Jankes 19.09.2003 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Witajcie. To moj pierwszy zalozony temat. Budujemy z Zona dom, a wlasciwie jest to gruntowna przebudowa. Dom byl postawiony w 1963. Fundamenty okazaly sie solidne, jak przyslowiowa opoka , a sciany z kiepskich bloczkow zuzlobetonowych ( kiepskich nawet jak ten material). Jednym z punktow programu jest wymiana podlog. Byly na zuzlu i pustce powietrznej, a teraz maja byc wg obecnych standardow. Poniewaz fundamenty wymagaly ogledzin itp podloze zostalo w srodku wzruszone i nieco podnieslismy tez poziom posadzek. Tak wiec podsypka nawieziona i moj wykonawca twierdzi, ze jak sie bedzie polewac woda itd, to do wiosny juz bedzie jak trza i mozna lac chudziaka. Ale ja mam watpliwosci.i mysle, ze trzebaby zagescic mechanicznie, a poza tym to chyba bym jednak wolal te podbetony srobic w tym roku, zawsze zdazy obeschnac i ulatwo zycie na wiosne. Jak bylo u Was i co na ten temat sadzicie? I druga sprawa. Buduje sie w Poznaniu i mam pytanie, czy ktos w okolicy wypozyczal zageszczarke, badz wie gdzie to mozna zrobic i jakie sa stawki. Wprawdzie umowa mowi, ze sprzet i narzedzia zalatwia wykonawca, ale chce wiedziec o jaka " pietruszke " moze sie ewentualnie ze mna klocic. Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 20.09.2003 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 trzeba zagescic mechanicznie, w gorach wypozyczenie zageszczrki kosztuje 100 PLN za dobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 20.09.2003 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 Dzieki. Myslalem, ze to znacznie wiekszy koszt. A ile trwa zageszczenie 100 metrow kw? Tyle jest u mnie do zrobienia. PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 20.09.2003 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 O ile wytrzymaja Ci rece to max. 2 godz. ...Oczywiście na warstwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz r 21.09.2003 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 Witam Jankesa z ta woda do delikatnie BAGNO moze sie zrobicpoza tym istotne bardzo jest co masz pod spodem i jak woda odchodzija teraz zagenszczalem grunt pod dom budowlaniec chcial lac i w polowie zalal, a mialem obiekcje i polowy nie zalewalem tak mocno bo pod spodem mam tafle gliny przy zagenszczaniu u mnie szlo dobrze budowlaniec "UTPOIL"zageszczarke i musielismy pare dni poczekac by podeschlo. nie jest zlym fachowcem tylko wolno mysli i standardowo.WNIOSKI moje z autopsi:dobry material do zageszczenia dobra zageszczara NIE ZALOWAC CZASU podsypywc i co warstwe zageszczac max co 20 cmI WTYM TYGODNIU MOZESZ WSZYSTKO ZROBIC wydaje mi sie,ze przy twojej robocie musisz zwrocic uwage (bo nie wim jak dom jest osadzony do podloza)na to by to co wybiersz i jak nie naruszylo struktury scian zew. wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz r 21.09.2003 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 Witam Jankesa z ta woda do delikatnie BAGNO moze sie zrobicpoza tym istotne bardzo jest co masz pod spodem i jak woda odchodzija teraz zagenszczalem grunt pod dom budowlaniec chcial lac i w polowie zalal, a mialem obiekcje i polowy nie zalewalem tak mocno bo pod spodem mam tafle gliny przy zagenszczaniu u mnie szlo dobrze budowlaniec "UTPOIL"zageszczarke i musielismy pare dni poczekac by podeschlo. nie jest zlym fachowcem tylko wolno mysli i standardowo.WNIOSKI moje z autopsi:dobry material do zageszczenia dobra zageszczara NIE ZALOWAC CZASU podsypywc i co warstwe zageszczac max co 20 cmI WTYM TYGODNIU MOZESZ WSZYSTKO ZROBIC wydaje mi sie,ze przy twojej robocie musisz zwrocic uwage (bo nie wim jak dom jest osadzony do podloza)na to by to co wybiersz i jak nie naruszylo struktury scian zew. wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroma 22.09.2003 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Zagęszczarkę możesz wypożyczyć na ul. Naramowickiej, jadąuc w kierunku Murowanej po lewej stronie przed przejazdem kolejowymJaroma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 22.09.2003 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Dzieki Wszystkim za odpowiedzi. Co do gruntu pod spodem, to zdaje sie jest cos gliniastego, wiec za wczasu dobrze wiedziec. PozdrawiamJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts