kala67 10.08.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 pit.....sory, że tak Ci tu wklejam ale myslalam o takich szerszych schodach jak tutaj http://lh4.ggpht.com/_QziNhVXF5qI/SoB9q__QuwI/AAAAAAAAEKQ/K5r4KdXnhvw/s640/DSCN1516.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.08.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 W związku z tym, że dom Pit-a jest niższy, oraz ..... mniej dworkowaty, to chyba troszkę skromniejsze schody musiałyby być. Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.08.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 np. tylko na dwa schodki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 10.08.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Spoko, fajne schody , ale ile potem zabawy z tym półłukiem żeby to ładnie obrobić- ech utrudniacie Co do wyskości to moja chałupa jest wyższa od tej, tylko na zdjęciach obiektyw ją rozciąga i wydaje się niska. Trudno to sfotografować ale spróbuje oddać jej proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.08.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Spoko, fajne schody , ale ile potem zabawy z tym półłukiem żeby to ładnie obrobić- ech utrudniacie Co do wyskości to moja chałupa jest wyższa od tej, tylko na zdjęciach obiektyw ją rozciąga i wydaje się niska. Trudno to sfotografować ale spróbuje oddać jej proporcje. Schody prostokątne wychodzące za bale po bokach - o to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 10.08.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Spoko, fajne schody , ale ile potem zabawy z tym półłukiem żeby to ładnie obrobić- ech utrudniacie Co do wyskości to moja chałupa jest wyższa od tej, tylko na zdjęciach obiektyw ją rozciąga i wydaje się niska. Trudno to sfotografować ale spróbuje oddać jej proporcje. Schody prostokątne wychodzące za bale po bokach - o to mi chodziło Muszę sobie to wyobrazic bo niezbyt to widzę, macie moze jakieś zdjecie podobnego ganku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.08.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 ja jestem za schodami półokrągłymi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.08.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 ja jestem za schodami półokrągłymi !!! Ja za prostymi A Ty PIT - zrób takie jak Ci się podobają hehehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.08.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 tu widac kwadratowe:http://www.stollux.com/mambots/content/multithumb/thumbs/163.163._public_html_images_stories_bale_24_borowa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.08.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 tu widac kwadratowe: http://www.stollux.com/mambots/content/multithumb/thumbs/163.163._public_html_images_stories_bale_24_borowa.jpg O matko i córko, a co ono ( zdjęcie) takie małe Za stara jestem na takie malutkie zdjęcia Ale takie, ale może jeden schodek i byłyby chyba super ( bo domek niższy, to jeden wystarczy). Jak Ci się PIT to podoba ? Kala widać przerobiłaś temat w szerz i wzdłuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 10.08.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kala,Piotr,Megana- Bardzo dziękuję za wasze głosy zrobie raczej tak jak piszecie od bala do bala. Problem mam jeszcze z odległością od drogi, bo w tym momencie chyba jyż jest 5m musze sie mojej kierownik poradzić.A schody są traktowane chyba jak budynek? Raczej jak taras. Miesiąc temu weszły w życie nowe przepisy dotyczące odległości. Są bardziej liberalne. A jak juz tak mi pomagacie to wiecie może jakim środkiem(ja myślę o jakimś oleju) zaimpregnować drewniane plastru dębu - bo z tego robie taras. Plastry maja średnicę od 25 do 60cm i grubość ok 15-20 cm. Gdzieś kiedyś słyszałem że dębina i tak zrobi się brązowa bo ma jakieś garbniki czy coś. Może się orientujecie? Też mi się wydaje , że dębina nie wymaga wspomagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.08.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 JESZCZE TO:http://www.stollux.com/images/stories/projekty/70/1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.08.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 JESZCZE TO: http://www.stollux.com/images/stories/projekty/70/1.jpg Tak Kalu - to mi się podoba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.08.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 A PÓŁOKRĄGŁE??http://www.stollux.com/images/stories/projekty/34/widok.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.08.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 To wygląda tak samo jak wyżej tyle,że z garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 10.08.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Dzieki wam dziewczyny za zainteresowanie tematem moich schodów i te foty. Chyba te prostokatne bardziej mi sie podobają. A schoków bedzie pewnie 2. Piotr - mógłbys przyblizyć te przepisy? Orientujesz sie jak jest z ta odległoscią teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 10.08.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Od granicy działki 1,5 metra. Ale od drogi jest inaczej. Wszystko zależy jaka to droga. Jeśli działka jest objęta aktualnym Planem zagospodarowania - sprawdź czy piszą coś na ten temat w Planie. Jeśli nie to trzeba sprawdzić dokładnie jaką masz drogę przy działce i doczytać w znowelizowanych "warunkach technicznych". Podejrzewam , że bliżej niż 5m może być ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 10.08.2009 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Droga jest gmina Dom stoi 7m od drogi, ganek ok 5m bo ma 2m. No i gdzie ja mam zrobic te schody, przeciez nie z boku Chyba że zrobie drewniane, a wyleje po odbiorze bo inaczej to tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 10.08.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Nie chodzi o to kto jest właścicielem drogi tylko o jej klasę . Chyba że zrobie drewniane, a wyleje po odbiorze Dokładnie tak bym zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.08.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Droga jest gmina Dom stoi 7m od drogi, ganek ok 5m bo ma 2m. No i gdzie ja mam zrobic te schody, przeciez nie z boku Chyba że zrobie drewniane, a wyleje po odbiorze bo inaczej to tego nie widzę. PIT - a może pokombinuj i zrób tak, żeby na pierwszym schodku były bale pionowe? Nie wiem jak by to wyglądało, ale może wydrukuj sobie zdjęcie które masz wklejone i narysuj ołówkiem schody - pokombinuj troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts