malgos2 15.02.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Becia, namierzylam jeszcze jedna firme z Sosnowca... http://beton-dekoracyjny.pl/, http://floorsystems.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 15.02.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Becia, namierzylam jeszcze jedna firme z Sosnowca... http://beton-dekoracyjny.pl/, http://floorsystems.pl/ Dzięki, to jest forumowy IFS. Już z nim korespondowałam, a najwięcej miała z nimi do czynienia Anula. Na razie jak najwięcej plusów jest za firmą z Tarczyna. Z wiosną wrócimy do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 15.02.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Aha, a ja go znalazlam na GoldenLine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.02.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 (edytowane) Cześć,rozmawiałam z Panem z Tarczyna i jeszcze kimś kto ma posadzkę betonową i generalna konkluzja z tych wszystkich dotychczasowych rozmów jest taka, że absolutnie nie biorę pod uwagę posadzki betonowej innej niż posadzka dekoracyjna polerowana kilkukrotnie i zamknięta np. lakierem lub szkłem w płynie. Minusy: i tak się będzie rysować i kosztuje b. dużo. Jeśli ma być dobrze zrobiona to koszt będzie ok. 140 zł/m2 materiał i niecałe drugie tyle robocizna (kilkukrotne polerowanie, w tym ręczne z narożnikach). Inne rozwiązania betonowe kategorycznie odrzucam - będzie pękać, chłonąć wilgoć, będzie nierówno. Mój znajomy, jak się okazuje, miał Pandomo z Ardexu i .... po kilku tygodniach był na tyle niezadowolony (widziałam, wyglądało obrzydliwie), że wylał na to żywicę na połysk... Będę jeszcze rozmawiać z firmą Zaremba w sprawie posadzki na zdjęciu poniżej.Nie wiem czy to dla Ciebie dobre wieści. Sorry, że piszę w krytycznym tonie, ale myślę, że to na prawdę ważny element domu i warto porządnie to przemyśleć. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=42797&d=1297460120 A tu fragment maila od osoby, która ma piękny beton (zdjęcia są rewelacyjne):"My mamy zwykły beton malowany specjalną farbą do betonu. Przede wszystkim nie wszędzie da się taką podłogę porządnie wyrównać i powierzchnia nie jest jednolita. Po drugie, taka podłoga pracuje i pęka, chociaż staraliśmy się robić specjalne listwy dylatacyjne (czy jak to się nazywa). Jest to też podłoga zimna, co nie każdy lubi (my zamontowaliśmy pod nią ogrzewanie i to jest fajne). Zaletą jest to, że stosunkowo łatwo przeprowadzić renowację takiej powierzchni i bezboleśnie unika się fug. Dzisiaj jednak zrobiłabym po prostu duże płyty kładzione bezfugowo, albo wyszarpała się na olbrzymi koszt polerowanego betonu".Mają tak:http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/hc/he/3a9m/3KZYSj7cG1be2rtnuX.jpg Edytowane 20 Lutego 2011 przez anula05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 21.02.2011 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dzięki Anula! Wszystkie uwagi są dla mnie bardzo ważne. Jednak nadal się nie zniechęcam Tak jak pisałam już wcześniej mi zależy na wyglądzie zbliżonym do betonu przemysłowego, nie chcę takiej gładkiej podłogi jak na tym drugim zdjęciu. Już to zdjęcie od Zaremby wygląda lepiej (tzn. podłoga). Jak będziesz miała jakieś wieści to pisz śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 21.02.2011 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Chciałam jeszcze napisać, że w tym tygodniu będzie mnie mniej na forum, bo jest u mnie moja mama, poza tym dziewczynki mają ferie i niestety w tym roku siedzą w domu więc muszę im zapewnić trochę atrakcji. Wczoraj byliśmy kontrolnie na budowie.Śnieg leży dookoła.Na zewnątrz było -8 a w domu -2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.02.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Becia, ja tez nie chcialam lakieru, grunt to dobrac impregnat, bo na tym powinna polegac betonowa podloga. Jak pociagne swoja posadzke na probe impregnatem do klinkieru i bedzie sie nadawal to Ci dam znac, ale nie bede sie tym bawic wczesniej niz w kwietniu jak P. wroci. Ostatecznie ten moj jest ok, jesli uznasz, ze trzeba go odnawiac raz na jakis czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 22.02.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Dzięki Anula! Wszystkie uwagi są dla mnie bardzo ważne. Jednak nadal się nie zniechęcam Tak jak pisałam już wcześniej mi zależy na wyglądzie zbliżonym do betonu przemysłowego, nie chcę takiej gładkiej podłogi jak na tym drugim zdjęciu. Już to zdjęcie od Zaremby wygląda lepiej (tzn. podłoga). Jak będziesz miała jakieś wieści to pisz śmiało. No właśnie, to od Zaremby to beton polerowany, c. ok. 200/m, to drugie zaś to beton zaimpregnowany, wbrew pozorom - ponoć popękał i jest nierówny, choć na tym idealnym zdjęciu tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 28.02.2011 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Myślę sobie, żeTa zima kiedyś musi minąćZazieleni sięUrośnie kilka drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.02.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Czekam... kiedy i u Ciebie znowu zacznie się dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 28.02.2011 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Wiem, że przyjdzie i na mnie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 01.03.2011 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) Mam trochę luzu więc może rozejrzałabym się za sprzętem AGD.Tylko jak się za to zabrać?Na pewno nie może być z górnej półki cenowej.W zasadzie potrzebuję nowe sprzęty do kuchni. Tzn.- zmywarka, - duża lodówka z małą zamrażarką i kostkarką,- piekarnik z mikrofalówką,- płyta indukcyjna. Edytowane 1 Marca 2011 przez BetaGreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 01.03.2011 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 To pierwsze typy lodówek:http://www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryId=357&productId=852866&productId=7718547&productId=3436366&productId=2380153&productId=159699&productId=1590833&productId=1822063&productId=1155517&productId=7718752 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.03.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 (edytowane) Becia, ja Ci radze wejsc na trone pro-test.pl i kupic testy konsumenckie np. lodowek (zwlaszcza jesli sa w miare aktualne), widzialam tez pralki i zmywarki. To kosztuje cos 6,99 chyba, ale warto. Ja tak sie doktoryzowalam nad zelazkiem, czytalam milion opinii, az w koncu kupilam test i faktycznie zelazko bylo strzalem w 10. Na porownywarkach siedza goscie od marketingu i napierdzielaja opinie, trzeba uwazac... Aaaa i zastanow sie, czy na pewno chcesz indukcje, bo plyty ceramiczne tak stanialy, ze nie wiem, czy ta rzekoma oszczednosc na pradzie zrekompensuje kase wydana na plyte. A teraz zmykam, bo mnie zastrzela. Edytowane 1 Marca 2011 przez malgos2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.03.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Indukcja rulez - to mowię, jako użytkowniczka. Mam porównanie z gazem i zwykłymi (nieceramicznymi) kuchenkami elektrycznymi. W zasadzie zgadzam się z wszystkimi atutami indukcji jakie wymieniają ich producenci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.03.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Poza cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 01.03.2011 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 O widzisz Małgoś tej strony nie znałam. Dzięki. Muszę tam zajrzeć. Co do płyty to się tak do końca nie znam, bo do tej pory używałam głównie gazowej. Przez 2 lata w wynajmowanym mieszkaniu miałam elektryczną i wspominam ją koszmarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 01.03.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Nooo ale w tym temacie sporo sie zmienilo. Wszystko zalezy ile chcesz kasy wydac, ale powiem Ci, ze do mamy kupilysmy piekarnik + plyte Gorenje za 1278 zl (to 2 osobno dzialajace sprzety chociaz kupilam je w komplecie) i sa naprawde spoko. A zanim znalazlam te kuchnie to myslalam, ze bez 3,5 tysia sie nie obedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.03.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Na razie kupiłam te testy lodówek na pro-test i niestety nie ma żadnej z kostkarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.03.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 a ja tam kupiłam test szamponów do włosów zniszczonych i... jestem mocno rozczarowana jego zawartością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts