Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

O, jak możesz to się podpytaj.

Z tego co pamiętam u niego robiła firma Matexi. Nie wiem czy oni jeszcze nie mają w standardzie lakieru. My na razie nie chcieliśmy.

Impregnat niby mamy. Jak możesz to podpytaj się o pielęgnację i czy coś odnawiali, odświeżali czy od wylania nic nie robili.

Spoko :-). W każdym razie według mojej wiedzy, a wszak widujemy się z nimi regularnie, to po początkowych jazdach i konieczności poprawek (ostatecznie u nich robiły dwie firmy, a nie jedna, a podłoga na dole była skuwana, bo się nie udała za pierwszym razem) podczas eksploatacji już nic się nie działo. Ale podadam i dam ci znać, dzielna kobieto :-) (i wielce dzielny mężu, którego rozliczne talenty można podziwiać w dzienniku :-)

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie złych wieści ciąg dalszy :(

Ekipa od elewacji zwinęła się. Może lepiej, że teraz niż w połowie prac. Niestety nie wiem o co poszło. Szef się coś mętnie tłumaczył.

I zaś czeka mnie szukanie nowych wykonawców :(

Mam namiary na nasz typ nr 2. Tylko czy teraz będą mieli czas? Trzymajcie jutro kciuki aby się zgodzili przyjść do nas. Będę dzwonić z nadzieją, że mają jeszcze wolne terminy.

Na domiar złego wełna na ocieplenie, która miała do nas dojść dzisiaj najpóźniej nie dojechała. Także jutro telefon do producenta. I zaś prośba o kciuki, żeby wszystko udało się załatwić. Chociaż teraz może nie ma się tak co spieszyć skoro nie ma ekipy.

Glazurnicy podobno działają.

Mam nowy komputer :)

Na szczęście udało się odzyskać wszystkie dane z poprzedniego.

Pozostało jeszcze zgranie kilku programów i będzie super.

Ofert na drzwi wewnętrzne sprawdziłam.

Wychodzi na to, że VOX ma najtaniej a przynajmniej porównywalnie z firmą od Ani. Jednak VOX przyjeżdża na pomiar co jest dużym plusem. Wszystkie wyceniają "plaster miodu". Mąż twierdzi, że jak dla niego to bez różnicy.

Glazurnik pracuje, a w zasadzie to na razie jego pracownicy układają płyty gips/karton na sufitach a płytki czekają na swoją kolej. Ciekawe ile to potrwa?

Dzisiaj wyjaśni się sytuacja z elewacją. Mam nadzieję, że uda się szybko przystąpić do prac, bo materiały na budowie czekają.

A jutro moja młodsza jedzie na kolonię zuchową i to oznacza, że będziemy przez ponad dwa tygodnie bez dzieci.

Niby jesteśmy bez dzieci i powinno być więcej czasu a jakoś go mniej.

Prace posuwają się do przodu, powoli ale do przodu.

Kończą się sufity i ruszyły w końcu prace glazurnicze. Oczywiście nie jest łatwo, bo znowu następny fachowiec krytykuje poprzednich. Niestety podłogi nie są dobrze wypoziomowane a ściany nie trzymają kątów prostych.

Beta, ile płacisz za robienie tych sufitów z kg? Brałaś z materiałem czy samą robozinę?

Ja kładę same płyty bez wełny więc cena jest inna niż normalnie. Jak chcesz to prześlę Ci kwotę na priva. Materiały kupujemy sami.

Beata - a zdjęcia drzwi od wewnątrz odzyskałaś? :)

Dzisiaj uśmiechnę się do męża aby zgrał mi picasę. Niestety do tej pory dzień w dzień jeździ po pracy na budowę i jak już wraca to nie ma na nic siły.

Ja pewnie też zajrzę później bo muszę podjechać z autem do warsztatu.

Miłego dnia dla wszystkich :)