nidziowa 18.06.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 WitamWydrukowałam sobie wykaz załaczników ze strony Nadzoru Budowlanego do zgłoszenia zakońzcenia budowy. I nie wszystko jest oczywiste .. 1. kopie rysunków wchodzących w skład zatwierdzonego projektu budowlanego z naniesionymi zmianami , w razie zmian nie odstepujących w sposób istotny od zatwierdzonego projektu... O które rysunki chodzi? Wszystko mam skopiować? 2. dokumenty związane z dopuszczeniem do stosowania w budownictwie materiałów uzytych do budowy obiektów. Co to ma byc? Moze ktos składał niedawno i cos podpowie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 18.06.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 ad 1) tylko te rysunki, na których będziesz zaznaczać wprowadzone zmiany ad 2) atest szamba (jeśli masz), atesty na prefabrykaty (nadproża) itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 19.06.2008 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 1. Ale ja nie wprowadzałam żadnych zmian po otrzymaniu pozwolenia na budowę. JA nie wiem czy to dobzre rozumiem. Miałam zmiany w projekcie gotowym, ale zostały one umiessczone, rozrysowane, zatwierdzone i to zostało złozone. CZy to nie chodzi przypadkiem o tzw dokonane zmiany podczas budowy, to czego nie ma w projekcie?? 2. znajomy poinformował mnie, ze trzeba skompletować deklaracje zgodnosci wszystkich materiałów zuzytych do budowy. Drukowac ze strony producenta. Tylko ze nie kazdy takowe zamiesczza. CAły dzień spędziłam aby znależć cos na temat cegły. Ale udało sie.. A czy ta praca ma sens, czy na to ktos będzie wogóle patzrył??My mamy tylko zgłoszenie uzytkowania budynku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts