Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Becia, ale macie już fajnie:)

Monia ja mam pisuar, ale na stelażu. Śruby są po bokach miski i muszą wejść w poprzeczkę w stelażu. Zresztą jak rozwiążesz problem spłuczki w pisuarze? Musisz mieć coś do czego przycisk włożysz. Przyciski dedykowane są niewielkie i z reguły pneumatyczne. Jeśli nie chcesz, zeby stelaż wystawał to zawsze można go wpuścić w ścianę.U mnie wystaje.

A jak się montuje pisuary w miejskich kibelkach? Też na stelażach? Nikt mi nie chce powiedzieć jak dzwonię co i jak. Hydraulik mówi że montował bez stelaży

A przycisk chciałam taki, czasówkę, bez spłuczki

http://alejka.pl/podtynkowy-zawor-cisnieniowy-do-pisuaru-z-doplywem-z-tylu-roca-sprint-n-a5a9024c00.html

Becia, ale daliście czadu. Szczerze podziwamy tych, którzy potrafią tyle zrobić samemu przy domu. My jakoś tak jesienią próbowaliśmy sami pomalować sypialnię. Po poprawkach prawdziwych malarzy jest dobrze :-). Ale to było z desperacji, wtedy jeszcze kompletnie nie mieliśmy kasy a chcieliśmy, żeby cokolwiek się działo w domu, bo jak coś tak stoi rok i nic to szlag trafia... Zwłaszcza jak praktycznie nie ma ruchu, bo wszystko zależy od finansowania... Ech, na szczęście udało się przełamać ten kryzys...

My chyba też planujemy na wrzesień, chociaż jeszcze tak trochę będzie "na surowo". Ale wystarczy tego czekania... Trzymamy kciuki!

(barranki z przeszłości :-)

A nie da się bez stelaża?

Zamontować ta jak umywalkę?

Nie chcę żeby mi coś*tam wystawało :(

Becia, ale macie już fajnie:)

Monia ja mam pisuar, ale na stelażu. Śruby są po bokach miski i muszą wejść w poprzeczkę w stelażu. Zresztą jak rozwiążesz problem spłuczki w pisuarze? Musisz mieć coś do czego przycisk włożysz. Przyciski dedykowane są niewielkie i z reguły pneumatyczne. Jeśli nie chcesz, zeby stelaż wystawał to zawsze można go wpuścić w ścianę.U mnie wystaje.

Szczerze mówiąc to nie wiem czy się da zamontować bez stelaża. U nas jest w jednej linii ze stelażem do miski WC.

Wiesz, Mysza, że zupełnie zapomniałam, że Ty masz pisuar, z muchą, prawda :)

Becia, ale daliście czadu. Szczerze podziwamy tych, którzy potrafią tyle zrobić samemu przy domu. My jakoś tak jesienią próbowaliśmy sami pomalować sypialnię. Po poprawkach prawdziwych malarzy jest dobrze :-). Ale to było z desperacji, wtedy jeszcze kompletnie nie mieliśmy kasy a chcieliśmy, żeby cokolwiek się działo w domu, bo jak coś tak stoi rok i nic to szlag trafia... Zwłaszcza jak praktycznie nie ma ruchu, bo wszystko zależy od finansowania... Ech, na szczęście udało się przełamać ten kryzys...

My chyba też planujemy na wrzesień, chociaż jeszcze tak trochę będzie "na surowo". Ale wystarczy tego czekania... Trzymamy kciuki!

(barranki z przeszłości :-)

Witajcie Barranki. Doskonale Was rozumiem i też cierpiałam jak poprzedni rok jeździłam na działkę tylko grillować.

My będziemy starali się jednak sami pomalować. Mam nadzieję, że jakoś to wyjdzie.

Widziałam Wasze postępy i trzymam też kciuki za Waszą przeprowadzkę :) U nas też będzie "na surowo". Nawet nie wiem czy jakieś meble będą, ale klamka zapadła i się przeprowadzamy.

Becia, gratuluję pięknych drzwi oraz za chwilkę rozpoczynanych prac glazurniczych i elewacyjnych :D

Dziękuję :) Miło Cię widzieć po urlopie.

Beatko, a możesz zrobić zdjęci tych drzwi od środka? patrząc od wnętrza domu.

Zdjęcie mam zrobione w aparacie. Nowy komputer już odebrany. Jak tylko mąż mi wszystko zainstaluje to wstawię to zdjęcie.

Hej Becia, wpadłam postępy zobaczyć i w szoku jestem:yes:

p.s pozdrowienia nadmorskie zostawiam:)

Dzięki za pozdrowienie i Ciebie też gorąco pozdrawiam.

Mimo kiepskiej pogody zazdroszczę pobytu nad morzem.

Moja starsza wyjechała w sobotę na obóz harcerski na Kaszuby i jestem przerażona jak w taką pogodę daję sobie radę. Kontakt mam tylko przez druhnę bo nie mogli zabrać telefonów, bo do namiotów nie mają dociągniętego prądu. Podobno nie jest źle. Prycze już sobie skręcili. Na razie myją się w jeziorze, brrrr.

Właśnie dzwonił mąż z budowy z kiepskimi informacjami :(

Mamy teraz u siebie ekipę od elewacji i glazurników.

I dzisiaj ani jedni ani drudzy nic nie zrobili :mad:

Jak ci od elewacji mogą się tłumaczyć pogodą tak glazurnicy nie mają nic na swoje usprawiedliwienie.

Zobaczymy co będzie jutro. Jak jutro nic nie zrobią to trzeba się będzie pożegnać.

Robiłam dzisiaj rozeznanie pod kątem cen drzwi POL-SKONE model SIMPLE. Na razie dostałam dwie oferty. Ceny zbliżone. Jednak zmartwił mnie jeden fakt. Mamy podobno za duże otwory na drzwi (tak o 4 cm). Nie wiem czy się da coś z tym zrobić.

My tak mamy... i grubszą futrynę też mamy by wyrównać te cm ;)

Zegnaj, zegnaj. Zero litosci miej.

Simple ma Anjamenka, ja mam takie jeszcze tansze, plytowe-malowane. Spoko sa. :)

Co do ekip to zdziwiona jestem postawą glazurnika. Nie wiem czy był z pracownikami dzisiaj czy byli sami i tak sobie pofolgowali. Do p. R. nie można się dodzwonić. Szef od elewacji jest zdziwiony postawą swoich pracowników. Ja myślę, że zrobili sobie dzisiaj imprezę zapoznawczą. No nic, do jutra poczekamy.

A Simple to ma już dużo osób na forum :) Mnie tylko martwi czy coś teraz można zrobić z tym z dużym otworem.