Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Weekendowe porządki dały nam w kość.

Dwa dni odkurzania :sick:

W domku czyściutko.

Dzisiaj elektryk walczył z rozdzielnią.

Jutro mają podłączyć zbiornik z gazem.

Sprzątanie domku - wiem coś o tym :(

cieszę się jednak, że prace posuwają do przodu i trzymam kciuki za jutrzejsze podłączanie zbiornika :D

Uff, montaż zbiornika się udał.

Nie wyglądało to dobrze.

Panowie przyjechali nawet ciut przed czasem. Dwóch panów podjechało busikiem z płytą betonową na przyczepce. I na dzień dobry zakopali się. Odpięli przyczepkę i jakoś busem wyjechali z błota.

I zaczęło się narzekanie.

Okazało się, że panów będzie trzech i nie będą mieli żadnego dźwiga ani żadnej koparki tylko wszystko będą robić ręcznie. Myśleli, że u mnie na budowie znajdą kogoś do pomocy. Narzekali na pana, który przywiózł zbiornik i postawił im za daleko, narzekali na handlowca, który cuda obiecuje a oni później muszą ciężko pracować i nie podobało im się, że chcę robić zgodnie z projektem skoro instalację można pociągnąć po skosie.

Przed wizytą u mnie nie widzieli projektu na oczy, nie wiedzieli dokładnie co mają robić i jak się ze mną rozliczyć.

I tak w trójkę, naprawdę ciężko się napracowali. Sami przeciągnęli przyczepkę z płytą fundamentową spod bramy do miejsca instalacji a później walczyli aby ją zdjąć. Następnie w trójkę przenosili zbiornik.

Byłam pewna obaw, ale się udało.

Teraz czekam na odbiór z dozoru technicznego.

cieszę się, że udało się zamontować zbiornik z gazem :D : D

Ja też się cieszę, dzięki :)

no i fajnie, że podsypali wam drogę gruzem. Tak naprawdę powinniście pójść do tego faceta, przez którego jest rozjeżdżona droga, aby coś z nią zrobił

To samo chyba powiedziała pani z gminy.

Tylko ja się obawiam, że to nie pierwsza i nie ostatnia budowa więc chyba gmina powinna coś z tym zrobić. Może ustawić znak z zakazem wjazdu pojazdów powyżej iluś tam ton?