Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W LUCERNIE pracownia ARCHON

Recommended Posts

Czy ktoś buduje dom w lucernie wg biura projektowego -ARCHON+?

Witam wszystkich! Przeglądalam z mężem chyba z 100 projektów i bardzo spodobał się nam dom w lucernie. Jest to nowy projekt i ciężko znaleść jakieś informacje na jego temat. Czy może kogoś też zauroczył ten domek? eśli tak to proszę o odzew!!! My dopiero na jesień ruszamy z budową. Pozdrowienia.

• 2 months później...
  • 3 months później...
  • 4 months później...
Witajcie właśnie przeglądam forum w poszukiwaniu ludzi którzy budowali DOM W LUCERNIE, niestety nie jest ich za wiele póki co :(. Chciałbym dowiedzieć sie jak idzie Wam idzie budowa? Czy napotkaliście jakieś trudności? A może macie jakieś fotki z budowy którymi moglibysmy sie wymienić? No i oczywiście jak tam sprawy finansowe tzn. ile kosztowały Was poszczególne stany tego projektu? Z góry dzieki za odpowiedzi :D

• 3 weeks później...

Witam!!! Z racji braku odpowiedzi na forum, skontaktowałem sie z 3 użytkownikami, którzy byli zainteresowani domem w LUCERNIE i niestety dostałem odpowiedź, że tylko Rad@r buduje ten domek :D. Nie wiem jak tam macmac3, bo nie dostałem odpowiedzi :(.

Tak więc Rad@r jeżeli mógłbyś zamieszczać jakieś informacje, jak Ci idzie budowa, to byłoby extra :D Jak tam projekt, czy okazał sie skomplikowany, czy jest w miare prostym projektem? Budujesz systemem gospodarczym czy wziąłeś jakąś firmę? Ile wyniosły Cię materiały np. pustaki? Z czego budujesz, czy tak jak było w projekcie Porotherm 30 cm? Nanosiłeś jakieś zmiany na projekcie?

Pozdro i powodzonka w walce o swój własny wymarzony kąt :lol:

Hej.

Rzeczywistość często weryfikuje nasze plany i tak jest tym razem. Owszem będę budował ten domek ale "jeszcze chwileczka jeszcze momencik"

Obiecuję informować o postępie prac. Narazie budynek jest wytyczony ekipa umówiona. Lada chwila na działce powinna być woda i prąd.

Co do zmian to: buduję z betonu kom. 24 + styro. 15cm oraz zrezygnowałem z balkonu.

pozdrawiam

R.

• 1 month później...
  • 9 months później...

Siemka Rad@r!

Minął prawie rok od mojego ostatniego wpisu i bardzo interesuje mnie jak Ci idzie? Może masz jakieś fotki, które mógłbyś zamieścić na forum. My po długich przeglądaniach projektów i tak zostaliśmy przy "domku w lucernie" i kupiliśmy ten projekt ale dopiero dwa tygodnie temu. Teraz jesteśmy na etapie wprowadzania zmian, a budowa powinna ruszyć dopiero wiosną 2011. My co prawda chcemy budować wersje podpiwniczoną, ale i tak jestesmy bardzo zainteresowani jak sobie radzisz.

Zmiany jakie chcemy zrobić to:

- wejście z zewnątrz do piwnicy,

- zmiana dachówki na blachodachówke,

- prawdopodobnie doprojektujemy drugi balkon na drugim boku budynku (choć jeszcze nie na 100%)

Pozdrowienia i czekamy na odpowiedź

• 5 years później...