Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beta!

A propos Twojej ekstra kotłowni to otworzyłaś mi oczy, że tak można ładnie i kolorowo, że ja teraz przymierzając się do kupna płytek do naszej kotłowni szukam białych, szarych i ... fioletowych, żeby nie było smutno;)

U nas wyszło trochę z przypadku.

Po pierwsze ekipa od tynków miała zostawić to pomieszczenie do malowania, ale im się pomyliło z drugą łazienką, więc stwierdziliśmy że położymy płytki. A po drugie płytki mieliśmy okazyjnie zdobyte więc się nie zmarnowały :)

Beta, ale zasuwacie!

Tylko my tacy opóźnieni :cry:

Normalnie zaczynam łapać doła :(

Ja to bym tę belkę przyczerniła raczej niż zabieliła. Najpierw na czarno, a potem przetarcie, do betonu super, ale macie pewnie inny zamysł

Zapytaj męża, czy powiesimy pisuar na ścianie, bez stelaża (z przyciskiem roci - zawór czasowy podtynkowy) :rolleyes:

Beta, ale zasuwacie!

Tylko my tacy opóźnieni :cry:

Normalnie zaczynam łapać doła :(

Ja to bym tę belkę przyczerniła raczej niż zabieliła. Najpierw na czarno, a potem przetarcie, do betonu super, ale macie pewnie inny zamysł

Zapytaj męża, czy powiesimy pisuar na ścianie, bez stelaża (z przyciskiem roci - zawór czasowy podtynkowy) :rolleyes:

Tak naprawdę to powinniśmy być bardziej do przodu, bo musimy ostatniego sierpnia się przeprowadzić. A musimy, bo zapisałam dziewczyny do tamtejszej szkoły.

W zasadzie przeprowadzimy się do pustostanu. Myślałam, że ta przeprowadzka będzie inna od poprzednich, ale widocznie inaczej nie umiemy ;)

Co do belki, to może masz pomysł. Tylko to są belki u dziewczyn w pokoju i dlatego chciałam białe. No muszę to przemyśleć.

A męża zapytam jak to z tymi pisuarami. Myślę, że to tak jak Ci pisałam wcześniej nie powinno być problemu jeśli masz dobrze zrobiony odpływ i dopływ.

A w s[rawie tej belki to nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że jesli chcecie, aby było widać strukturę to chyba farba powinna być rozcieńczona.

A jeżeli chcecie, aby były jednolite to jeszcze ze dwa razy trzeba by pomalować.

A daleko macie do nowego domu?

My też Młodego zapisaliśmy do szkoły koło przyszłego domu (ale mieszkamy niedaleko) i na razie będziemy go wozić.

I też chcemy się jeszcze w tym roku przeprowadzić (na Bożenarodzenie:-)), bo wynajmujemy i Właściciel coś wspomina o sprzedaży (nie chciałabym się któregoś dnia obudzić z perspektywą nagłej wyprowadzki), więc też czym prędzej chcemy "myknąć" na swoje, niedokończone, ale własne:-D

Balbina, płytki mam z tej kolekcji http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/vivida-vivido (i w kotłowni i w łazience przy niej - płytki i dekory).

Belkę pociągnęliśmy jeszcze raz i jest trochę lepiej.

A na budowę mamy niestety daleko, przeszło 40 km (tak godzinę 1,5 jazdy). Opcja dowożenia odpada.

Becia ale się ładniutko u Ciebie robi - kiedy zamierzacie się przeprowadzać?

Będziemy pomieszkiwać już od września. Na szczęście możemy spokojnie korzystać z mieszkania w Warszawie więc będziemy korzystać z cywilizacji :)

Niezwykle energetycznie :D

Gdzieś musi być energia ;)

Zaczynam panikować.

Z niczym się nie wyrabiamy, cała masa spraw na już a nawet na wczoraj.

Malowanie pomieszczeń idzie nam wolno.

Elewacja, tzn. tynki kończą się. Jestem zadowolona.

Glazurnik był i poprawił kilka rzeczy i to chyba koniec jego prac.

W przyszłym tygodniu dopiero będzie podłączony piec.

W przyszłym tygodniu w końcu podpiszę umowę na drzwi wewnętrzne, bo tutaj też wyszły problemy.

Nie mamy umywalek, nie mamy kuchni, nie mówiąc o meblach więc będzie niezła prowizorka.

Dobrze, że mąż jest oazą spokoju i optymistą.

I cieszę się, że przez forum poznałam dziewczynę ze swojej wsi, która już tam mieszka i jest już w zasadzie urządzona i ma córkę, z którą moje dziewczyny już się zapoznały i polubiły. Będziemy się wspierać szczególnie w spawach szkolnych, bo i moje dziewczyny i jej córka pierwszy rok będą chodziły do nowej szkoły.

A, niestety mamy problem z netem. Niestety lokalny dostawca był u nas i nie znalazł sygnału. Czyli szukamy dalej.

Tak jak w tej wiadomości tak i ostatnio w moim życiu niezły chaos.