Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dachówka Roben w dół

pawelo_pl

Recommended Posts

Witajcie - pragnę was powiadomić że od dzisiaj ( tj 19.06.2008) aż do wyczerpania zasobów jest wielka obniżka cen na dachówkę Roben. I tak dachówka Roben Plus kolor Kasztanowy - (który zakupiliśmy) obniżka z 57 zł na 35 zł brutto za 1m2- jak łatwo policzyć około 4000 zł taniej na dachu w "Domu w Kokosach" Archonu. Więc jak planowaliście Roben i jeszcze nie kupiliście to gońcie do hurtowni ...

PS Nie interesowały mnie ceny innych kolorów - generalnie obniżka dotyczy wszystkich dachówek Roben ale nie dodatków. Wyprzedaż nie jest związana z gorszą jakością dachówek ..

One zawsze sa gorszej jakości od innych z tąd ta obniżka.

ot i powiedzial co wiedzial ....

Uważacie że wszystkie materiały budowlane a szczegolnie dachówki maja taka sama jakość?to dlaczego istnieje taka roznica cenowa, to nie jest moja opinia bo nie jestem fachowcem ale jeszcze przed zakupem dachówki byłem na stałej wystawie budownictwa i sam chcialem kupić tą dachowkę bo mi sie podobala ale jak powiedzialem mojemu dekarzowi co nie jeden dach robił to mi zdecydowanie odradził a nie miał w tym żadnego interesu.

Witaj Raider, a dlaczego to tak Ci odradzał tę dachówkę? Kilka osób na tym forum napisało, że Roben jest nie dobra, tylko nikt nie wytłumaczył dlaczego. Może po prostu twój dekarz jeszcze jej nie układał, tak jak mój. Jeżeli chodzi o wygląd, to jest piękna, a że ciężko się ją obrabia, no cóż, nikt nie mówił, że będzie łatwo, a uczyc też sie trzeba. Pozdrawiam.

Nie chodzi o obrabianie tylko o zlej jakosci i krzywe zamki które powodują że dachówka żle się układa na dachu i niektore odstają,być może że miał pecha i trafiał na takie ale to potwierdził mi też inny dekarz którego pytałem bo byłem naprawdę zainteresowany tą dachówka tak ze względu na wygląd jak i cenę ale on też mnie przekonał że lepiej będzie jak wybiorę inną dachówkę.Taka jest prawda że jakby wszystkie dachówki były tej samej jakości to kto by kupował te droższe.

O krzywych zamkach mój dekarz nic nie mówił, z odstawaniem coś chyba jest, bo dwie lub trzy jakoś nie wchodzą. Za bardzo mi to nie przeszkadza. My kupiliśmy ceglastą plus, która ma dwa zamki i z tym dekarz ma, no może nie problem, ale. Trzeba równo założyc jedną na drugą, a z tym trochę schodzi. Tak sobie teraz myślę, że to odstawanie może wynikac właśnie z tego. Nasz dach jest mały - 142 m, za komplet dachówek zapłaciliśmy 9 000, a plannję regolę wycenili nam na chyba 8 300. Wybór był oczywisty, nie wszystkich stac na karpiówkę.

Raider12, po moich rozmowach z dekarzami to sie dowiedzialem jednego: nigdy wiecej nie rozmawiac z dekarzami.

chlopaki maja swoje preferencje, czasem uklady z hurtowniami, i oczywiscie wszyscy sa bezstronni i bezinteresowni i dbaja o twoj interes jak o swoj wlasny ;-)

co do dywagacji nt cen i ich zwiazku z jakoscia - nie nadazam za tym co piszesz, natomiast przyjmij, ze ceny wyrobu z reguly niewiele maja wspolnego z materialami uzytymi do ich wykonania, czesto stoi za tym polityka firmy, pozycjonowanie marki itp komunały ....

co do krzywo polozonych dachowek: moge wrzucic zdjecia mojego robena, obok mam sasiada z creatonem, jego dachu nie wrzuce bo mi nie wolno, ale dachowki ma ulozone krzywo i ile razy patrze na nie to sie smieje do siebie ....

Ja jestem zdecydowana na robena średzką falistą. Ani mój dekarz, ani handlowcy ( w dwóch różnych hurtowniach ) nie odradzali dachówki, mało tego, to pani z hurtowni po tym jak zachwyciłam sie kasztanem rupp ceramiki, podpowiedziała mi, że roben ma w swojej ofercie równie fajną dachówkę tylko że tańszą. Podobno kiedyś Robenowi rzeczywiście zdarzały się wpadki, ale obecnie b. poprawili jakość. A jak nie widać różnicy, to po co przepłacać?

Raider12, po moich rozmowach z dekarzami to sie dowiedzialem jednego: nigdy wiecej nie rozmawiac z dekarzami.

chlopaki maja swoje preferencje, czasem uklady z hurtowniami, i oczywiscie wszyscy sa bezstronni i bezinteresowni i dbaja o twoj interes jak o swoj wlasny ;-)

co do dywagacji nt cen i ich zwiazku z jakoscia - nie nadazam za tym co piszesz, natomiast przyjmij, ze ceny wyrobu z reguly niewiele maja wspolnego z materialami uzytymi do ich wykonania, czesto stoi za tym polityka firmy, pozycjonowanie marki itp komunały ....

co do krzywo polozonych dachowek: moge wrzucic zdjecia mojego robena, obok mam sasiada z creatonem, jego dachu nie wrzuce bo mi nie wolno, ale dachowki ma ulozone krzywo i ile razy patrze na nie to sie smieje do siebie ....

O jakosci dachówki nie mozna mowic zaraz po połozeniu dachu tylko po kilku latach uzytkowania,ja jak mialem podjąc decyzję o wyborze dachówki to obserwowalem dachy nowych domów i niektóre dachówki po 2 -3 latach wyglądaly fatalnie ale czym jest to spowodowane???

ja tam jestem zadowolony! a moj dekarz polecil mi Robena i kupilem....dachowka lezy jak trzeba, zadnych krzywych dachowek nie bylo, na dachu nic nie pieje :wink: moze i mieli na poczatku problemy ale to bylo w 2003 roku! teraz mysle, ze z tak szerokim wyborem i konkurencja nie moga sobie pozwolic na bubel.