malgos2 28.01.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Proszę bardzo: http://www.matexi.pl/posadzki-przemyslowe.php O, fajnie, jakas nowa firma. A pytalas, czy robia male powierzchnie? W domu absolutnie robilabym beton polerowany, zadne tam glupie wylewki. Na pewno efekt bedzie lepszy niz u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 28.01.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 O, fajnie, jakas nowa firma. A pytalas, czy robia male powierzchnie? W domu absolutnie robilabym beton polerowany, zadne tam glupie wylewki. Na pewno efekt bedzie lepszy niz u mnie. Nie pytałam od jakiej powierzchni robią. Podałam im swoją i nie wyrazili sprzeciwu. U mnie będzie na całości, ale u mnie mała całość bo tylko 115m2. Nie ukrywam, że się boję. Mam nadzieję, że zrobią tak jak chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.01.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Beta, a kiedy robisz? masz ten kontakt z polecenia? znam ich, tzn. widzialam ich dwie rrealizacje na zywo (sa zreszta w Galerii) i niestety zadna z tych dwoch osob nie byla zadowolona i ich nie polecala:( jeden to byl beton polerowany, a drugie zywica. Jeden przypadek z gornej polki, drugi z nizszej, tak to ujme. Jak na moj laicki wzrok wygladalo to calkiem niezle, a na zdjeciach juz w ogole cud-miod, ale jednak sa problemy. Moze zadzwonie jeszcze do goscia i wybadam co moze zaproponowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.01.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ale ze co konkretnie? Nie rozumiem tych polek - czy chodzi o ceny? Niestety przy wyborze takiej podlogi trzeba sie liczyc z wygladem przemyslowym. Zaden beton nie bedzie gladki jak gres tylko bez fug. Ja jestem absolutna przeciwniczka lakierow i zywic - po pierwsze ze wzgledu na smrod i szkodliwosc, po drugie to sie zawsze rysuje i rysuje sie brzydziej niz sam beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 28.01.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Nie pytałam od jakiej powierzchni robią. Podałam im swoją i nie wyrazili sprzeciwu. U mnie będzie na całości, ale u mnie mała całość bo tylko 115m2. Nie ukrywam, że się boję. Mam nadzieję, że zrobią tak jak chcę. na pewno zrobią dobrze, trzymam kciuki. co się teraz u ciebie dzieje w domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 28.01.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ale ze co konkretnie? Nie rozumiem tych polek - czy chodzi o ceny? Niestety przy wyborze takiej podlogi trzeba sie liczyc z wygladem przemyslowym. Zaden beton nie bedzie gladki jak gres tylko bez fug. Ja jestem absolutna przeciwniczka lakierow i zywic - po pierwsze ze wzgledu na smrod i szkodliwosc, po drugie to sie zawsze rysuje i rysuje sie brzydziej niz sam beton. Tak, ceny- gosc, ktoremu zrobili beton przyznal sam, ze chcial jak najtaniej, ale co bylo zle- na co zwrocic uwage Beta- polerowanie w naroznikach, przy listwach etc- narzekal na duze nierownosci. Z tego co mowil wynikalo, ze nie polerowali mu recznie w zakamarkach (jak to robi IFS). Po drugie zepsuli mu jeden poziom- z czyms tam sie zgapili i trzeba bylo kuc. Z kolei kolega od zywicy - dom z najwyzszej polki, wiec na posadzce nie oszczedzal- narzekal, ze mu pozatapiali jakies owady i inne smieci ( teraz ma je w posadzce) i jest kilka nierownosci. Ja bym sie akurat tego nie czepiala, ale kazdy ma swoja granice tolerancji. Ja nie twierdze, ze oni zrobia zle, bo wygladajana super doswiadczonych- wiec kto mialby zronic lepiej? Sama sie zastanawialam i dalej mysle, czy do nich nie uderzyc. Ale nadal kalkuluje ryzyko- co jesli bedzie zle? Bedzie trzeba kuc i to jest najgorsze. A, ta zywica u kolegi nie smierdzi i nie wyglada na porysowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.01.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Nie smierdzi, bo jej nie wachalas w trakcie kladzenia. To jest EPOKSYD, substancja trujaca, rakotworcza, etc. etc. Zwlaszcza nie dawalabym tego przy ogrzewaniu podlogowym, ale ja moze mam odbite na tym punkcie. Porysuje sie z czasem, nie boj zaby - zobacz jak editta ma porysowane. Jej to akurat nie przeszkadza, ale trzeba byc na to przygotowanym. Ja bym uderzyla do firmy ktora poleruje beton laserowo tak jak ekoideal.pl. Moja ekipa pewnie tez grasuje po Wawie, ale polecac nie chce dopoki ktos u mnie nie zobaczyl jak to wyglada, chociaz oni zaczeli ostatnio robic tez polerowany beton, wiec moze to wygladac inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 28.01.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Mi w zasadzie zależy na wyglądzie takim przemysłowym betonu czyli zupełnie coś innego niż u Analieny.Wiem, że trudno o dobrego wykonawcę podłogi betonowej.Moi znajomi są architektami, mają u siebie żywicę - białą (Anula jak chcesz to popytam się o namiary) i też nie są do końca zadowoleni. Niby polecali mi ten kontakt http://www.asonapolska.com.pl/ ale mimo wysłania zapytania nikt się do mnie nie odezwał.Ja też nie chcę żywicy i podłoga u Ciebie Małgoś bardzo mi się podobała, jedynie kolor ciut ciemniejszy bym zrobiła.Nie wiem, jak macie jeszcze jakieś namiary to chętnie jeszcze sprawdzę.Na pewno podłogę będziemy robić jak już i w dzień i w nocy będą dodatnie temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 28.01.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 No widzisz, a ja na poczatku bylam rozczarowana, ze za ciemna. Zadzwon jeszcze do Wojtka editty, chyba Ci dawalam namiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 01.02.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 cześć, jak postępy, co tam się u Ciebie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.02.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Przez tą podłogę nie śpię po nocach Chętnie bym zobaczyła na żywo te podłogi. Anula, czy u kogoś z Twoich znajomych można je zobaczyć (u tych co robili u tego z Tarczyna)? Jestem bardzo ciekawa jak zachowuje się taka podłoga na ogrzewaniu podłogowym. Zastanawiam się którą metodę wykonania podłogi wybrać: - posadzka przemysłowa (min. 8 cm) i w to wtarcie posypki - jastrych plus posadzka dekoracyjna betonowa (5-8 mm) Pierwsza wersja tańsza. Wykonywana w jednym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 02.02.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 (edytowane) Beta, jak Twoje drzwi? Dostałam dzisiaj wycenę ze Stolczera i jest zachęcająca. edit: właśnie mi odpowiedzieli, że mój typ drzwi ma U=1,1 Edytowane 2 Lutego 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.02.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Beta, jak Twoje drzwi? Dostałam dzisiaj wycenę ze Stolczera i jest zachęcająca. edit: właśnie mi odpowiedzieli, że mój typ drzwi ma U=1,1 Przełożyłam montaż na później, bo dopiero jak zamówiłam skapnęłam się, że lepiej będzie jak mi najpierw zrobią tynki. Widziałam tylko, że zmienili graficznie stronę i napisali, że ten mój typ jest robiony w nowej technologi. Mi wcześniej nie umieli odpowiedzieć jakie jest U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Spirea, a w jakim kolorze będziesz mieć drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.02.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Hej Betko! Ja bym wybrała przemysłową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.02.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Ja tez. To znaczy po prostu beton dobrej jakosci, szlifniety na mokro i zabezpieczony przed pyleniem. Tylko nie wiem jak to sie ma do podlogowki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 02.02.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 A powiedzcie, która z tych betonowych podłog wygląda bardziej łaciato. Bo mnie sie podobają betony ale tylko takie w duże plamy. Czyli chyba zacierane, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.02.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 02.02.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Beta-Greta, doświetle przy drzwiach wejściowych będziesz mieć z jednej strony czy z obu? i jakiej szerokości? U nas (zrobiłam dziś przelew za projekt, to już tak mogę mówić ) w projekcie są drzwi z naświetlami z obu stron, ale ceny w sieci widziałam tak od 8,5 k w górę, więc zastanawiałam się, czy nie zlikwidować. Ty masz dużo lepszą cenę (nawet jeśli to jedno doświetle), więc się waham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts