darsalam 18.06.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Słyszałem ,że zaprawę ciepłochronną można zrobić sobie samemu-wystarczy tylko w betoniarce zmieszać perlit,plastyfikator i cement.Czy ktoś tak już robił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.06.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 uhmmm tylko przy zastosowaniu innych składników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 18.06.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 @brzoza podaj przepis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.06.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 http://www.e-izolacje.pl/temat_miesiaca_archiwum,2089.htm Podobno : Zaprawy ciepłochronne muszą być nakładane ręcznie, ponieważ przy narzucaniu agregatem perlit zostaje rozdrobniony i tynk nie spełnia parametrów ciepłochronnych. http://www.perlit-polska.pl/content/budowlane3.html Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 19.06.2008 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Sa też zaprawy na pumeksach.Zasadniczo NIGDY zaprawa domowej roboty nie odpowiada fabrycznej. Zero możliwości kontroli granulometrii i jakości surowca, chociażby piachu, który rzadko jest na budowie kwarcowy. Wytrzymałośc zaprawy MUSI być dobrana do rodzaju bloczka. Receptury podane internetowo "bo u mnie to działa' może prowadzić do rozrywania bloczków w przypadku np. zbyt mocnych zapraw. Właśnie obserwuję duża reklamację na 40 mieszkaniach, na bloczkach silikatowych na południu Polski. Niestety BAAARDZO dydaktyczne. Szpary do 3 mm, i porozrywane bloczki. Głeboko odradzam. Perlitu jeśli ju z chcesz trzeba by dodać ok 20% objętościowo. Wchodzi w rachubę też granulat styropianowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.06.2008 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 @brzoza podaj przepis! u mnie - tak jak pisze Sp5es - był stosowany granulat styropianowy plus zaprawa mozna tez stosowac trociny, sieczke, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiamos 06.01.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Jeśli chodzi o tynki styropianowe, to są na rynku gotowe mieszanki tynku styropianowego polytech. Ja mam BK 36 i docieplony tynkiem styropianowym, dobrze się spisuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts