Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZAMBO BETONOWE-WARSZAWA.

Recommended Posts

Witam,

Poszukuje niedrogiego szczelnego szamba betonowego ok. 10m3-z dowozem i ewentualnym montazem-Warszawa Wawer-okolice mostu Siekierkowskiego.

Jezeli macie jakies dobre namiary-prosze o info.

Pozdrawiam.

Podłączam się i też proszę namiary na priv.

Na grupie wawerskiej jest kilka postów dotyczących szamba, ale niestety bez konkluzji...

Pozdrowienia

WaldekZ

• 2 weeks później...
Do Wawy to blisko mają, więc transport będą grosze.

Transport wcale nie za grosze, a 3,50 za km razy 2 bo w dwie strony.

Nie polecam firmy Waf-Pol z Jedlińska.

Niby wszystko fajnie, ale cena rzeczywista okazała się wyższa niż umówiona.

Pamiętajcie aby pytać o cały zestaw = szambo + płyty + kominki + montaż + transport.

Później spotka Was niemiła niespodzianka - tak jak mnie.

Faktem jest, że na allegro można znaleźć ok. 5 producentów spod Radomia, więc jednak zagłębie.

Do Wawy to blisko mają, więc transport będą grosze.

Transport wcale nie za grosze, a 3,50 za km razy 2 bo w dwie strony.

Nie polecam firmy Waf-Pol z Jedlińska.

Niby wszystko fajnie, ale cena rzeczywista okazała się wyższa niż umówiona.

Pamiętajcie aby pytać o cały zestaw = szambo + płyty + kominki + montaż + transport.

Później spotka Was niemiła niespodzianka - tak jak mnie.

Oczywiście, że indywidualny transport wychodzi drogo. Do Wawy z Radomia masz 100km (licząc w linii prostej), więc i tak samodzielny transport wychodzi u Ciebie 350zł. Oczywiscie, jest to 10% ceny szamba, ale co zrobić, jeżeli na miejscu szamba są dwa razy drozsze.

Mi się opłacało sprowadzic właśnie szamba z radomia, bo z wszystkimi dodatkami, koparką, transportem wyszło mnie i tak taniej niż kupowane na miejscu.

A dodatkowe elementy. Jak się nie dowiadywałeś, to pewnie nie wiedziałeś. Cena była pewnie za szambo powiedziana. Do tego rozumie się, że musi dojść transport. Jeżeli masz je głębiej w ziemi, to kominki (ile - to zależy od tego jak głęboko). Każde szambo ma wejście, więc i właz trzeba kupić.

• 4 years później...
http://szamba-betonowe.net.pl 2500 z transportem. Ścianka 10cm, to jest ważne, oczywiście certyfikat i 24 mc gwarancji.

A na klej czy piankę? Bo dużo z Radomia firm montuje pokrywę na piankę w suchym terenie to może i dobre, ale na mokradłach odpada bo sie leje po deszczach do środka...

• 3 years później...
  • 8 months później...
Szkoda ze "kolega" Mirek z XYZ nie odpowiedział. Wpada tu tylko po to, bo zareklamować swoją firmę (90% jego postów usunąłem z tego powodu), ale nick nie banuję, bo może jeszcze się zreflektuje i będzie z niego pomocny w rozmowach użytkownik.