Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przenosiny domu z 1935r,remont i budowa- Komentarze

pit79

Recommended Posts

Pit, podglądam twój dziennik od dawna i czekam na postępy prac...

Takie stare chatki z bali mijam codziennie jadąc do pracy przez jedną z wsi (tylko w tej jednej takie są, i to aż 4) i muszę przyznać, że wyglądają dość zdrowo...

Belki masz naprawdę faajne :p Tylko zdjęć nowych brakuje :wink:

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

piotr.nowy tafli szkła są dwa rodzaje, jedne są cięte z tafli 300cm potem niestety jest 600cm i cena już taka sobie, więc pewnie albo bedzie dzielona szyba by była cięta z dwóch 300 albo szyba będzie 300 a reszta będzie zabudowana po bokach. Bo ono i tak całe z drewna będzie , jak większość w tym domu :) tylko front szklany.

Co do futryn to jeszcze nad mini pracuje, ale pracochłonne są cholery :)

Wiesz Megana - plan jest by wprowadzić sie na betony na jesień , gaz bedę miał może w tym roku ale nawet jakby się coś opóźniło to nie problem bo piec już na węgiel i drewno mam więc będe musiał tylko to mądrze podłączyć i już.

Problem w tym że robiąc ten domek samemu , wszystko przeciąga się w czasie i nie wiem czy do jesieni się wyrobię.

Ale może się uda, ja jestem optymistycznie nastawiony :wink:

Wczoraj zrobiłem ścianę w salonie(foto w dzienniku), w tym tygodniu jeszcze ruszę chyba sufit jak dobrze pójdzie.

Wiesz Megana - plan jest by wprowadzić sie na betony na jesień , gaz bedę miał może w tym roku ale nawet jakby się coś opóźniło to nie problem bo piec już na węgiel i drewno mam więc będe musiał tylko to mądrze podłączyć i już.

Problem w tym że robiąc ten domek samemu , wszystko przeciąga się w czasie i nie wiem czy do jesieni się wyrobię.

Ale może się uda, ja jestem optymistycznie nastawiony :wink:

Wczoraj zrobiłem ścianę w salonie(foto w dzienniku), w tym tygodniu jeszcze ruszę chyba sufit jak dobrze pójdzie.

Rozumiem, że samemu ciężko, ale trzymam kciuki - dasz radę. Musisz być niesamowitym gościem, żeby coś takiego, jak stary dom odnowić i to tak pięknie :)

• 2 weeks później...

Hej, kolor desek jest bardzo ładny :) ,

i dużo roboty odwaliłeś, życzę Ci żeby pomocnik był częściej z Tobą :D :D na pewno lepiej się pracuje.

Co do opasek to nie pomogę, bo nie umiem doradzać :), ale biorąc pod uwagę to co już zrobiłeś tak ładnie, na pewno zrobisz to bardzo ładnie i dobrze :)

dzieki Megana miło mi to słyszeć, napewno się podzielę efektami, a decyzje to sam pewnie będę musiał podjąc bo do mnie niewiele ludzi zagląda poza stałymi bywalcami :D a tu trzeba działać

PIT79 - ja tu będę zaglądać na pewno :D :D :D Twój dziennik przeczytałam jako drugi na forum i cieszę się, że trafiłam na Twój domek.

Jak już go wybudujesz, to będę się cieszyć razem z Wami, bo jest stary i pięknie Twoimi własnymi rękoma odnowiony. Dla mnie to rewelacja i wielka sztuka :)

A najważniejsze - masz dom z cudowną duszą, nie do podrobienia :) :) :)

Ja osobiście uwielbiam stare kościoły i wejść tam i posiedzieć kiedy nikogo nie ma, jest dla mnie czymś nie do opisania. Natomiast nowe kościoły mogę obejrzeć, ale to nie to samo.

Więc dalej Ci będę kibicować i ................................... do roboty :) :) ( bo coś sentymentalnie się zrobiło ) :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam Cię serdecznie :lol:

Witaj. No w końcu nowości.

Sufit i ściany wyszły miodzio !

O futrynach to mogę jakąś pieśń pochwalną napisać ! Piękne !

Co do opasek. A może coś takiego na górze ? Chodzi mi o wzór.

http://www.allegro.pl/item651255213_korona_goralska.html

Nie przesadzone, a coś jest. Może by pasowało ?

I nie martw się, wszystko jest z Tobą ok ! A nawet więcej niż ok ! Dom z drewna ! To jest Dom przez duże D !

M.

Jakoś tam daje, środek się robi powoli, dylematy rozstrzygam i takie tam :)

NIe mam kiedy wziąć się za kominy, i jeszcze te szerszenie :( echh

Ale co tam, wczoraj przywiozłem sobie materiał na huśtawkę do ogrodu, wrzucę zdjęcie mego busa, jak wygląda - bo wygląda dość komicznie z drzewami na dachu :)

Opaski prawie poobione mam :D Okna nabrały uroku

PIT79 - nie ma jakiegoś środka na te szerszenie???

A nie można ich pzrepędzić dmuchając dymem? ( pamiętam z dzieciństwa jak mój wujek tak rój pszczół przeganiał.

Wklej zdjęcia tych opasek ciekawa jestem jak Ci wyszły :D :D

Huśtawkę też sam sobie będziesz robił :o :o :o kurcze zdolniacha jesteś :) :)

• 2 weeks później...