BetaGreta 02.02.2011 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Ja mam doświetlenie tylko od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.02.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Mi się też bardziej podoba przemysłowa.Według wykonawcy obie nadają się na podłogówki.Takie info dostałam od pana:Posadzka z betonu przemysłowego musi być wykonywana w jednym procesiena grubość 7-8 cm i poddana sezonowaniu ok. 26 dni.Posadzka z miksokreta min. 14 dni i po okresie jej rozgrzania iponownego schłodzenia (ok. 14 dni) ogrzewaniem podłogowym mozna na niej wykonywacposadzki dekoracyjne o wizyjności betonu.Czyli można ją wykonać wdwóch etapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.02.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Najwazniejsze jest, zeby ten beton nie popekal. Reszta to drobiazg, zawsze da sie cos wymyslec, zeby posadzka wygladala lepiej, ale jak popeka to kaplica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.02.2011 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 I tego popękania boję się najbardziej.I nie wiem jak duży wpływ może mieć na to podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.02.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 U editty miala, ale ona nie miala betonu architektonicznego tylko wylewke, wiec nie wiem, jaka to roznica. Im mniejsza powierzchnia tym mniejsze ryzyko, fachowiec powinien sobie z tym dac rade i ustalic, gdzie maja isc dylatacje zeby uniknac wtopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.02.2011 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 No właśnie muszę wiedzieć czego pilnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.02.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Ja mam doświetlenie tylko od góry. a to zupełnie inna para kaloszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 02.02.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Przez tą podłogę nie śpię po nocach Chętnie bym zobaczyła na żywo te podłogi. Anula, czy u kogoś z Twoich znajomych można je zobaczyć (u tych co robili u tego z Tarczyna)? Jestem bardzo ciekawa jak zachowuje się taka podłoga na ogrzewaniu podłogowym. Zastanawiam się którą metodę wykonania podłogi wybrać: - posadzka przemysłowa (min. 8 cm) i w to wtarcie posypki - jastrych plus posadzka dekoracyjna betonowa (5-8 mm) Pierwsza wersja tańsza. Wykonywana w jednym etapie. U znajomego jest żywica, więc nie ma o czym mówić. Beton widziałam na żywo, ale to nie był mój znajomy, po prostu jakoś tam odnalazłam człowieka i do niego pojechaliśmy. Wpuścił nas:) Wiesz co, wyślę Ci do niego namiary na priv, może się nie wkurzy. Podpytaj go, o co chcesz. On ma podłogówkę na którejś z tańszych wersji (więc pewnie nr 1). Ja bym wybrała zdecydowanie wersję drugą. Zobacz realizacje w systemie Ardex: http://www.cetinel.org/uploads/pics/pandomo-boden_17.jpg http://www.ardex.pl/realizacje/wg-produktow/pandomo/pandomo-podlogi.html Jeśli się decydujesz, to moim zdaniem powinnaś zwrocić uwagę na: - to, czy Ci wypolerują zakamarki, fragmenty przy listwach i ścianach (czy mają tylko duże maszyny przemysłowe) - czym Ci zaimpregnują powierzchnię (IFS ciągnie na beton szkło w płynie) - czy i na ile udzielą Ci gwarancji - czy w pierwszym przypadku w ogóle ją dostaniesz - czy możesz zobaczyć próbki - ale to pewnie tylko w przypadku nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.02.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 Anula, czy Ty wiesz, ile kosztuje Ardex? Worek to ponad 300 zlotych, a wydajnosc taka jak w przypadku innych wylewek - 1,7 kg na mm na m2, to sobie policz. Akurat bylam w Ardexie na szkoleniu, wiec wiem o ich wylewkach i produktach absolutnie wszystko i wiem, ze ich wylewki sa piekne, chociaz rysuja sie kluczami, nie sa trwale. Jedyna bardzo mocna wylewka to MicroTerazzo, ale ona ma drobne widoczne kruszywo i jest bardzo blyszczaca - cos jak drobniutkie lastryko. Na te zwykle daja albo zywice albo olej mineralny - to drugie rozwiazanie o wiele lepsze moim zdaniem, mniej sie rysuje i nie ma tego glupiego zywicznego polysku i efektu mokrej podlogi. Jesli jednak Becia chcialabys podrazyc temat Ardexu, to ogolnie tam sa bardzo fajni ludzie - pokazuja probki, daja namiary na autoryzowanych wykonawcow itp. Teraz maja glowna fabryke w Olesnicy. Na pewno jest to firma bardziej komunikatywna niz Deitermann, ktory nawet nie wie co ma na skladzie i do czego to sluzy, jednak za te jakosc placi sie 4-krotnie drozszym materialem. Wykonawca nie robi laski, ze daje lub nie daje gwarancji - rekojmie masz gwarantowana prawem, ale jesli ktos nie umie robic tych posadzek albo nie wie o co chodzi w sensie estetycznym to powie Ci, ze czego chcesz skoro nie peka, nie kruszy sie, jest git. A to, ze Tobie sie zrobila plama z tluszczu albo czerwonego wina - kogo to obchodzi, skoro to posadzka przemyslowa? Ja bym pojechala do sasiada barankow i zobaczyla jak to wyglada, bo to znacznie tansze rozwiazanie po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 03.02.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Anula, dzięki za PW. Ta podłoga z Ardexu cudna, ale faktycznie cena zaporowa i nie będę zawracała sobie nią głowy Dziękuję Wam ze cenne uwagi. Już wiem o co pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 03.02.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Anula, czy Ty wiesz, ile kosztuje Ardex? Worek to ponad 300 zlotych, a wydajnosc taka jak w przypadku innych wylewek - 1,7 kg na mm na m2, to sobie policz. Akurat bylam w Ardexie na szkoleniu, wiec wiem o ich wylewkach i produktach absolutnie wszystko i wiem, ze ich wylewki sa piekne, chociaz rysuja sie kluczami, nie sa trwale. Jedyna bardzo mocna wylewka to MicroTerazzo, ale ona ma drobne widoczne kruszywo i jest bardzo blyszczaca - cos jak drobniutkie lastryko. Na te zwykle daja albo zywice albo olej mineralny - to drugie rozwiazanie o wiele lepsze moim zdaniem, mniej sie rysuje i nie ma tego glupiego zywicznego polysku i efektu mokrej podlogi. Jesli jednak Becia chcialabys podrazyc temat Ardexu, to ogolnie tam sa bardzo fajni ludzie - pokazuja probki, daja namiary na autoryzowanych wykonawcow itp. Teraz maja glowna fabryke w Olesnicy. Na pewno jest to firma bardziej komunikatywna niz Deitermann, ktory nawet nie wie co ma na skladzie i do czego to sluzy, jednak za te jakosc placi sie 4-krotnie drozszym materialem. Wykonawca nie robi laski, ze daje lub nie daje gwarancji - rekojmie masz gwarantowana prawem, ale jesli ktos nie umie robic tych posadzek albo nie wie o co chodzi w sensie estetycznym to powie Ci, ze czego chcesz skoro nie peka, nie kruszy sie, jest git. A to, ze Tobie sie zrobila plama z tluszczu albo czerwonego wina - kogo to obchodzi, skoro to posadzka przemyslowa? Ja bym pojechala do sasiada barankow i zobaczyla jak to wyglada, bo to znacznie tansze rozwiazanie po prostu. Wiem, ile kosztuje, mniej więcej:( Drogo to fakt. A Ty rzeczywiście nieżle oblatana w betonie jesteś Sąsiad barranków to właśnie ten Pan, co Ci go przesłałam w privie Beta. GOOD LUCK! Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.02.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 No kurcze za cos ten tytul mi dali, nie. Tyle, ze ja ten temat rozkminialam jakis czas temu, teraz juz jest prosciej ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 03.02.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 tylko beton i beton;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.02.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 tylko beton i beton;) No jakoś tak wychodzi... A propos - Beta, rozmawialaś z IFS? Masz jakieś nowe wiadomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 09.02.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Beta, rozmawialaś z IFS? Masz jakieś nowe wiadomości? Jeszcze nie. W weekend leniuchowałam na polskich stokach, a w poniedziałek i wtorek miałam dużo pracy więc może dzisiaj się zbiorę, jak ogarnę bieżące sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 09.02.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 A mam pytanie - zamówiłaś już drzwi zewnętrzne? Mi też ta firma wyceniła najtaniej i się zastanawiam czy im zaufać... Spirea też myśli... Jak nie zamówiłaś, to może uderzymy tam w grupie (rabacik?) Polecił Ci ktoś tę firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.02.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 A mam pytanie - zamówiłaś już drzwi zewnętrzne? Mi też ta firma wyceniła najtaniej i się zastanawiam czy im zaufać... Spirea też myśli... Jak nie zamówiłaś, to może uderzymy tam w grupie (rabacik?) Polecił Ci ktoś tę firmę? Tak, zamówiłam drzwi już w grudniu. Są gotowe, czekają na magazynie na montaż. Poleciła mi ich Zuz@nka. Teraz mają też ciekawe wzory drzwi wewnętrznych. Jak przyjadą do mnie na montaż to przywiozą mi katalog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 10.02.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Jeszcze nie. W weekend leniuchowałam na polskich stokach, a w poniedziałek i wtorek miałam dużo pracy więc może dzisiaj się zbiorę, jak ogarnę bieżące sprawy. A gdzie byłaś i co możesz mi polecić bo chcę ze Starszakiem w ferie wyskoczyć na 4-5 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 11.02.2011 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 A gdzie byłaś i co możesz mi polecić bo chcę ze Starszakiem w ferie wyskoczyć na 4-5 dni Nocowaliśmy w Krościenku nad Dunajcem a szusowaliśmy na Palenicy w Szczawnicy http://www.szczawnica.nrs.pl/narty.html i koło Czorsztyna w Kluszkowcach http://www.czorsztyn-ski.com.pl/pl/2076 (tu podobało mi się najbardziej, chętnie jeszcze tam wrócę, jak na sezon to bardzo mało ludzi było) oraz w Jurgowie http://www.hawran.pl/ (bardzo kameralna stacja narciarska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 11.02.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Dzięki Beatko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts