e_tomi 20.06.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witam Czy jest możliwa zmiana projektu domku jednorodzinnego na działce gdzie wydane zostało już pozwolenie na budowę? Mam możliwość kupna działki z projektem i pozwoleniem na budowę, ale ten projekt nie bardzo nam pasuje i chcielibyśmy go zmienić tyle, że nie chcielibyśmy na nowo starać się o pozwolenie na budowę tylko skorzystać już z wydanego pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.06.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 niekoniecznie, bo pozwolenie na budowę jest wydawane na podstawie przedstawionego projektu budowlanego. Więc zmieniając projekt musicie wystąpić o nowe pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 20.06.2008 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 niekoniecznie, bo pozwolenie na budowę jest wydawane na podstawie przedstawionego projektu budowlanego. Więc zmieniając projekt musicie wystąpić o nowe pozwolenie Tak jest czy tylko tak Ci się wydaje? Szukam konkretnych odpowiedzi bo zależy mi na czasie. Słyszałem coś o projekcie zastępczym czy zamiennym. Może tą drogą da się coś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.06.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 PnB zatwierdza okreslony, zgloszony projekt arch.-budowlany,i zgodnie z tym nie moze byc wiążące dla innego projektu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 20.06.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Nie jest możliwa zmiana projektu bez wydania nowego pozwolenia na budowę. Nowy projekt (całkiem inny niż dotychczasowy) czy "projekt zamienny" (zmieniający projekt na który uzyskano PnB w sposób istotny - wg prawa budowlanego) pociągają za sobą konieczność przeprowadzenia takiej samej procedury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts