pit79 10.08.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Piotr - dzięki, jutro przejrze projekt może cos bedzie na ten temat, co to zaklasa, albo w gminie zapytam Megana - też przyszedł mi do glowy ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 10.08.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Piotr - dzięki, jutro przejrze projekt może cos bedzie na ten temat, co to zaklasa, albo w gminie zapytam Megana - też przyszedł mi do glowy ten pomysł To do dzieła I idź do lekarza z tym palcem, na dodatek jeśli jesteś ubezpieczony, to możesz dostać odszkodowanie A propos odszkodowania: Moja koleżanka pracuje w PZU i wszyscy i wszystko mieli ubezpieczone Któregoś dnia jechali gdzieś samochodem i syn wsiadając do samochodu przycisnął sobie palca jak zaczął wyć, koleżanka się wystraszyła i szybko do niego i pyta co się stało i czy boli, czy nie krwawi, a ten przez łzy, jak grochy - ale wypłacą mi odszkodowanie................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 10.08.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 10.08.2009 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 11.08.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 {PODZIWIAM CIE!!!! opaski sa bardzo proste, ale za to wytonowane, wg. pasuja!!! nie potrzeba juz tam zadnych wydumanych - sa OK!!!jakim kolorem masz elewacje- troche ciemnawa, chyba kiedys pisales juz to, ale sorry nie pamietam! ale jakos i tak na kazdym zdjeciu to innaczej wychodzi ten kolor, i nie wiem ktore jest zblizone do reala..., o tarasie - masz w Balowym, polecam Oleje do drewna ,poogldaj pare innych dziennikow gdzie maja taras- chyba Nasze tarasy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Babydream 11.08.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Pit ja nie przepadam za schodami, więc jak dla mnie jak najmniej (2-3) no i raczej proste, te półokrągłe za nic mi nie pasują do drewnianego domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 13.08.2009 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 ANNAJ fajnie że mnie odwiedziłaś z tym watkiem o naszych tarasach to faktycznie muszę zerknąć. Co do koloru to jest to teak naturalny - śnieżki Ciężko zdobić zdjęcie które oddaje kolor w rzeczywistości, bo wszystko zalezy od słońca i pogody. Babydream dzięki za Twoj głos w sprawie schodów, ja też chybaku prostym się skłaniam a schodków będę miał góra 3 ale myslę że wyjdą 2 Pozdrawiam PS. zdjęć nie zrobiłem bo karty od aparatu zapomnialem , w sobotę wkleje. Zaraz wrzucę tylko zaczątek tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 21.08.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 PIT79 - robisz coś w domku, czy masz zasłużone wakacje ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 03.09.2009 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 NO i po urlopie, oczywiście nigdzie nie wyjechaliśmy, ale urlop miło spędziliśmy w dzialkowych pieleszach cos tam zrobilismy, foty w dzienniku za minutę albo dwie będą. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 04.09.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Świetny dom z pomysłem. A jak to kosztowo wygląda ile wychodzi taniej.Jaka duża działka na którj teraz stoi i czy drewno w jakiś sposób było zabezepieczone jaki gatunek drewna i czy nie ma owadów wtórnych. P.S. Czy bale jakoś szlifowałeś czy po lub przed wypiaskowałeś ponoć to bardzo zdrowe bo ubytki miękkie, zgnilizny itp (tu wchodzi fitopatologia, entomologia i inne) jest korzystna. Podwaliny widze nowe super ekstra ale z czego sosna? taka sobie. Pamietajcie modrzew jedynie (Larix decidua) bo to jedyny gatunek w którym nie krystalizuje żywica nigdy a co za tym idzie nie straszne im owady grzyby itp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 05.09.2009 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Latrix 1- dzięki,że odwiedziłes mój dziennik, co do pytań to : - stare bale byly w niezłym stanie, ubytki wymienione, całość pomalowana kilka razy hylotoxem, i jakimś tam środkiem nie pamiętam teraz. - czy wyjdzie taniej to mam nadzieje, ale ile i czy wyjdzie to zobacze na końcu . - co do podwaliny to moja podwalina ma 20x20 i jest dębowa . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marucha79 08.09.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Dzięki za przybliżenie kosztów. U mnie pewnie byłoby więcej zachodu, bo chciałbym skorzystać z gotowego projektu z http://www.polskadrewniana.pl . Z drugiej strony lubię zabawę w drewnie i może po przestudiowaniu "Ciesielstwa polskiego" odważę się sam na samodzielne postawienie chatki... Swoją drogą pięknie wygladają te pniaki przed domem, tylko tak mnie zastanawia co będzie między nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 14.09.2009 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Jezeli podwalina jest dębowa nie mam zastrzeżeń to też bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 24.09.2009 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Hej, a ja ostatnich zdjęć nie oglądałam ( nie przyszło powiadomienie) Ślicznie domek wygląda i kolor drewna jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 28.09.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witaj pit!!!!!!! widze, że u Ciebie małymi kroczkami ale ciągle idziesz do przodu!!!! domek robi sie coraz piękniejszy, efekt końcowy napewno wszystkich powali na kolana!! A pomysł na taras REWELACJA!!!!!!!!! możesz napisac więcej jak to robisz??? z jakiego drzewa?? co jest pod spodem??? czym będziesz wykanczał??? impregnował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 28.09.2009 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dzięki dziewczyny Kala- ma warstwie piachu zagęszczonego , leżą krążki dębiny grubości ok 20cm i średnicy od 20 do 70cm. Od spodu "impegnowana" olejem przepralonym, z góry po wyszlifowaniu będzie pomalowana olejem do tarasów ale nie wiem jeszcze jakim, pozatym i tak nie mam narazie funduszy, więc to dalszy plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 28.09.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dzięki dziewczyny Kala- ma warstwie piachu zagęszczonego , leżą krążki dębiny grubości ok 20cm i średnicy od 20 do 70cm. Od spodu "impegnowana" olejem przepralonym, z góry po wyszlifowaniu będzie pomalowana olejem do tarasów ale nie wiem jeszcze jakim, pozatym i tak nie mam narazie funduszy, więc to dalszy plan. PIT79 - uszy do góy, przyjdzie wiosna i będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 13.10.2009 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dzięki za słowa otuchy. Jest lepiej zerwałem okrąglaki z tarasu...... zmiana koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 13.10.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 No to miałeś podobną przygodę z psem.... Nasz Smolik też kiedyś zniknął... Wypuściłem biedaka rano na zewnątrz.... Co rano musi być toaleta i obchód po okolicy... Do każdego sąsiada musi zajrzeć.... Po czym z reguły wraca i leży na ganku albo na tarasie.... Dzwoni Pani Kruszonowa koło południa, że psa nie ma... Woła, gwizda, nic...Kruszonkę w wózek i obchód po okolicy... Psa nie ma.... Kruszonka w wózku przejechała dalszą okolicę.... Kruszonowa chodzi po wsi woła i gwizda..... Psa nie ma.... Dzwoni..... Pakuję się w samochód.... Jest wczesne popołudnie.... Z drogi zawraca mnie telefon... Smolik się znalazł.... Zadowolony i szczęśliwy leży pod gankiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 13.10.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 pit......ale masz psa akrobate jak on na ten dach wylazł?? po dr abinie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts