Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Libra Ani i Sebastiana

Recommended Posts

Witam wszystkich!!!

Postanowiłam zacząć prowadzic dziennik budowy i w miarę możliwości wklejac zdjęcia z budowy.

Dzis jest wazny dzien bo urodziny mojej mamy i zarazem początek budowy naszego domku :D

od godziny siódmej rano na naszą dziłke wjechała koparka i rowna teren pod wytyczenie budynku,które nastąpi w piątek :lol:

Będziemy budowac domek Libra z podwójnym garażem w odbiciu lustrzanym.

Jednak wprowadziliśmy troche zmian.

częściowo podpiwniczamy budynek i garaż zostanie przeniesiony do piwnicy.A w miejscu garażu bedzie zakład mojego męża.

powiększyliśmy dolna łazienke kosztem pokoju.

zrezygnowalismy z wyjscia na taras w kuchni.w tym miejscu bedzie okno.

20 czerwiec

Dzisiaj o 8 rano na naszej działeczce pojawili się:kierownik budowy,budowlaniec, geodeta no i oczywiście mój mąż czyli główny inwestor..Po dwóch godzinach został wytyczony budynek :D A niecałe trzy godziny póżniej część fundamentów została wykopana :D

Jutro ma wejść ekipa i będzie kopać studnię

Niby wiele nie zostało zrobione,ale cieszymy się niesamowicie.

Teraz musimy załatwic szalunki ale prawdopodobnie je wypożyczymy.

25 czerwiec

dziś drugi dzień wiercą nam studnie.wczoraj po południu na 16 metrach mieliśmy juz bardzo mokry piach.mam nadzieję,że dzis sie dotrą do wody i skończa studnie.

maszyna która wierci robi tyle hałasu,że ciągle na działke zagladaja ciekawscy.nie wspomne juz o wyglądzie z mężem nazwaliśmy cały ten sprzęt wehikułem.

cały czas też czekamy na kredyt który juz powinien byc uruchomiony,ale pani z banku jakos sie nie spieszy :evil:

niebawem spróbuje wkleic jakies fotki tylko niewiem czy mi się uda :oops:

• 2 weeks później...

3 lipiec

Dziś było pierwsze lanie wody!!! :D czyli studnia wykopana i pompa podłączona.

zabawy i radości było co niemiara.tym bardziej,że upał niesamowity i zabawa z wodą jak najbardziej wskazana.

pozatym kupilismy 800 kg cementu i wywrotkę (15 ton) piachu.Jutro z rana koparka odkopuje przysypane fundamenty i chłopaki biora się osto za budowę.

juz się nie moge doczekać jutrzejszego wieczoru by zobaczyc postęp prac :D

9 lipca

ŁAWY WYLANE!!!!

tak,tak dziś zostały wylane ławy.strasznie sie ciesze bo juz coś widać.z wielką radościa polewałam wodą nasz beton.

Ekipę budowlaną mamy wspaniałą.chłopaki zasuwają od ósmej do dwudziestej.mam nadzieję,że tak zostanie i na koniec stanu surowego tez wypowiem sie o nich w samych superlatywach.

wczoraj wykonalismy z meżem chyba,ze sto telefonów po hurtowniach budowlanych.szukalismy bloczków fundamentowych i każda hurtownia dawała inna cene.najdroższe byly po 4,40zł za sztukę ,a nam udało sie kupić po 3,90 z transportem i rozładunkiem.Jutro maja trzy samochody wjechać na działke i rozładowac,a bedzie tego sporo bo 2700 sztuk :o