BetaGreta 06.06.2011 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Zapomniałam napisać, że w sobotę odbyła się próba ciśnieniowa, zakończona sukcesem. Wszystko działa, nic nie cieknie, nie były potrzebne poprawki. Jestem dumna z mojego męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 07.06.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 07.06.2011 - WYLEWANIE POSADZKI Po małym falstarcie dzisiaj udało się wylać beton. Ekipa z różnymi narzędziami stawiła się u nas przed 8 rano: Później przyjechała pompa z betonem i zaczęło się lanie Jakoś dziwnie przypomina mi chudziaka Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie dużo lepszy Teraz panowie zacierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 08.06.2011 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Wczoraj wieczorem odbyło się zacieranie. Podłoga przybiera coraz bardziej przemysłowy charakter. A dzisiaj impregnują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 30.06.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Wczoraj ekipa zamontowała drzwi wejściowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.07.2011 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Czas nadrobić zaległości. Pozostałe zdjęcia z montażu drzwi: Widok z zewnątrz Pochwyt z zewnątrz Widok na drzwi od wewnątrz Widok z wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 21.07.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Nie tak miało być. Wszystko było pięknie jak podłoga była mokra. Początkowo impregnat ładnie i równomiernie się wchłaniał. Niestety im więcej mijało czasu tym więcej wychodziło niedociągnięć. W małych pomieszczeniach posadzka była niedotarta a w niektórych pomieszczeniach pozostały plamy (podobno mają się jeszcze wchłonąć). Dylatacje były przygotowana na zalanie żywicą i miały być przed jej wylaniem poprawione, wyrównane, doszlifowane (nic z tego nie zostało zrobione). Tu widoczne plamy: Łazienka źle zatarta: Tam gdzie ciemniej, bliżej drzwi podłoga była świeżo umyta, od okna widać, że podłoga jest mdło szara. Ta sama łazienka po zalaniu żywicą: Jak dla mnie trochę za ciemno. Przynajmniej do tej łazienki. Widać też tutaj jak "cudnie" wykończyli dylatacje. Sypialnia: I tu mi się podoba. Czyli jednak można było zrobić tak jak chciałam. Szkoda, że nie uzyskaliśmy takiego efektu we wszystkich pomieszczeniach. Podłoga będzie jeszcze na sam koniec polakierowana. Więcej drażliwych zdjęć nie pokażę, żeby już się bardziej nie denerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2011 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Na szczęście nie wszyscy fachowcy to partacze. Glazurnika mogę pochwalić. Długo mu zeszło, ale gość solidny i miły, jego ludzie też. Jeszcze się nie rozstaliśmy, bo drobiazgi zostały do dopracowania. Tak wygląda nasza kotłownia: I brodzik w łazience przy kotłowni: Moja i moich dziewczyn szara łazienka: Po lewej miejsce na lustro a po prawej nad zabudową będzie szafka. Brodzik: Na tej ścianie będzie wisiał grzejnik: a ta dziura po lewej to miejsce na wrzucanie brudów do pomieszczenia obok (kotłowni), gdzie będzie pralka. Ekipa od glazurnika ślicznie zabudowała nam sufity: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2011 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Pogoda w końcu pozwoliła i ruszyły prace nad elewacją: Teraz tylko nerwowo spoglądam na prognozy i zaciskam kciuki aby jak najdłużej nie padało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 14.08.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Prace powolutku idą do przodu. Na ścianie z tyłu domu w końcu pojawił się tynk: A w domu mąż podłączył sprzęty łazienkowe. W swojej łazience pisuar (przy małej pomocy glazurnika) i miskę wc: W mojej bidet i miskę wc: oraz baterię prysznicową (słuchawka do wymiany, ta była w zestawie): Odbyło się też pierwsze malowanie. Na razie poszła pierwsza warstwa. I belka ma być bielona, ale na razie niezbyt ciekawie po pierwszej warstwie wygląda. Mąż ją przeszlifował i później pomalował. Nie wiem czy coś nie tak ze szlifowaniem, ale nie wygląda to na razie dobrze. Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts