Irma 17.07.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 no ja własnie koło tego Żelechowa na trasie Warszawa Lublin, a to jest jeszcze jakiś inny Żelechów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 17.07.2008 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Tak jest na trasie Warszawa - Katowice za Nadarzynem w gminie Żabia Wola powiat Grodzisk Mazowiecki. Czyli nie będziemy sąsiadkami? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 17.07.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 szkoda ale za to widzę, że estetycznie nam po drodze Bardzo mi się podobają domy, które pokazałaś jako inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 01.08.2008 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 kiedys spotkałem podobne u Czechów http://archiweb.cz/buildings.php?action=show&id=574&type= moze robią też i sprzedają. Tyle że to daleko pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 02.08.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 jeśli jeszcze szukasz okiennic to proszę:http://www.idea.waw.pl/ekrany_przesuwne.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.08.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 marekmarian i Irma bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 20.08.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 A jak duży budujesz domek (chodzi o powierzchnie użytkową)? Bo nie mogłam się doszukać tej informacji Twój dziennik to prawdziwa skarbnica wiedzy. Dziękuje że to wszystko opisujesz - niestety nie mam czasu żeby przeglądać internet w poszukiwaniu firm i zabawe w jeżdżenie po budowach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 20.08.2008 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Niestety ze względu na mocno ograniczone finanse będziemy starali się aby nasz dom miał ok. 120 mkw bez garażu. Na pewno będziemy robić projekt indywidualny. Chciałabym trochę większy no ale cóż. Mąż siedzi wieczorami i próbuje coś sklecić. Jak już będziemy wiedzieli jak dokładnie ma wyglądać nasz domek to pokażemy projektantowi. Na pewno będziemy mieć duży zadaszony taras. Jak już mąż dopieści swoją/naszą wizję to wkleję wtedy do dziennika. Przejrzałam Twój nie-dziennik.U nas też jak planujemy pokoje czy inne pomieszczenia to od razu zastanawiamy się co gdzie będzie stało.A Ty gdzie będziesz się budować i jak duży domek? Z tego co przeczytałam to ma być piętrowy, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 20.08.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Na pewno będziemy mieć duży zadaszony taras. yes! yes! duży zadaszony taras! duży zadaszony taras! (podpisuję się ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 20.08.2008 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 yes! yes! duży zadaszony taras! duży zadaszony taras! (podpisuję się ) Mój mąż cały projekt domu ustawia pod taras Może nie mieć garażu ale taras musi być duży i zadaszony, tak żeby podczas deszczu móc siedzieć i patrzeć jak pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 21.08.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Niestety ze względu na mocno ograniczone finanse będziemy starali się aby nasz dom miał ok. 120 mkw bez garażu. Na pewno będziemy robić projekt indywidualny. Chciałabym trochę większy no ale cóż. Mąż siedzi wieczorami i próbuje coś sklecić. Jak już będziemy wiedzieli jak dokładnie ma wyglądać nasz domek to pokażemy projektantowi. Na pewno będziemy mieć duży zadaszony taras. Jak już mąż dopieści swoją/naszą wizję to wkleję wtedy do dziennika. Przejrzałam Twój nie-dziennik. U nas też jak planujemy pokoje czy inne pomieszczenia to od razu zastanawiamy się co gdzie będzie stało. A Ty gdzie będziesz się budować i jak duży domek? Z tego co przeczytałam to ma być piętrowy, tak? Domek będzie w Katowicach (działka dziedziczona od dziada-pradziada i to budowlana ale jakoś nikt wcześniej nie wpadł by się budować). Wczoraj przeszła na męża (na szczęście nie spadek tylko "prezent ślubny" ) więc otworze dziennik tutaj. U nas ja trzymam pałeczkę w projektowaniu Moje kochanie bardziej wie że chce "okrągłe małe okienko gdzieś", ja natomiast dokładnie wiem jakie wymiary, gdzie i jak chce, więc tak po prostu wyszło (on za to zajmuje się papierologią - graficy do tego zadania się kompletnie nie nadają więc nawet nie próbuję tego tykać ). Co do ogólnego wyglądu: Będziemy mieli ok 130-150 metrów. Chciałam podpiwniczenie ale chyba nie wypali. Przygotowałam tak czy inaczej dwa projekty "do akceptacji przez drugą połowę" które wstępnie się bardzo podobają - jak będę miała chwilę to wrzucę efekty mojej pracy. No i tutaj się zaczyna problem bo kupiliśmy program "twoje studio projektowe 2" i mam już dokładnie wszystko rozrysowane i wizualizacje 3D, a ponoć architekci nie lubią jak człowiek wie czego chce i wolą jak powiesz "żeby było fajnie" a oni zrobią wg własnego uznania. - No ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 22.08.2008 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 druga wersja jest ok, jeszcze tylko jeden zonk: wnęka na szafę w wiatrołapie powinna mieć 65cm co najmniej... jeszcze spróbujcie sobie ustawić sprzęty w łazience, czy się wszystko mieści tak jak chcecie. albo niech sie z tym pomeczy architekt. Jak ja wybierałam się do architekta to pokazłam mu ze 4 wersje(wszystkie parterowe), a w domu w komupterze miałam ich ze 20 A dom jest całkiem inny , bo po drodze zmieniły się nam założenia i powstał dom z wysokim poddaszem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 27.08.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Projekt bardzo fajny. dopisane: Napisz jak tylko będziesz wiedziała ile pozmieniał architekt i czy bardzo marudził na aż tak sprecyzowane oczekiwania (tzn gotowy pomysł z wyrysowanym wszystkim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 31.08.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 fajnie ma cie ze mozecie robic plaski dach.u mnie w gminie staroswiecka metalnosci musze miec miedzy 40 a 50 st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 05.09.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Co tak cicho? Projekt już trafił w ręce architekta? Co do tej roślinności to bardzo fajne rozwiązanie. Sama nie lubię trawników a to jest świetne ich zastępstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.09.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Hahahahaha, ale loty...no niezłe loooty Oglądając wasze zdjęcia...doszedłem do wniosku, że znajomy teren... Jak zobaczyłem drogę....to chyba się utwierdziłem... Czy to nie ulica Prosta?? Chyba tak...a jeśli tak (widzę po zdjęciu)....to.... Jesteście moimi sąsiadami... hhahahahaha Kupiliście działkę dosłownie koło mojej (graniczymy). Patrząc od lasu: 1. Wasza działka (pusta) 2. Moja działka (pusta) 3. Działka świeżo zabudowana Czarny dach, biała elewacja... Zgadza się?? Wasza działka razem z wami ma już 3/4 właściciela...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.09.2008 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Hahahahaha, ale loty...no niezłe loooty Oglądając wasze zdjęcia...doszedłem do wniosku, że znajomy teren... Jak zobaczyłem drogę....to chyba się utwierdziłem... Czy to nie ulica Prosta?? Chyba tak...a jeśli tak (widzę po zdjęciu)....to.... Jesteście moimi sąsiadami... hhahahahaha Kupiliście działkę dosłownie koło mojej (graniczymy). Patrząc od lasu: 1. Wasza działka (pusta) 2. Moja działka (pusta) 3. Działka świeżo zabudowana Czarny dach, biała elewacja... Zgadza się?? Wasza działka razem z wami ma już 3/4 właściciela...?? Chyba się zgadza Na przeciw jest letniskowa zabudowana. Kiedyś spotkaliśmy tam grupę młodych ludzi na spacerze (późna wiosna). Wtedy jeszcze się zastanawialiśmy. A ktoś z tej grupy opowiadał nam że to kiedyś były działki wujka czy innego krewnego. Czy to Ty? Pozdrawiam sąsiada BetaGreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.09.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 No tak...to my...ja... Właśnie kiedy tak sobie o tej działce pomyślałem to właśnie mi się przypomniała ówczesna z wami rozmowa o tej działce... No proszę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.09.2008 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Fajnie To może na wiosnę się znowu spotkamy a jak się wybudujemy to zapraszam na kawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 25.09.2008 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Projekt bardzo fajny. dopisane: Napisz jak tylko będziesz wiedziała ile pozmieniał architekt i czy bardzo marudził na aż tak sprecyzowane oczekiwania (tzn gotowy pomysł z wyrysowanym wszystkim) Konsultowałam projekt z kilkoma architektami. W zasadzie nie robią problemów. Gdybyś chciała to mam namiar na fajnego w Siemianowicach. Nam wycenił projket na 80 zł/ mkw. Ze względu na cenę i odległość nie skorzystaliśmy. Teraz wahamy się między dwoma z Warszawy. Mam nadzieję że już w przyszłym tygodniu coś postanowimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts