pit79 13.10.2009 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Wyobraż sobie że po drabinie, na którymś ze zdjęć wcześniejszych jest owa draina. Generalnie, mam taką drabinkę w środku domu cos ala schody na strych (takie spuszczane z sufitu) to ta moja mała agentka wchodzi i schodzi z nich ot tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 13.10.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Pit79 - zdolny piesek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 16.10.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Pit Twoja psina boska A w domku jakie postępy (tu gwizdanie z podziwem) Pozdrawiam i ładna pogodę zamawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 16.10.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Pit, się uśmiałam przednio :D ciekawe co sobie myślała jak na Ciebie z góry patrzyła a bujanka już jest? piękna dłuuuuuuuuuuuuuga jesień za chwilę będzie pozdrawiam i trzymam kciuki za spełnienie marzeń i kręcę głową z niedowierzania, znaczy podziwiam Was bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 16.10.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Zapomniałam dodać, że taras mi się baaaardzo podoba i sami też taki będziemy mieć (kiedyś). Będziesz przestrzenie pomiędzy drewnem czymś wypełniał?? Betonem, piachem itp.?? Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 16.10.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Psina cudowna . Dobrze, ze wstawiłeś fotki, bo aż trudno taką sytuację sobie wyobrazić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 17.10.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Pita a co z tarasem? czemu zmiana koncepcji? i jak się sprawuje ogrzewanie domu? pomieszkujecie tam trochę czy jeszcze się nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 17.10.2009 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Dziękuję wszystkim za odwiedziny i mile słowo Dusia bujanka jeszcze nie zrobiona niestety. Co do mieszkania to hmm... do odwaznych swiat należy więc pomieszkujemy Wody jeszcze ciepłej nie ma, ale jakos sobie dajemy radę,dziś się juz tak zdenerwowałem na mycie naczyń w zimej wodzie, że podłączyłem w końcu zmywarkę Gzau tez nie mam jeszcze, ale kupiliśmy kominek i pale w nim deski, i inne drewniane odpady, a troche tego jest Agagaj Taras nam sie rowniez podobał, ale wg mnie jedyne rozsądne rozwiązanie to albo uzupelnic te szczeliny mniejszymi kolkami, lub trójkątami(ja tak robilem ale mi sie nie podobalo) a w resztę wywypać żwir. Mój cały taras zerwałem w ostatnią niedzielę bo stwierdziliśmy (po namowie) mojego ojca że w domu będzie się nosic z niego sporo piachu. Czy by tak faktycznie było tego nie wiem, ale wiem że moje krążki dębu pozostawiały wiele do życzenia jeśli chodzi o równość. Tak czy siak, tarasu juz nie ma, króżki pójdą w przyszłości do ogrodu na ścieżki i przed dom, mają po 20cm grubości i ok 60cm średnicy tak więc na podsypce z piachu lub żwiru poleżą spokojnie te 10-15 lat jak sądzę. Na taras u mnie też pójdzie dębina( zresztą juz ją mam ) ale w troche innym wydaniu Walczę teraz z łazienką, pokusiłem się na płytki firmy JOPEX (http://www.jopex.com.pl/oferta.html) Na podłodze będą Madera Wenge 30x60 (choć w rzeczywistości nie przypomina to wenge) a na ścianach Madera Paloma też 30x60. Akutarat takie miałem tanio do kupienia a mielismy już dosyć jeżdzenia do sklepach z płytkami więc zdecydowaliśmy sie na takie. Nie będzie żadnych dekorów,ogróbka okna drewnia. Prosta łazienka Najparwopodobniej lustro w drewnianej ramie, drewniane szafki, brodzik z zewnątrz obłozony kamieniem. Ot żadnych wydziwień. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.10.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 pit.........szkoda mi tego tarasu tak bardzo mi sie podobał!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 17.10.2009 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Kala Mi tez było na początku go szkoda , ale jak zacząłem ukladać drugi to też powinien być spoko. tez będzie z dębu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.10.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 pokaż drugi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 17.10.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Zdjęć swojego nie mam, dopiero zacząłem układać i zimno sie zrobilo więc w środku robię. Mój taras będzie wyglądąl coś w tym stylu tylko ukladane na przemiantak by fuga w fuge nie wchodziła tu jest zapozyczone z netu zdjęcie http://www.acufasharp.com.pl/bruk/bruk05.jpg mój bruk ma 10x10x10cm. Jak Ci sie to widzi?[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.10.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 kurcze pit, jak dla mnie rewelacja!!!! skąd Ty takie pomysły czerpiesz???? tylko czy to nie będzie sliskie po deszczu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 17.10.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Wiesz, wydaje mi się , że nie będzie bardziej śliskie niż deska, czy np kafelki. A tak wogóle to mam zadaszony ten taras ze sporym okapem , więc chyba bedzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.10.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 no to kładź, kładź i fotki pokazuj bo ja ciągle nie wybrała tarasu wiem tylko, że chce mieć z drewna!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 17.10.2009 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 Jak poloze to napewno dam Wam do oceny, niestety zaolejuje go dopiero w następne lato bo teraz jak wiesz aura nie sprzyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.10.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 nie wiem czy czytałes u mnie..ostatnio nas okradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 17.10.2009 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 O w mordę Przykro mi bardzo, jeszcze nie czytałem bo niedawno do pracy przyszedłem, zaraz zajrzę. Duże straty macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 17.10.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 ukradli 40 metrów kabla ok. 800 zł w plecy!! niby nie duzo.....ale wkurw jest!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 18.10.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 No łazienka na finiszu ładny był ten taras...a nowy też będzie ładny Pit czytałeś o tym bruku w "ogrodach"? http://forum.muratordom.pl/bruk-drewniany,t62143.htm jest tu kilka fajnych spostrzeżeń /o twardzieli zwłaszcza/ sorki za długi cytat (z 2006) ale może ci się przyda Tak się stało , że 2 lata temu miałem możliwość wykonania 300 m2 bruku drewnianego.W życiu nigdy czegoś takiego nie robiłem. Od razu mogę napisać, że nie brałem pod uwagę nic innego poza dębem. Dlatego kupiłem dębinę niesortowaną w lesie od leśniczego cena ok. 75 zł za metr przestrzenny (z fakturą VAT) - kawałki po 120 cm różnej średnicy od 15 do 24 cm średnic. Wszystko niestety trzeba było okorować samemu co jest rzeczywiście dość żmudną robotą i radzę to robić kiedy drewno jest jeszcze mokre, bo jak wyschnie to troszke ciężko idzie. Potem trzeba było zbić kozioł do drewna i odpalić piłę motorową i ciąć. Kawałki ok 20 cm (+-2 cm). Proponuję te kawałki czym,ś zaimpregnować z jednej (dolnej) strony - nadaje się bitex (taki do konserwacji podwozi aut), sprawdza się też izolbet, a najtańszy jest przepał z silnika i też jest rewelacja. Wykonać też trzeba podsypkę - i tu zależnie od gruntu (podobnie jak w kostce brukowej) ja miałem tylko żwir i piasek. Niektórzy czasmi dodają cement do pisaku. Po ułożeniu całości (układamy jak leci, jak pasuje, nie upychamy zbyt ciasno) należy kupić troszkę w miarę grubego żwiru i wysypać na całość, po czym powmiatać go w luki pomiędzy kostkami. Na koniec zagęszczarka i równanie. potem ewentualnie jeszcze raz przesypujemy już troszkę cieńszym żwirem i może raz jeszcze równamy. Wychodzi rewelacja, naprawdę super wygląd. Może się zdarzyć że po roku raz jeszcze przyda się zagęszczarka bo po zimie (u mnie powierzchnia była spora prostokąt 17x18m) trzeba było miejscami troszkę pojeździć ale po 2 roku już tego nie dotykałem. Napiszę więcej - bruk jest zraszany prawie codziennie podczas podlewania trawy, lecą na niego kipy z papierochów, wylewa się piwo (jest to w ogródku piwnym w knajpie) - trzyma się rewelacyjnie, troszkę zciemniał ale naprawdę minimalnie. PO PRAWIE TRZECH LATACH STAN OCENIAM NA IDEALNY - NIE RÓBCIE BRUKU Z INNEGO DREWNA NIŻ DĄB kala67 nóż się w kieszeni... niestety jakieś kamery, ukryty komputerek do rejestrowania na dysku i byle jakie czujki ruchowe zapalające światło w nocy coby kamera zarejestrowała, nie znam budowy której by nie próbowali okraść lub nie okradli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts