Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przenosiny domu z 1935r,remont i budowa- Komentarze

pit79

Recommended Posts

wiesz co, łazienka wyglada super! czy mzoesz się poczwalić innymi zdjęciami? Widziałam tu na forum inna łazienkę gdzie geberit obudowano kamieniem, i tez bardzo mi sie podobała :-)

teraz te łazienki wszytskie są na jedno kopyto ( ate trzeba przyznac ze w sklepach tez jest tylko zebowo brazowy trent, i jak chciałam niebieska łazienkę to się okazało, ze juz nawet cerkolor nie ma tych płytek w produkcji / a miał w katalogu).

pochwal się zdjęciami łazienki, bardzo jestem ciekawa pozostałych smaczków. Gratuluję pomysłu!

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no witam to moj pierwszy wpis ale tylko dlatego ze z nog mnie zwalilo;):jawdrop: chodzi oczywiscie o efekty, domek super!!naprawde z mezem tez jestesmy w trakcie przenoszenia domu(tzn.w trakcie projektu wszystko musi swoje odlezec) i podgladam innych pomysly naprawde rewelacja!!! a ty PITT gdybys mogl jeszcze mi tak mniej wiecej kosztorys swoj przeslal to byloby super, dzieki z gory pozdrawiam [email protected]

i czy jest jeszcze ktos kto rowniez przenosil dom i prowadzil dziennik budowy???to prosze o namiar;)

no witam to moj pierwszy wpis ale tylko dlatego ze z nog mnie zwalilo;):jawdrop: chodzi oczywiscie o efekty, domek super!!naprawde z mezem tez jestesmy w trakcie przenoszenia domu(tzn.w trakcie projektu wszystko musi swoje odlezec) i podgladam innych pomysly naprawde rewelacja!!! a ty PITT gdybys mogl jeszcze mi tak mniej wiecej kosztorys swoj przeslal to byloby super, dzieki z gory pozdrawiam [email protected]

i czy jest jeszcze ktos kto rowniez przenosil dom i prowadzil dziennik budowy???to prosze o namiar;)

agus...........wejdz na wątek balowy............tam kogoś napewno znajdziesz!!!!!!!!

pit.............gdzie sie podziewasz???:)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

PIT - szafki w łazience są po prostu super i umywalka pasuje jak ulał :jawdrop:, no zdolniacha jesteś.

Do zrobienia tej szafki miałeś jakieś specjalnie narzędzia pewnie?

Kominek robi świetną atmosferę, patrząc na zdjęcie, miałam wrażenie jakbym tam była :)

Czy pani Pit-owa, pomaga Ci sprzątać, bo tak u Ciebie czysto, że az dziw bierze :)

Dziiękuje Ci Meganko, co do narzędzi to miałem jakieś tam piły, katy , wkrętarki , miarkę, ogólnie troche juz się tych narzędzi nazbierało od początku tej budowy. Ja nie moge doczekać się poniedziałku już- ma przyjechać szyba do akwarium, mam nadzieję że uda mi się ją wkleić bo się troche pospieszyłem ze spięciem góry.

Oj czekam na ten poniedziałek :) hehe

Taki dom wybudować, to czapki z głów!!! Jaka szkoda, że tyle znanych mi starych, pięknych domów drewnianych nie miało szczęścia spotkać w odpowiednim czasie takiego pasjonata jak ty... Nasz kraj byłby wtedy dużo bardziej malowniczy.... Zadziwił mnie twój drewniany taras. Mogę dopytać o tajniki wykonania? Te kawałki bala są osadzone na piasku, a czym obramowane? Może masz zdjęcie zakończonego tarasu, bo musi wyglądać super...

Renka, na początku położyłem dębowe okrąglaki, ale je usunąłem i będę z nich miał ściażki. Z racji tego że kocham drewno taras mam zrobiony z dębowych drewnianych kostek. Jest tam gdzieś w dzienniku zdjęcie podczas roboty. Kostka lezy na zagęszczonym piachu. NIestety natłok innych prac spowodował że tarasu jeszcze nie skończyłem więc niezbyt jest co pokazać. Pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa.