dorcha 17.06.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Hej Jak w temacie. Czy szpryca jest konieczna przed położeniem tynku?jeżeli tak, to jakiej grubości (+/-) PozdroDorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.06.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 google prawdę powiedzą, znajdziesz łatwo i DUŻO (hasło: szpryc, obrzutka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 17.06.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 z tego co mi wiadomo to szpryca jest elementem tynku (pierwszym zgrubnym) wiec nie pytalbym czy jest konieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 17.06.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 szpryc jest konieczny tak jak gra wstępna jest potrzebna w sexie to warstwa która ma za zadanie polepszyć przyczepność tynku , bez szprycu robią ci co robią z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 17.06.2008 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Dzięki, wiem już co chciałam wiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.06.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 widzę, że ta "gra wstępna " chyba przekonała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 17.06.2008 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Pierwek Oj, tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tres34 18.06.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Tak. Hej Jak w temacie. Czy szpryca jest konieczna przed położeniem tynku? jeżeli tak, to jakiej grubości (+/-) Pozdro Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 18.06.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 a gotowe zaprawy tynkarskie ręczne czy też maszynowe wymgają obrzutki cementowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 18.06.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Jacha !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 19.06.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 widzę, że ta "gra wstępna " chyba przekonała No chyba że ktoś lubi "quicki"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 20.06.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 a gotowe zaprawy tynkarskie ręczne czy też maszynowe wymgają obrzutki cementowej ? czy ktoś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 20.06.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 a gotowe zaprawy tynkarskie ręczne czy też maszynowe wymgają obrzutki cementowej ? czy ktoś wie ? jesli sa to nowe mury to nie ma potrzeby - pod tynki gipsowe pod cementowe raczej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmak 20.06.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 gdybym wiedział ile tynkowanie zajmie moim tynkarzom to bym sam się "szprycował" oni zaś szprycują, powoli, powolutku ale i tak wolę powoli a dobrze niż odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 20.06.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 hmmm, potrzebuję jednoznacznej odpwowiedzi, żeby nie dać się wykonawcy zrobić w balona, tynki CW gotowe mieszanki maszynowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.06.2008 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 ja się nie spotkałem z sytuacją, żeby za jednym zamachem op... ściany na gotowo dodam, że u mnie w piekarni, żeby jakiś spectynkarz nie piał z zachwytu, że złapał piekarza na niewiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 20.06.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 A ja tak !! I co ? Spadło Tynk bez szprycy - jak kanapka bez masła - ("odzienie" spadnie) Poizdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 09.05.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2013 Witam, Żeby nie zakładać nowego tematu o szprycy to podepnę się tutaj. Mam u siebie na działce stary garaż murowany jeszcze przez dziadka mojej żony. Pochodzi z lat 50-tych. Materiał to nieszczęsny suporeks, który się teraz kruszy, pęka i kawałkami odpada ze ścian. Chcę teraz wzmocnić ściany garażu mocnym szprycem a nawet wcześniej dać jeszcze siatkę zbrojeniową tak aby ta konstrukcja była wytrzymała. Problem w tym, że budowa i wykończenie domu wykończyły mój budżet i garaż muszę sam robić. Co możecie mi poradzić przed takimi pracami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 13.05.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 w związku z tym że jestem teraz na etapię walki o naprawienie tynków przez moich fachowców" to sporo w temacie siedzę, czytam i rozmawiam z inwestorami i profesjonalnymi ekipami tynkarskimi... Szpryc na ścianę obowiązkowo.. mało tego wcześniej ściana musi być oczyszczona i jeśłi wymaga tego sytuacja - wymyta. obrzutka po rzuceniu musi dodatkowo wyschnąć. jak powierzchnia jet taka niestabilna to mi ciężko jest cioś doradzić.... wrzuć zdjęcie tej ściany - na pewni są fachowcy który doradzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts