anula05 11.01.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Super wyglądają okienka! Macie ładną działkę. Co jest przyczyną takiego pękania ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 12.01.2011 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Super wyglądają okienka! Macie ładną działkę. Co jest przyczyną takiego pękania ściany? Co do przyczyn to nie wiem. Wypytamy kierownika. To jest ścianka działowa dołączona do nośnej i podejrzewamy, że ta nośna osiadała i "pociągnęła" tą za sobą co spowodowało pęknięcie. Mam nadzieję, że da się to bezproblemowo naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.01.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Hejka Beciu:) Okienka super i widoczki za nimi super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaRafał 15.01.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Udane okienkaJaki dokładnie to jest kolor okien wg RAL?. Poza tym czy to okleina i jaki to profil(producent profilu, nie samych okien)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.01.2011 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Udane okienka Jaki dokładnie to jest kolor okien wg RAL?. Poza tym czy to okleina i jaki to profil(producent profilu, nie samych okien)? Odpisałam już na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.01.2011 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Weekend minął oczywiście na budowie. Zmęczeni ale szczęśliwi Oprócz pracy znalazł się czas na kawkę u sąsiadów. Mieszkają już ponad rok i są zachwyceni. Nie żałują przeprowadzki z miasta na wieś. Jedyne co mnie przeraża to błoto wkoło. Najgorzej jest w miejscu gdzie instalowali oczyszczalnię. Zryte jest tam niemiłosiernie. Chociaż u nas nie jest najgorzej bo nie stoi woda jak na innych działkach. A na drodze dojazdowej w niektórych miejscach jeszcze całkiem duże połacie zmrożonego śniegu. Jak dla mnie może już być koniec zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.01.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 A, kierownik widział ścianę i uspokoił nas.Na szczęście jest to ściana działowa i pęknięcie nie jest do samego dołu więc wystarczy zabezpieczyć ją przed tynkami siatką elastyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.01.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 uff, to ulżyło mi... a szczególnie Wam kamień z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 17.01.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 To dobrze z tą ścianą- jeden kłopot z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 21.01.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Pisałam u Analieny, że mamy problem z POŚ. Pojawiła się w zbiorniku woda.Był pan, który robił montaż i z jednej strony nie jest źle ale nie jest też dobrze.Wygląda na to, że woda cofnęła się z drenażu.Oczywiście były robione badania geologiczne i nic wtedy nie wskazywało, że będzie taki wysoki poziom wód gruntowych. Przyczyną tego stanu była ta ostatnia odwilż. Na szczęście taki stan nie zdarza się często więc jest szansa, że problem nie będzie się powtarzał. A jeśli tak to podobno można zbiornik przystosować tak, żeby pełnił też rolę szamba. Nie wiem czy to prawda więc muszę się zagłębić w temat. Może ktoś słyszał o takim rozwiązaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.01.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Kurcze, nie pomoge, ale na pewno ktos wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 21.01.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Becia jak widzę to te wysokie wody są wszędzie u moich rodziców pokazały się pierwszy raz zeszłej wiosny i niestety aż do lipca były bardzo wysokie bo nam kanalizy nie mogli robić a teraz są znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 21.01.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 u mnie na działce też woda a ulicą nie da się przejechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.01.2011 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 my przy obecnej pogodzie mamy kawałek za domem trochę gąbczasty grunt. Na innych działkach to jeziorka się porobiły. Będziemy musieli poszukać, co zrobić, aby ten teren utwardzić (jeśli się da). Co do przystosowania zbiornika, to na pewno można. U mnie przy obecnym bloku, zanim zrobiono kanalizę, była oczyszczalnia. Po paru latach, w związku z tym, że była źle eksploatowana, nie odnawiała się jakaś tam kultura innymi słowy oczyszczanie nie funkcjonowało, zbiornik zaczął pełnić rolę szamba. Przyjeżdzał wóz i opróżniał. Opowiadał mi o tym szef firmy, która produkuje i montuje oczyszczalnie i to właśnie była jedna z nich. Jak to dokładnie się robi, to nie mam pojęcia, bo aż tak nie wnikałam w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 25.01.2011 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Szukam transportu na koniec tygodnia.Potrzebuję przewieźć 22 paczki styropianu z Mszczonowa do Żelechowa.Knauf życzy sobie 200 zł za transport. Chyba dużo, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 25.01.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 BetaGreta, co z betonową podłogą? Po przygodach Analieny jesteś nadal zdecydowana? Masz jakieś nowe namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 25.01.2011 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 BetaGreta, co z betonową podłogą? Po przygodach Analieny jesteś nadal zdecydowana? Masz jakieś nowe namiary? Jestem zdecydowana Nie mam nowych namiarów. Zdecyduję się raczej na tych z Tarczyna. Przynajmniej jak coś to będą miele do mnie blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.01.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Szukam transportu na koniec tygodnia. Potrzebuję przewieźć 22 paczki styropianu z Mszczonowa do Żelechowa. Knauf życzy sobie 200 zł za transport. Chyba dużo, nie? sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 25.01.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 sporo Tylko nie wiem czy znajdę coś taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.01.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 A jakiś sąsiad z własnym pojazdem nie wchodzi w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts