malgos2 04.08.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 No tak, mnie to nikt nie odwiedzi, tylko moje podlogi kuszace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 04.08.2009 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 No tak, mnie to nikt nie odwiedzi, tylko moje podlogi kuszace. To był tylko pretekst. Wiesz, bodziec był potrzebny, A jeszcze Twoja parapetówa przed nami i wtedy już wyłącznie tylko dla Ciebie przyjedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.08.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 No tak, mnie to nikt nie odwiedzi, tylko moje podlogi kuszace. To był tylko pretekst. Wiesz, bodziec był potrzebny, A jeszcze Twoja parapetówa przed nami i wtedy już wyłącznie tylko dla Ciebie przyjedziemy Jesli parapetowa bedzie bez mebli tak jak planowalam to moze sie odbyc niebawem. Ale wczesniej mala imprezke chce skolowac we wrzesniu tylko jeszcze nie wiem dokladnie w ktorym tygodniu. To troche od frekwencji by zalezalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 04.08.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 dobrej nocy wpadłam powiedzieć i zapytać jak tam storczyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.08.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 storczyki? Betka jestes fanką? ja teeeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.08.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witanko przedwieczorne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.08.2009 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 storczyki? Betka jestes fanką? ja teeeż Podobały mi się zawsze. Moja mama ma dużo i pięknie u niej kwitną mimo, że łamie wszystkie zasady. U mnie też ładnie rosły dopóki ich nie przesadziłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.08.2009 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 dobrej nocy wpadłam powiedzieć i zapytać jak tam storczyki? Muszę je przesadzić. Tylko chyba faktycznie poszukam tych doniczek w jakich się kupuje storczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.08.2009 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Witanko przedwieczorne! Przedwieczorne Chyba przednocne Zafundowałam sobie dzisiaj wycieczkę na działkę. Miałam położyć ostatnią warstwę izolacji na fundamenty i niestety deszcz mnie przegonił. Jutro zrobię drugie podejście. To co dzisiaj położyłam spłynęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.08.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 dobrej nocy wpadłam powiedzieć i zapytać jak tam storczyki? Muszę je przesadzić. Tylko chyba faktycznie poszukam tych doniczek w jakich się kupuje storczyki. Takie są idealne jak chce się wstawić taką doniczkę do ceramicznej, szerszej osłonki. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=700700920 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=706185720 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=706723614 Takie jak poniżej to tradycjne z dnem odpowietrzającym http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=706192112 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=704595403 Tutaj mają najbardziej profesjonalne http://www.orchidsklepik.pl/szukaj.php?q=doniczki&gdzie=sklep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 05.08.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 tutli_putli jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 05.08.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 ...eee tam to choroba jest... storczykowa. Chciałabym mieć dopiero wiedzę na temat tych roślin. Może za kilka..naście lat hodowli to będzie wiedza... Jednak jak mogę w czymś być pomocna to się niezmiernie cieszę. dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 07.08.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Hej robaczki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 10.08.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Hej Becia, musialam sie umowic do lekarza na 10:45, wiec moge sie nie wyrobic na dworzec na 12, ale Wy pewnie i tak najpierw bedziecie chcieli zawiezc jakies rzeczy do hostelu, wiec zrobcie tak - wezcie z peronu winde na dol (jesli nie traficie na peron z winda na dol to idzcie schodami, ale musicie sie znalezc w takim wykafelkowanym przejsciu, nie w betonowym - sorry ) i z przejscia podziemnego kierujcie sie w strone wyjscia "Bosacka" albo Dworzec PKS - to bedzie w strone peronu 5. Tam zadzwoncie po taksowke na 012 19661. Mozecie wziac z postoju, ale bron Boze nie spod samego wyjscia (taxi Centrum - nie polecam), tylko troche dalej jest postoj normalnych taksowek. Najpewniej jest zadzwonic. Jedzcie na tych Dolnych Mlynow i zadzwoncie jak juz bedziecie OK to Wam powiem, gdzie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.08.2009 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Hej, hej. Ok, Małgoś, nie ma sprawy. Dzięki za tak szczegółowy plan Będziemy się zdzwaniać. A Ty koniecznie się porządnie zbadaj. A ja tak jak Barranki, gdzieś gubię czas Przez weekend mieliśmy starszą córcię w domu. Czas spędziłyśmy głównie na praniu, suszeniu i przepakowaniu torby na następny wyjazd. Z piątku na sobotę wracała pociągiem z kolonii w Dźwirzynie prawie 12 godzin (podobno drzewo się zwaliło i zerwało trakcję). Z kolonii bardzo zadowolona ciągle coś opowiadała oraz śpiewała nowe piosenki. A wczoraj zawieźliśmy ją na plener malarski do Łucznicy koło Pilawy. Miejsce urocze. Mam nadzieję, że będzie zadowolona. Odbieramy ją w niedzielę i na zakończenie pleneru będzie wystawa prac. Dzisiaj już dzwoniła i przeżywała że pierwszy raz malowała na kolanach - temat drzewa. Wczoraj poczytałam co tam u Was w dziennikach i komentarzach ale już nie miałam siły pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 11.08.2009 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Cześć Becia Wyprałaś już wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.08.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 A wczoraj zawieźliśmy ją na plener malarski do Łucznicy koło Pilawy. Miejsce urocze. Mam nadzieję, że będzie zadowolona. Odbieramy ją w niedzielę i na zakończenie pleneru będzie wystawa prac. Dzisiaj już dzwoniła i przeżywała że pierwszy raz malowała na kolanach - temat drzewa. Witaj BetaGreta o to widzę, że Wasza córa w Atelier bywa, czy tylko na plener pojechała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 11.08.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 pokazcie zdjecie tych storczyków, moze cos powiem. A podłoże do falków to najlepsze w swiecie ma własnie orchid sklepik. oni sprzedają juz teraz nawet w leroyu swoje produkty. Pamiętac nalezy ze przed przesadzeniem storcza, trzeba dokładnie je wymoczyc zeby korzenie były ciemnozielone i gietkie, a po przesadzeniu dac mu z tydzien spokoju bez wody, to powinno zaindukowac wypuszczanie nowych korzeni i nie stawiac w miejscach gorących i nasłonecznionych. Falki lubią jak jest bardzo jasno, ale nie lubią żaru tropików, hmmmm. I nie wolno pod zadnym pozorem nalewac wody do liścia sercowego i jej tam pozostawiac bo to sie moze zle skonczyc, tak samo jak długotrwałe stanie rośliny w doniczce z wodą.to takie pitu pitu, najlepsze jest doświadczenie jednak i obserwacja własna.A to jest przykladowe zdjecie z dzisiaj dwóch moich roślin. Od czasów budowy wogóle o nie nie dbam, a one jak szalone...http://images41.fotosik.pl/174/80a7e8d87e74416dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 11.08.2009 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Monika wszystko poprane Nawet tragicznie te jej ciuchy nie wyglądały po dwóch tygodniach. Teraz boję się, że będzie gorzej bo w końcu będzie pracować głównie z farbami. Gosia, niestety nie miała przyjemności być na zajęciach w Atelier. Pojechała tylko na plener bo to był prezent komunijny. W szkole ma pozytywnie zakręconą panią od zajęć plastycznych i jeszcze panie w świetlicy też mają zacięcie plastyczne więc dużo korzystała na miejscu. Zobaczę jak po tym plenerze i może się zdecyduję aby zapisać ją tam na zajęcia. Nie wiem tylko czy czasowo uda nam się zgrać no i jak to finansowo wygląda. Mysza jestem pod wrażeniem Twoich storczyków. U mojej mamy też rosną jak szalone. Na dodatek moim zdaniem są przelane, stoją w szklanych doniczkach bez odpływu i w pełnym słońcu Ja swoje przesadziłam i nie podlewam na razie tak jak pisała tutli_putli i jak czytam Ty też tak radzisz. Korzenie faktycznie były przegniłe. Na szczęście są nowe, zdrowe więc może odbije. Niedługo mam imieniny to sobie zażyczę nowe i będę dbała według Waszych wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 11.08.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 To się módl żeby farby były spieralne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts