Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzisiaj cały dzień na działce.

Było cudnie.

Dalej przycinaliśmy drzewka i układaliśmy nowe stosiki.

Oczywiście był grill a w zasadzie porządny piknik. Były kiełbaski, kaszanka i oscypek z grilla. Do tego zrobiłam sałatkę a na deser upiekłam muffinki.

Poznaliśmy nowych sąsiadów, którzy mieszkają tam od roku i zachwalali okolicę. Pani też powiedziała, że w razie potrzeby to służy pomocą i zaprasza do siebie.

Załapaliśmy się też na inicjatywę lokalną. Jeden z sąsiadów roznosił wszystkim wnioski do przyłącza gazowego. Ja już składałam. Zobaczymy jak nas będzie więcej to może będzie szansa na przyłącze. A widać, że temu sąsiadowi zależy bardzo więc pewnie będzie tego pilnował.

I zaś zmiany :roll:

Śmiejemy się z mężem, że przeszliśmy wszystkie etapy a w zasadzie to rozpatrzyliśmy wszystkie możliwe technologie budowania a kończymy na tradycyjnym budowaniu.

Zaczynamy w czwartek od ściągania humusu.

Niestety a może "stety" zrezygnowaliśmy ze współpracy z Panem M. :roll: :( Trochę mi smutno bo tak jakoś się już do niego przyzwyczaiłam.

Teraz będziemy budować z ekipą polecaną przez stills, która buduje niedaleko mnie.

Oby tylko w czwartek nie padało. Start o 8 rano.

I zaś zmiany :roll:

Śmiejemy się z mężem, że przeszliśmy wszystkie etapy a w zasadzie to rozpatrzyliśmy wszystkie możliwe technologie budowania a kończymy na tradycyjnym budowaniu.

Zaczynamy w czwartek od ściągania humusu.

Niestety a może "stety" zrezygnowaliśmy ze współpracy z Panem M. :roll: :( Trochę mi smutno bo tak jakoś się już do niego przyzwyczaiłam.

Teraz będziemy budować z ekipą polecaną przez stills, która buduje niedaleko mnie.

Oby tylko w czwartek nie padało. Start o 8 rano.

ulalala ale się u ciebie zaczyna dziać - Becia ale jak to zmieniłaś technologię, dlaczego????? nie żeby źle ale co was skłoniło do zmiany ??

ulalala ale się u ciebie zaczyna dziać - Becia ale jak to zmieniłaś technologię, dlaczego????? nie żeby źle ale co was skłoniło do zmiany ??

Niestety ze względów finansowych. Dużo drożej wychodził i keramzytobeton i ten system ets. A niestety warunki kredytowe są teraz dużo gorsze więc zdecydowaliśmy się budować tradycyjnie.

Bardzo się cieszę, że w końcu coś drgnęło.

Niestety ze względów finansowych. Dużo drożej wychodził i keramzytobeton i ten system ets. A niestety warunki kredytowe są teraz dużo gorsze więc zdecydowaliśmy się budować tradycyjnie.

Bardzo się cieszę, że w końcu coś drgnęło.

a dlaczego nie z M?? daj na PW - jak możesz powiedzieć :roll:

Witam już w zasadzie poweekendowo.

Weekend bardzo udany.

Spędziliśmy go w gronie naszych przyjaciół z Wrocławia w malowniczych okolicach Magdalenki.

Dzisiaj już nie mam siły ale jutro postaram się wkleić jakieś bieżące zdjęcia z działki chociaż tak naprawdę dopiero we wtorek lub w środę ruszą prace budowlane.

A do krytykowania to jeszcze daleka droga :)

Jak wszystko dobrze pójdzie jutro wejdzie ekipa.

Na dzień dzisiejszy na działce wszystko jest przygotowane pod budowę.

Oto ściągnięty humus

http://www.fototube.pl/thumbnails/img5680jp2.jpg

Mam tylko nadzieję, że jutro nie będzie padać.

Jeśli deszcz to tylko w nocy.

Więcej zdjęć w dzienniku.