maysee 17.06.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Dzien dobry czesc i czolem. Mam pytanie jak to jest z tlumieniem dzwiekow i halasow przez rozne technologie. Dajmy na to ceramike i gazobeton. Ktore lepiej sobie radza z "wyciszaniem" sasiedniego otoczenia. Chodzi mi o odglosy z zewnatrz domu jak i w srodku. Tak zebym z kuchni przy zmywaniu nie slyszal jak przyszla zona oglada mecz Ligi Mistrzow w sasiednim pokoju Czy ewentualne roznice sa w ogole odczuwalne? Czy moga sie wypowiedziec ludzie ktorzy pobudowali w roznych technologiach? Dzieki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.06.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 mowia, ze "nacichsze" sa silikaty .... pamietaj, ze w domu jest jeszcze strop, ktory tez ma swoje parametyr akustyczne poszukaj na forum - sa opinie i zaciete dyskusje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 17.06.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Poza ścianami dźwięki przenosi też wentylacja, otwarta klatka schodowa jako rezonator nawet wzmacnia niektóre dźwięki, odbijają dźwięki gladkie podłogi z gresu, no a jak kuchnia otwarta, to ściana najmniej gra rolę. Z drugiej strony jak nie możesz oglądać, to może dobrze, że chociaż słyszysz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bar_kam 19.06.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Generalnie im cięższy materiał tym lepsza izolacja akustyczna. Ja budowałem z porothermu, w projekcie miałem beton komórkowy, ale ścianki działowe były z ...silikatów (i słusznie)Osobiście na pewno nie stawiałbym ścianek działowych z betonu komórkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Robert_K 26.06.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Im ciężej tym lepiej, ale myśle że nie ma co cudować - tradycyjna ściana 3 warstwowa z ceramiki i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts