mati_com 20.06.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Otrzymałem po roku Starań warunki zabudowy !!! do działki rolnej .I mam prośbę co dalej muszę załatwiać żeby otrzymać pozwolenie na budowę .Na działce mam prąd i gaz ( Prąd i gaz jest na budynku gospodarczym który stoi na działce ) wiem że muszę robić projekt ? Wodociąg jest po drugiej stronie drogi wojewódzkiej . Jakie dokumenty muszę zebrać żeby wystąpić o pozwolenie na budowę ????Dzięki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 20.06.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 http://forum.muratordom.pl/harmonogram-dzialan-przed-rozpoczeciem-budowy,t49239.htmszukaj w dokumentach własnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.06.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Otrzymałem po roku Starań warunki zabudowy !!! do działki rolnej . I mam prośbę co dalej muszę załatwiać żeby otrzymać pozwolenie na budowę . no to mozesz rozpoczac najlepszą fazę - wybor projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 24.06.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Trzeba wystąpić o wyłączenie ziemii spod produkcji rolnej. Termin oczekiwania około 2 tygodnie. Następnie trzeba zlecić geodecie wykonanie tyczenia geodezyjnego działki i sporządzenie mapy do celów projektowych w minimum 5 egzemplarzach. Wybieramy potem projekt i zakupujemy go. Następnie występujemy do dostawców mediów o warunki przyłączenia do sieci gazowej, elektrycznej, wodociągowej i kanalizacyjnej. (Potrzebne tu będą mapki do celów projektowych). Następnie po otrzymaniu warunków dostaw mediów występujemy do architekta o zaadaptowanie projektu do warunków panujących na działce ( o ile projekt jest typowy). Występujemy do Urzędu Miasta Wydziału Drogowego o wydanie oświadczenia, że mamy dostęp do drogi publicznej. Po zaadaptowaniu mamy projekt architektoniczno budowlany i składamy go w 4 egz. do Starostwa w celu uzyskania pozwolenia na budowę. Na wszystkie te czynności trzeba przeznaczyć minimum 3 miesiące czasu i koszt który się poniesie do czasu złożenia dokumentacji w starostwie to około 6 - 7 tys zł w zależności od regionu.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts