Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[ z dziennika budowy]

Mam dwie wyceny wykonania przyłącza wodociągowego:

4200 i 4100 netto (wykonanie, materiały, geodeta i odbiór).

Jeśli dobrze odczytuję wszystkie dane to długość ciągniętego do mnie przyłącza to 15 m.

Nawet nie wiem czy to dużo czy nie :roll:

Czekam na jeszcze jedną wycenę.

To jest dużo.

Za swoje przyłącze (wykonanie, materiały, geodeta i odbiór) zapłaciliśmy 3 400 netto. Odcinek jaki mieli do zrobienia to 50m. Dodam, że jest to sprawdzona ekipa, którą polecają wodociągi. Żadne złote rączki. Wycena jest aktualna, bo robiona w tym miesiącu.

A mogę prosić o namiary.

:D

[ z dziennika budowy]

Firma INSAKO-BIS - Piotr Kosierb

tel: 22 786 55 05, 602 182 339

Nam robili w Radzyminie, trzeba zadzwonić i pogadać.

Dzień dobry wszystkim!

dzień doberek :lol:

Zdrówko jest :roll:

Ciii! Żeby nie zapeszyć :D

A jutro mamy w planach oblukać firmę która prawdopodobnie będzie budować nam dom. Oby nie padało. Jedziemy zobaczyć dom modelowy i aktualną budowę.

Natomiast na wieczór mamy aż trzy zaproszenia na imprezy (spotkania towarzyskie) :D i teraz kogo wybrać :roll:

Gratuluję skrzyneczki na prąd :wink: :D :D :D

A dziękuję :D Jeszcze nie mam umowy odbioru i nawet jej nie widziałam :lol:

Może w niedzielę uda nam się podjechać na działkę.

Pozazdrościłam Dobroszce PnB i zadzwoniłam do starostwa czy już się uprawomocniło i okazuje się, że tak. Także w przyszłym tygodniu pojadę odebrać :D

Rozmawiałam też jeszcze z innym wykonawcą przyłącza wodociągowego i okazało się, że dużym kosztem w naszym przypadku jest studzienka (1500,00) i w zasadzie lepiej zrezygnować z niej i zrobić przyłącze jak już będą fundamenty i od razu tam zamontować licznik. Także pewnie poczekamy z tym przyłączem.

Gratuluję skrzyneczki na prąd :wink: :D :D :D

A dziękuję :D Jeszcze nie mam umowy odbioru i nawet jej nie widziałam :lol:

Może w niedzielę uda nam się podjechać na działkę.

Pozazdrościłam Dobroszce PnB i zadzwoniłam do starostwa czy już się uprawomocniło i okazuje się, że tak. Także w przyszłym tygodniu pojadę odebrać :D

Rozmawiałam też jeszcze z innym wykonawcą przyłącza wodociągowego i okazało się, że dużym kosztem w naszym przypadku jest studzienka (1500,00) i w zasadzie lepiej zrezygnować z niej i zrobić przyłącze jak już będą fundamenty i od razu tam zamontować licznik. Także pewnie poczekamy z tym przyłączem.

Nie w kursie jestem znowu ale gratulacje najszczersze :lol: :lol: :lol:

U nas wykonawca zastrzegł sobie wodę do do budowy i studzienka nam wyszła najtaniej :roll: To znaczy likwidowaliśmy studnię bo w obrysie domu się znalazła, a kopanie nowej nie dość, żę w naszym przypadku drogie to nie gwarantowało wody tyle ile trzeba i odpowiedniej jakości. Na studzienkę znaleźliśmy miejsce, którego nie będziemy musieli wykorzystywać na cokolwiek innego więc na ,,zawsze" zostaje pod ziemią - nie można na tym miejscu żadnych obciążeń :wink: ale płytko korzeniące się roślinki jak najbardziej rosnąć tam mogą

:wink:

TO musisz mieć uzgodnione z wykonawcą :roll: Będą mieszkać na budowie ? U nas mieszkali, a żaden sąsiad nie pałał chęcią pożyczenia wody :-?

Gdzieś na forum widziałam i takie pomysły, że człowiek kupił wielki plastikowy zbiornik i tam wodę trzymał tyle, że musiał ja od kogoś chyba pożyczyć a poza tym nie wiem jaka jakość tej wody była po dłuższym staniu na słońcu :roll:

Jakby co to w moim dzienniku są zdjęcia z zakładania studzienki :wink: