jareg 20.09.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 Mam poważny problem z kierownikiem budowy i proszę o pomoc.Mój kierownik z mojej budowy robi sobie kpiny; tzn. odbiera etapy budowy na "oko" bez mierzenia, ja jestem laikiem w budownictwie, i póżniej okazuje sie że wszystko jest krzywe i jestem narażony na koszty za poprawki (a są równiż buble, których nie da sie poprawić, poprostu zostaną krzywe )Co powinienem zrobić w takiej sytuacji, jak to załatwić prawnie.Chciałbym nadmienić, że za prowadzenie budowy domu około 150m2 płacę 3000 zł.Może sprawdzanie, czy wszystko jest zrobione zgodnie z projektem i równo nie należy do obowiązków kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 22.09.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Może sprawdzanie, czy wszystko jest zrobione zgodnie z projektem i równo nie należy do obowiązków kierownika. Jak najbardziej należy... Masz kilka wyjśc: -zwolnić kierownika rozwiązując z nim umowę (powód-nienależyte wywiązywanie się z obowiązków) i zatrudnić nowego-rozwiązanie najprostsze -ztrudnić inspektora nadzoru inwestorskiego, który bedzie nadzorował kierownika w Twoim imieniu - ale to dalsze koszty... -dalej sie z nim użerać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 22.09.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Nalezy do obowiazkow. Znajdz innego, a tego wyrzuc bez zaplaty. Pozdrawiam Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 22.09.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 jareg - daj spokój z tymi rozterkami. Ty faceta zatrudniasz i Ty wymagasz od niego rzetelnej pracy. Wyobraź sobie jak postapiłby Twój pracodawca gdybyś to Ty zaniedbywał swoje obowiązki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts