Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przenosiny domu z 1935r,remont i budowa- Komentarze

pit79

Recommended Posts

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pit mówiłam że to będzie hit muratora w dodatku "PIT" :D

a jak to jest z tym pierwotnym lękiem...? będzie do końca, prawda? :D

odcisk łapy psa budowlańca też jest gdzieś przewidziany?

trzymam kciuki, jest pięknie

Pit a myślałeś o jakimś nawiązaniu do przyszłej posadzki? pamiętam, że ma być kamienna, no chyba, że Ci nie zależy na całościowym efekcie.

Szkoda, że późno zajrzałam, może coś w tym stylu by Ci się spodobało, ale z Twojego kamienia i niekoniecznie takie pracochłonne,

masz jakiś pomysł na to połączenie cegły z kamieniem?.....zajrzałam w necie, wszędzie tylko drewno

http://www.pyromasse.ca/basque32.jpg

w razie czego sorki, że z tym tematem wyjeżdżam bo Ty masz mnóstwo roboty na głowie, nadproże masz pierwsza klasa, świetnie wyszło całościowo

Dzięki Dusia za odwiedziny:)

Cieszę się że się podoba. Co do podłogi to miał byc kamień ale jak obejrzałem ten co na początku chcieliśmy kupic to zrezygnowaliśmy. Następny jaki nam się podobał był w formie kafli ale cena 280pln za m2 to strasznie duzo jak dla nas. W końcu znależliśmy ladne kafle 50x50 w takim jakby beżu. Kafle na dole będą wszędzie takie same+ do tego będzie w salonie dywan z brązowych kafli w takim samym rozmiarze.

Pożyczalismy płytki różnego rodzaju i układaliśmy w domu po kawałku. Co wybraliśmy niedługo pokaże, mam nadzieję że będzie sie podobać.

Co do pierwotnego leku to bedzie do końca :) skończe :)

Dziś bym pewnie skończył murowanie ale jakaś choroba mnie dopadła :(

no to zdrowiej

najważniejsze, żeby działał na maxa, reszta to oprawa

Pit , ja u siebie bym chciała - takie cóś ?? żeby trochę wody ciepłej mieć w kuchni, muszę podpytać Wojtka i Bogusława, może mają jakiś pomysł, ciekawa jestem jak Bogusław to chciałby zrobić u Ciebie

http://www.pyromasse.ca/beaucehx-b.jpg

http://www.pyromasse.ca/beauce_e.html

• 2 weeks później...

Tu jeszcze jedna fota z tynkowania ściany -wejście do kuchni z korytarza.

http://img30.imageshack.us/img30/2007/foto0044m.jpg

Czy mógłbys łopatologicznie wytłumaczyć jak robiłeś ten nierówny tynk. Efekty właściwie dokłądnie taki jaki bym ciała osiągnąć. Czy możesz łopatologicznie wytłumaczyc sposób robienia takiego tylku, i czy Twoim zdaniem da sie to zdobić też na sciance GK ( bo u Ciebie to chyba jest na ściance z pustaków).

Czy prace sę posunęły więcej niż na fotkach, bo chyba dawno nie było nowych (choć dziś nie moge zajrzeć bo net chodzi jak by chciał a nie mógł).

Pozdrawiam

Dusia, Megana , bardzo mi miło :)

Akselek- na płycie to chyba sie nie da , ja poporostu normaly tynk cementowy rzucałem i robiłem takie jakby górki , doliny i potem to wygładałem gąbką i pendzelm ławkowcem.

Pozdrawiam

:-(.. szkoda, bo efekt super, a ja nie mam zwykłych ścianek tylko na górze GK i ścianka oddzielajaca wiatrołap GK

:-(

Może dałoby się golbandem, lub czymś takim, albo jakimś klejem typu cm17 porobić górki i wygładzić je potem jakimś gipsem. Tak kombinuje,

prawa strona od futryny jest drewniana, nabiłem metalową siatkę i na to tynkowałem jak do tej pory wszystko jest ok i nic nie pękło. nad drzwiami tez jest drewno.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Oglądnęłam Twój dziennik i jestem pod wieelkim wrażeniem pomysłowości , realizacji.

Huśtawka - pięęęękna, niesamowita i baardzo ale to bardzo podoba mi się. Zastanawiam się skąd bierzesz takie drewno ? Te kłody - filary przed wejściem sa niesamowite. Ten taras ...

Będę częściej zaglądać.

PIT - Jejku, jejku - ależ pięknie u Ciebie się zrobiło. :)

Dach, gdybyś nie napisał, że to blacha, to dałabym sobie łapkę uciąć, że to dachówka - rewelka :).

Płytki - wyglądają na takie same hehehe, tylko ten jaśniejszy kolor u mnie to u Ciebie ciemniejszy. Jak mi się moje podobają, to Twoje również :)

Kabina, świetny pomysł i bardzo pasujący do całego domku i jego wnętrza - super :)

Huśtawka - fajna, skąd takie ładnie drewno wziąłeś? Czy sam z kory je obłupywałeś?? :)

PIT - gratulacje robisz świetną robotę :) Zdolny z Ciebie człowiek :)

Dzięki Megana, moje mają 50x50 są firmy naxos czy jakoś tak. Co do drewna to w dzienniku jest w tamtym roku wstawione zdjęcie busa z badylami na dachu. To właśnie ten sam materiał z którego zrobiona jest huśtawka. Generalnie wszystko sam okorowałem i oszlifowałem- średnie zajęcie ;) a drewno od znajomego pozyskałem:)