Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystkim bardzo dziękuję za życzenia świąteczne.

U nas było bardzo przyjemnie. Tylko my i teściowa. Bez napinania się i obżarstwa. Tak naprawdę przy stole siedzieliśmy tylko w niedzielę a w poniedziałek cały dzień spędziliśmy w Kazimierzu Dolnym.

I z tym Kazimierzem był ubaw :) W niedzielę stwierdziliśmy, że jak w poniedziałek nie będzie padać to pojedziemy do Kazimierza. Na co moja młodsza córcia "a długo będziemy u tego pana Kazimierza?" :)

Wczoraj natomiast oglądałam posadzkę z betonu zacieranego. Cudo! Sama chałupa, w której była ta podłoga też bardzo oryginalnie wykończona. Bardzo loftowo. Także moja miłość do betonu nie osłabła i na pewno chcę beton zacierany. Widziałam próbkę betonu dekoracyjnego, bo właściciel taki będzie dawał na schody i to zdecydowanie nie to co ja bym chciała.

Dostałam też atrakcyjną ofertę z firmy PETU - http://www.petu.pl/petu.php i teraz mam dylemat.

Oczywiście różnica jest głównie w cenie ale i w wykończeniu. Matexi gruntuje i lakieruje (ewentualnie zabezpiecza olejam) po 26 dniach wygrzewania a PETU zostawia beton surowy tzn. tak wykończony jak w halach np. Castoramy.

Hej Monia,

my chcieliśmy tylko rozprowadzić samą wodę. Mąż po pierwszych wycenach zdenerwował się i stwierdził, że sam to zrobi. Chce niech robi. Część sprzętu już przyszła, część idzie (te zamawiane przez internet) a część zakupi w Platformie. Także długi weekend spędzimy rozkładając rurki. Jutro ma też przyjść reszta styropianu więc jak się uda to może skończymy też układanie wszystkich warstw styropianu (to podobno zadanie dla mnie na ten weekend).

A podłogę betonową będziemy robić na całości. I w tym oglądanym domu też była we wszystkich pomieszczeniach. Jak dla mnie super. A jak nam się znudzi to na taką podłogę i tak mogę położyć wszystko.

Hej Monia,

my chcieliśmy tylko rozprowadzić samą wodę. Mąż po pierwszych wycenach zdenerwował się i stwierdził, że sam to zrobi. Chce niech robi. Część sprzętu już przyszła, część idzie (te zamawiane przez internet) a część zakupi w Platformie. Także długi weekend spędzimy rozkładając rurki. Jutro ma też przyjść reszta styropianu więc jak się uda to może skończymy też układanie wszystkich warstw styropianu (to podobno zadanie dla mnie na ten weekend).

A podłogę betonową będziemy robić na całości. I w tym oglądanym domu też była we wszystkich pomieszczeniach. Jak dla mnie super. A jak nam się znudzi to na taką podłogę i tak mogę położyć wszystko.

ze ja o tym nie pomyślałam:rolleyes:

trzymam kciuki za prace rurkowe:yes::)

Betko, ale przedsięwzięcie! Kibicuję Wam!

Myśmy położyli folię pod wylewkę i stwierdziliśmy że to max dla nas ;) Robiliśmy to od wieczora do rana i 3 dni nie mogliśmy siadać na wc bez porządnego wsparcia :D Fakt, folia była dociśnięta pod linijkę i przyklejona taśmą co kilkadziesiąt cm :)

Styropian położył nam ten hydraulik i zapowiedział że to był jego ostatni raz. Nie dziwię się, bo jak to widziałam to autentycznie mu współczułam

Fajny pomysł na te betonowe podłogi. W salonie i w sypialni też???