporcie jeszcze... Chyba pozostaje stare rozwiązanie : duży nocny stróż z jeszcze większym pieskiem. Polecam za to ubezpieczenie budowy do pożaru, powodzi, pioruna itd.itp. i ogólnie od żywiołów i innych nieprzewidywalnych nieszczęć, które mają zwyczaj chodzić po ludziach. My ubezpieczyliśmy budowę w ALLIANZ. Składka za rok niewielka w porównaniu do wartośći: jakieś 240 zł za wartość podaną 500 tyś. Pakiet obejmuje nawet straty wynikłe z upadku samolotu lub satelity Wybraliśmy tę firmę bo są naprawdę solidni i nie robią zbędnych problemów - wypróbowaliśmy przy kradzieży auta pakiet assistance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2003 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 firmy ubezpieczeniowe to do brania pieniążków pierwsze !! to się zgadaza a na budowie nie ma ją zyczliwy sąsiad + pies morderca + płot pod pradem + fosa + pole minowe + zapadnie itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TomBud 03.10.2003 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Ja mam w PZU składka to 0,001% wartości domu i też odpowiedają za upadek pojazdu powietrznego PZU SA odpowiada za szkody w ubezpieczonych obiektach (wymienionych w § 1 ust. 1 i ust. 2), spowodowane w wyniku: 1) ognia, 2) uderzenia piorunu, 3) gradu, 4) huraganu, 5) eksplozji, 6) obsunięcia się ziemi, 7) lawiny, upadku pojazdu powietrznego, 9) uderzenia pojazdu w ubezpieczony obiekt, 10) akcji ratowniczej, prowadzonej w związku ze zdarzeniami wymienionymi w pkt 1-9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.10.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2003 ja mam od pół roku ubezpieczony dom w Compensie od kradziezy i od dewastacji no i standartowo od zdarzen losowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts