pasie 19.03.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witanko mnie też dziś czeka jeżdżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Dzień dobry chciałam powiedzieć, choć śnieg sypie i wiosny nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 19.03.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 zuz@nka super! Poprawiło mi humor. Niestety zaś fatalna pogoda A ja muszę w trasę, po towar jechać Cześć -uibierz się ciepluteńko !!! Ja też zaraz zmykam i juz mnie to przeraziło jak zajrzałam przez okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.03.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 ja wrociłam, mam dośc pomykania na dzisiaj, ale to oczywiscie tylko pobożne zyczenie. Miłego dnia i trzymajta sie za majty bo zimno i snieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 19.03.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Ja tez uważam, że wycena jest wysoka. My za 12 m mamy zaplacić 1800zł z geodeta i odbiorem - kompletna obsługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.03.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 [ z dziennika budowy] Mam dwie wyceny wykonania przyłącza wodociągowego: 4200 i 4100 netto (wykonanie, materiały, geodeta i odbiór). Jeśli dobrze odczytuję wszystkie dane to długość ciągniętego do mnie przyłącza to 15 m. Nawet nie wiem czy to dużo czy nie Czekam na jeszcze jedną wycenę. To jest dużo. Za swoje przyłącze (wykonanie, materiały, geodeta i odbiór) zapłaciliśmy 3 400 netto. Odcinek jaki mieli do zrobienia to 50m. Dodam, że jest to sprawdzona ekipa, którą polecają wodociągi. Żadne złote rączki. Wycena jest aktualna, bo robiona w tym miesiącu. A mogę prosić o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.03.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 [ z dziennika budowy] Firma INSAKO-BIS - Piotr Kosierb tel: 22 786 55 05, 602 182 339 Nam robili w Radzyminie, trzeba zadzwonić i pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.03.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Bry mamy praawie weekend a namiary z dzienniczka to i ja podprowadzę bo i mi się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.03.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 dzień doberek Zdrówko jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 20.03.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 :)withanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 20.03.2009 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Dzień dobry wszystkim! dzień doberek Zdrówko jest Ciii! Żeby nie zapeszyć A jutro mamy w planach oblukać firmę która prawdopodobnie będzie budować nam dom. Oby nie padało. Jedziemy zobaczyć dom modelowy i aktualną budowę. Natomiast na wieczór mamy aż trzy zaproszenia na imprezy (spotkania towarzyskie) i teraz kogo wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 20.03.2009 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 :)withanko A Ty co w okularach p/słonecznych? Gdzieś świeci słońce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 20.03.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 zdruuuufffkkoooo............bije po locyntchach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 20.03.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Gratuluję skrzyneczki na prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 20.03.2009 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Gratuluję skrzyneczki na prąd A dziękuję Jeszcze nie mam umowy odbioru i nawet jej nie widziałam Może w niedzielę uda nam się podjechać na działkę. Pozazdrościłam Dobroszce PnB i zadzwoniłam do starostwa czy już się uprawomocniło i okazuje się, że tak. Także w przyszłym tygodniu pojadę odebrać Rozmawiałam też jeszcze z innym wykonawcą przyłącza wodociągowego i okazało się, że dużym kosztem w naszym przypadku jest studzienka (1500,00) i w zasadzie lepiej zrezygnować z niej i zrobić przyłącze jak już będą fundamenty i od razu tam zamontować licznik. Także pewnie poczekamy z tym przyłączem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.03.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Szkoda, ze nie jestes blizej bo mam studzienke na zbyciu w konkurencyjnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.03.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Gratuluję skrzyneczki na prąd A dziękuję Jeszcze nie mam umowy odbioru i nawet jej nie widziałam Może w niedzielę uda nam się podjechać na działkę. Pozazdrościłam Dobroszce PnB i zadzwoniłam do starostwa czy już się uprawomocniło i okazuje się, że tak. Także w przyszłym tygodniu pojadę odebrać Rozmawiałam też jeszcze z innym wykonawcą przyłącza wodociągowego i okazało się, że dużym kosztem w naszym przypadku jest studzienka (1500,00) i w zasadzie lepiej zrezygnować z niej i zrobić przyłącze jak już będą fundamenty i od razu tam zamontować licznik. Także pewnie poczekamy z tym przyłączem. Nie w kursie jestem znowu ale gratulacje najszczersze U nas wykonawca zastrzegł sobie wodę do do budowy i studzienka nam wyszła najtaniej To znaczy likwidowaliśmy studnię bo w obrysie domu się znalazła, a kopanie nowej nie dość, żę w naszym przypadku drogie to nie gwarantowało wody tyle ile trzeba i odpowiedniej jakości. Na studzienkę znaleźliśmy miejsce, którego nie będziemy musieli wykorzystywać na cokolwiek innego więc na ,,zawsze" zostaje pod ziemią - nie można na tym miejscu żadnych obciążeń ale płytko korzeniące się roślinki jak najbardziej rosnąć tam mogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 20.03.2009 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 U nas wykonawca chce też mieć wodę.Tylko podobno do wylewania fundamentów nie potrzebna jest woda więc zrobimy fundamenty, zrobimy przyłącze i wtedy dopiero ściany. Może tak być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.03.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 TO musisz mieć uzgodnione z wykonawcą Będą mieszkać na budowie ? U nas mieszkali, a żaden sąsiad nie pałał chęcią pożyczenia wody Gdzieś na forum widziałam i takie pomysły, że człowiek kupił wielki plastikowy zbiornik i tam wodę trzymał tyle, że musiał ja od kogoś chyba pożyczyć a poza tym nie wiem jaka jakość tej wody była po dłuższym staniu na słońcu Jakby co to w moim dzienniku są zdjęcia z zakładania studzienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 23.03.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witanko okropny tydzień sie zapowiada - pogodowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts