vacky 20.06.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witam ! poszukuję opinii na temat jakości pustaków MAX z cegielni ODONóW. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 20.06.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Witaj.Ja mam dom wybudowany z maxa Odonów.Kupowany 1.5 roku temu.Chyba ok,chociaż zdarzały się pęknięte,ale też zostały wykorzystane.Dom stoi od roku,nie zawalił się Wyszłam z założenia,że i tak na to idzie ocieplenie więc...po co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacky 22.06.2008 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Na dzień dzisiejszy jest w mojej okolicy najtańszy, ale brak jakichkolwiek informacji i opinii o jakości,tym bardziej się zastanawiam bo chcę go zakupić i przetrzymać do przyszłego sezonu b. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groomek 22.07.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 też się zastanawiam nad maxem z Odonowa - bo jest tańszy o ponad 20 % od innych maxów.Niestety nie ma on najlepszych opinii.Ja jeszcze będę kopał w temacie - koniecznie chcę zobaczyć jedną budowę z tego maxa po 5 latachNajważniejsze w ceramice jest to ile cykli zamarzania może przetrwać, im mniej tym tańszy.Jeśli mogę doradzić to jeśli już będziesz kupować to koniecznie z gwarancją na piśmie najlepiej od samego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 22.07.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Budowaliśmy z maxa w zeszłym roku. Ok. 10% popękanych w palecie, ale z tego połowa nadawała się do wykorzystania. Majster chwalił za grube ścianki wewnętrzne (dużo cieplejsze niż w firmie L...R). Później dokupiliśmy jeszcze paletę maxów z firmy W...R - kolor szary - bo z dużą ilością popiołów z ciepłowni (niekoniecznie najzdrowszy ten materiał). Generalnie Odonów był dobrze wypalony, czasami trochę nie trzymał wymiarów, ale i tak wybralibyśmy go ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 09.08.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 ciekawy temat bo jestem teraz zainteresowany zakupem maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacky 13.08.2008 03:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 wielkie dzięki wszystkim którzy się wypowiedzieli zdecydowałem jednak zakupić maxa z Leiera -cena bardzo podobna a jakość chyba lepsza pozdrowionka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 13.08.2008 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 jest jeszcze sporo innych cegielni w kraju, poszperaj troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 01.09.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Nie bez powodu jest tańszy . Szczerze odradzam. Jakakolwiek próba dzielenia go młotkiem murarskim kończy się rozsypką. Kruchy jak szkło.Nierówny - wręcz krzywy !! Dziś jak chcę cokolwiek do tej ściany przykręcić - problem - nawet specjalne kołki o przedłużonej strefie rozporu (specjalne do pustaków wielokomorowych) nie dają rady Szukaj czegoś innego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ifka13 02.09.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 ODRADZAM, STRASZNIE SIĘ KRUSZY!!!! DUŻO PĘKNIĘTY W PALETACH!!! WIEM BO WIDZIAŁEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts