Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do "Dziennik budowy - BetaGreta"

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a tak w ogóle to powiedzcie po kij ta cienka wylewka, przeciez można beton zaimpregnować , wyszlifować i efekt wizualny ten sam

nie kazdy ..zalezy od paru czynników jednym z najwazniejszych jest piasek..płukany kwarc o granulacji 02-06 potrafi 60 groszy za 1kg kosztowac.. a to juz nie w kij dmuchał koszt

Piasek kwarcowy 0- 0.03 - 260 zł tona , więc bez szaleństwa

Podłogówka właśnie pod tego typu wylewkę idzie , więc w czym problem ?

hmmm ciekawe..

głupoty gadam ??

to poprawiaj nie hymhaj, ja laik jestem...ino głośno myslę.

ale podłogówkę mieszanką betonową zalewają, znaczy pieknie zwaną- jastrychem

O widzę, że dyskusja się potoczyła, to super, dzięki

Podłogówką jako taka to się nie ma co przejmować, będą rurki i 6 cm jastrych. Zakładam, że on będzie w miarę równy - ewentualnie w tym jastrychu wstawię dodatkowe zbrojenie siatką metalową zgrzewaną, to niewiele kosztuje.

Z tego co zrozumiałem, to mam patrzeć w tej bibule na punkcie 1.2 "maxit Aesthetic Floor" i wtedy są na betonie dwie warstwy :

Warstwa górna: Floor 4650 (Grubość warstwy: 4 - 15mm)

Warstwa nośna: Floor 4600 (Grubość warstwy: 5 -30mm)

+ warstwy gruntujące i wykończenie powierzchni.

Czyli jeśli dobrze zrobią jastrych to mogę liczyć, że zmieszczę się w 2 cm (10mm+10mm)? Czy założyć maksymalne 4,5 cm (30mm+15mm)?

No tak, grunt tam daja oczywiscie pomiedzy warstwami tez i impregnat to oczywiscie nie jest taki jak podaja, tylko Harz PA Protect chyba - ten smierdziuch akrylowy, ale pewnie inny akrylowy tez styknie. Po prostu Jontecow nie mieli na skladzie. U mnie te dwie warstwy nie maja razem wiecej niz 7-8 mm, tyle, co doly futryn sie zatopily... :roll: Tylko z gorna warstwa uwazajcie na kolor - najjasniejszy jest 4610 a i tak mu daleko do jasnoszarego. :roll: