Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mi się też bardziej podoba przemysłowa.

Według wykonawcy obie nadają się na podłogówki.

Takie info dostałam od pana:

Posadzka z betonu przemysłowego musi być wykonywana w jednym procesie

na grubość 7-8 cm i poddana sezonowaniu ok. 26 dni.

Posadzka z miksokreta min. 14 dni i po okresie jej rozgrzania i

ponownego schłodzenia (ok. 14 dni) ogrzewaniem podłogowym mozna na niej wykonywac

posadzki dekoracyjne o wizyjności betonu.Czyli można ją wykonać w

dwóch etapach.

Przez tą podłogę nie śpię po nocach :x

Chętnie bym zobaczyła na żywo te podłogi. Anula, czy u kogoś z Twoich znajomych można je zobaczyć (u tych co robili u tego z Tarczyna)?

Jestem bardzo ciekawa jak zachowuje się taka podłoga na ogrzewaniu podłogowym.

Zastanawiam się którą metodę wykonania podłogi wybrać:

- posadzka przemysłowa (min. 8 cm) i w to wtarcie posypki

- jastrych plus posadzka dekoracyjna betonowa (5-8 mm)

Pierwsza wersja tańsza. Wykonywana w jednym etapie.

U znajomego jest żywica, więc nie ma o czym mówić. Beton widziałam na żywo, ale to nie był mój znajomy, po prostu jakoś tam odnalazłam człowieka i do niego pojechaliśmy. Wpuścił nas:) Wiesz co, wyślę Ci do niego namiary na priv, może się nie wkurzy. Podpytaj go, o co chcesz. On ma podłogówkę na którejś z tańszych wersji (więc pewnie nr 1).

Ja bym wybrała zdecydowanie wersję drugą.

Zobacz realizacje w systemie Ardex:

http://www.cetinel.org/uploads/pics/pandomo-boden_17.jpg

http://www.ardex.pl/realizacje/wg-produktow/pandomo/pandomo-podlogi.html

Jeśli się decydujesz, to moim zdaniem powinnaś zwrocić uwagę na:

- to, czy Ci wypolerują zakamarki, fragmenty przy listwach i ścianach (czy mają tylko duże maszyny przemysłowe)

- czym Ci zaimpregnują powierzchnię (IFS ciągnie na beton szkło w płynie)

- czy i na ile udzielą Ci gwarancji - czy w pierwszym przypadku w ogóle ją dostaniesz

- czy możesz zobaczyć próbki - ale to pewnie tylko w przypadku nr 2

Anula, czy Ty wiesz, ile kosztuje Ardex? :D Worek to ponad 300 zlotych, a wydajnosc taka jak w przypadku innych wylewek - 1,7 kg na mm na m2, to sobie policz. Akurat bylam w Ardexie na szkoleniu, wiec wiem o ich wylewkach i produktach absolutnie wszystko i wiem, ze ich wylewki sa piekne, chociaz rysuja sie kluczami, nie sa trwale. Jedyna bardzo mocna wylewka to MicroTerazzo, ale ona ma drobne widoczne kruszywo i jest bardzo blyszczaca - cos jak drobniutkie lastryko. Na te zwykle daja albo zywice albo olej mineralny - to drugie rozwiazanie o wiele lepsze moim zdaniem, mniej sie rysuje i nie ma tego glupiego zywicznego polysku i efektu mokrej podlogi. Jesli jednak Becia chcialabys podrazyc temat Ardexu, to ogolnie tam sa bardzo fajni ludzie - pokazuja probki, daja namiary na autoryzowanych wykonawcow itp. Teraz maja glowna fabryke w Olesnicy. Na pewno jest to firma bardziej komunikatywna niz Deitermann, ktory nawet nie wie co ma na skladzie i do czego to sluzy, jednak za te jakosc placi sie 4-krotnie drozszym materialem.

Wykonawca nie robi laski, ze daje lub nie daje gwarancji - rekojmie masz gwarantowana prawem, ale jesli ktos nie umie robic tych posadzek albo nie wie o co chodzi w sensie estetycznym to powie Ci, ze czego chcesz skoro nie peka, nie kruszy sie, jest git. A to, ze Tobie sie zrobila plama z tluszczu albo czerwonego wina - kogo to obchodzi, skoro to posadzka przemyslowa? Ja bym pojechala do sasiada barankow i zobaczyla jak to wyglada, bo to znacznie tansze rozwiazanie po prostu.

Anula, czy Ty wiesz, ile kosztuje Ardex? :D Worek to ponad 300 zlotych, a wydajnosc taka jak w przypadku innych wylewek - 1,7 kg na mm na m2, to sobie policz. Akurat bylam w Ardexie na szkoleniu, wiec wiem o ich wylewkach i produktach absolutnie wszystko i wiem, ze ich wylewki sa piekne, chociaz rysuja sie kluczami, nie sa trwale. Jedyna bardzo mocna wylewka to MicroTerazzo, ale ona ma drobne widoczne kruszywo i jest bardzo blyszczaca - cos jak drobniutkie lastryko. Na te zwykle daja albo zywice albo olej mineralny - to drugie rozwiazanie o wiele lepsze moim zdaniem, mniej sie rysuje i nie ma tego glupiego zywicznego polysku i efektu mokrej podlogi. Jesli jednak Becia chcialabys podrazyc temat Ardexu, to ogolnie tam sa bardzo fajni ludzie - pokazuja probki, daja namiary na autoryzowanych wykonawcow itp. Teraz maja glowna fabryke w Olesnicy. Na pewno jest to firma bardziej komunikatywna niz Deitermann, ktory nawet nie wie co ma na skladzie i do czego to sluzy, jednak za te jakosc placi sie 4-krotnie drozszym materialem.

Wykonawca nie robi laski, ze daje lub nie daje gwarancji - rekojmie masz gwarantowana prawem, ale jesli ktos nie umie robic tych posadzek albo nie wie o co chodzi w sensie estetycznym to powie Ci, ze czego chcesz skoro nie peka, nie kruszy sie, jest git. A to, ze Tobie sie zrobila plama z tluszczu albo czerwonego wina - kogo to obchodzi, skoro to posadzka przemyslowa? Ja bym pojechala do sasiada barankow i zobaczyla jak to wyglada, bo to znacznie tansze rozwiazanie po prostu.

Wiem, ile kosztuje, mniej więcej:( Drogo to fakt.

A Ty rzeczywiście nieżle oblatana w betonie jesteś:)

Sąsiad barranków to właśnie ten Pan, co Ci go przesłałam w privie Beta.

GOOD LUCK! Trzymam kciuki.

A mam pytanie - zamówiłaś już drzwi zewnętrzne?

Mi też ta firma wyceniła najtaniej i się zastanawiam czy im zaufać... Spirea też myśli... Jak nie zamówiłaś, to może uderzymy tam w grupie (rabacik?:D)

Polecił Ci ktoś tę firmę?

Tak, zamówiłam drzwi już w grudniu. Są gotowe, czekają na magazynie na montaż. Poleciła mi ich Zuz@nka.

Teraz mają też ciekawe wzory drzwi wewnętrznych. Jak przyjadą do mnie na montaż to przywiozą mi katalog.

A gdzie byłaś i co możesz mi polecić;) bo chcę ze Starszakiem w ferie wyskoczyć na 4-5 dni

Nocowaliśmy w Krościenku nad Dunajcem a szusowaliśmy na Palenicy w Szczawnicy http://www.szczawnica.nrs.pl/narty.html i koło Czorsztyna w Kluszkowcach http://www.czorsztyn-ski.com.pl/pl/2076 (tu podobało mi się najbardziej, chętnie jeszcze tam wrócę, jak na sezon to bardzo mało ludzi było) oraz w Jurgowie http://www.hawran.pl/ (bardzo kameralna stacja narciarska).