stasieek 17.06.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Studiuje budownictwo, w tej chwili musze deklarowac się jaką specjalizację wybrać, czy budownictwo komunikacyjne (drogi, mosty, koleje) czy ogólne (mieszkanio, kubaturowe, przemysłowe) jeśli ktoś pracujący w branży mógłby mi doradzić byłbym bardzo wdzięczny. wypowiedzcię się co myślicie. pozdrawiam Stasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 17.06.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Stasiuuuu, jeśli na trzecim roku jeszcze nie wiesz, jaką specjalizację wybrać, to.... chyba wszystko jedno, co wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 17.06.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 ogólne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 18.06.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 ogólne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasieek 18.06.2008 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 zapytałem się ponieważ rozważam wybór, Myśle o nadchodzacym Euro w 2010 roku będe miał dyplom inżyniera, więc pracy przy drogach i metrze miałbym sporo. Dla ścisłości jestem na studiach inżynierskich i kończe 2 rok za póltora roku dyplom. A dlaczego doradzacie ogólne? Jaką widzicie przewagę nad komunikacyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 18.06.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Wez pod uwage, ze na tym forum wiekszosc osob zajmuje sie budowa domow a nie drog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 18.06.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Na Euro 2012 będą też hotele budować, to taka podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasieek 18.06.2008 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ale skoro wybrali budowe domów to chyba wiedzą dlaczego:), osobiście mi bliżej do budownictwa ogólnego, ale trzeba myśleć ekonomicznie, bom nie robi mi wielkiej różnicy. no cóż wszystko wyjdzie w praniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 18.06.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 najpierw odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz pracować na budowie czy projektować. A potem zastanów sie czy chcesz jeździć po kraju czy siedzieć na tyłku i nie ruszać się dalej niż kilkanaście kilometrów od domu. Jak chcesz siedzieć na tyłku do do wyboru masz projektowanie (wtedy specjalność dowolna albo wykonawstwo w niedużej firmie kubaturowej, żeby nie pchali Cię w delegacje po całym kraju. Jak wykonawstwo drogi i mosty to licz sie z tym że autostrady i ekspresówki bedziesz budować po całym kraju. Wiecznie w delegacji i wiecznie na wynajętym. No i jedna ważna rzecz. Jeśli miałeś problemy ze stalą albo z żelbetem to mosty Cię dobiją. Choć w tym nie ma reguły Dobrych wyborów życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 18.06.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Branie zaliczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasieek 18.06.2008 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Raczej widze siebie jako projektanta. Tylko włąśnie nie miałem okazji niczego z budownoctwo komunikacyjnego projektować. O ile z ogólnego już była taka konieczność o tyle nie wiem jak by to miałobyć z drogami, bo most jeszcze mogę sobie wyobrazić jak zaprojektować. Co do stali i żelbetu to można powiedzieć że nie ma problemu. I nadal nie wiem co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 18.06.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 o tyle nie wiem jak by to miałobyć z drogami Na studiach miałem "przyjemność" projektować zjazd z autostrady. Więcej nie chciałbym tego robić W sumie to do dziś nie wiem po co nam to było potrzebne bo studia z zakresu logistyki, ale miałem też przedmiot gdzie przejmowało się rolę zawiadowcy stacji kolejowej ( taka duża kolejka w pomieszczeniu o powierzchni > 100m2 ) łącznie z obsługiwaniem dźwigni nastawni ) tak więc ogólnie się zastanawiałem po co ja tam studiowałem, lepiej było iść do woja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 18.06.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 oj były tematy były dosc wesołe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.06.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Raczej widze siebie jako projektanta. Tylko włąśnie nie miałem okazji niczego z budownoctwo komunikacyjnego projektować. O ile z ogólnego już była taka konieczność o tyle nie wiem jak by to miałobyć z drogami, bo most jeszcze mogę sobie wyobrazić jak zaprojektować. Co do stali i żelbetu to można powiedzieć że nie ma problemu. I nadal nie wiem co wybrać Tu dochodzi jeszcze jedna sprawa o ile drogi drózki i zjazdy projektuje sie wszędzie , ale z tego nie wyżyjesz, to pracowni projektujących drogi jest duzo mniej. Jeżeli mieszkasz w duzym miesci i masz jakies szanse sie gdzies załapać to możesz wybierac drogi. Małe miasto to łatwiej odnleśc sie w projektowaniu budynków. Ktoś napisał o hotelach na euro, zanim skończysz studia odrobisz praktyki to euro 2012 bedzie historią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 20.06.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 A to jakies Euro bedzie w polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 23.06.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 A to jakies Euro bedzie w polsce? of kors ! w roku 2036 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 23.06.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 A to jakies Euro bedzie w polsce? of kors ! w roku 2036 .... jakie szczescie, chyba nie dozyje tego wstydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 19.07.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Raczej widze siebie jako projektanta. Tylko włąśnie nie miałem okazji niczego z budownoctwo komunikacyjnego projektować. O ile z ogólnego już była taka konieczność o tyle nie wiem jak by to miałobyć z drogami, bo most jeszcze mogę sobie wyobrazić jak zaprojektować. Co do stali i żelbetu to można powiedzieć że nie ma problemu. I nadal nie wiem co wybrać I właśnie z pracy takich "projektantów" jest tyle projektów z błędami. Każdy projektant powinien rozpoczynać pracę zawodową na budowie, żeby wiedzieć co to jest budownictwo i nie rysować głupot. Mój mąż buduje mosty i mam nadzieję, że nie przyjdzie mu budować nigdy mostu pseudo-projektanta, który "może sobie wyobrazić jak zaprojektować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 20.07.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Ale przecież Stasiek jest dopiero w połowie studiów, wybiera specjalizację, nie nazywaj pseudoprojektantem człowieka, który dopiero stawia pierwsze kroki... Jak na trzecim roku wybierałam specjalizację, to też co najwyżej "mogłam sobie wyobrazić" na czym polega konfiguracja sterownika przemysłowego, no ale przecież coś trzeba wybrać ( co nie zmienia faktu, że i tak od 10 lat robię w bazach danych W każdym razie nie oceniajcie tak surowo człowieka, który nie ma doświadczenia zawodowego. Nie pamięta wół, jak cielęciem buł, to akurat widać jak na dłoni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Page 20.07.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts